Anita Pijnappels

Anita Pijnappels


Mijn drijfveer is om mensen te helpen weer in verbinding te komen met zichzelf. De wereld waarin wij leven doet een nadrukkelijk en continu beroep op de ratio. Daar zijn we gemiddeld genomen erg goed in. Maar daarmee zijn we er ook goed in om onszelf uit het oog te verliezen. Op het moment dat we hierin vastlopen, blijkt dat we vooral geholpen zijn als we die ratio zo nu en dan durven loslaten. Als ratio en gevoel weer in balans zijn, kunnen we de regie weer pakken. Ik spreek en werk uit ervaring. Voor zowel persoonlijke- als beroepsmatige groei heb ik de afgelopen jaren zelf de balans bewust opgezocht. Dat heeft mij geholpen moeilijke, maar belangrijke besluiten te nemen.Telefoon: 0643128067
E-mailadres: anita@zie-ontwikkeling.nl
Website: http://www.zie-ontwikkeling.nl
Specialisatie: personal coaching, leiderschapsontwikkeling, loopbaancoaching

Mijn naam is Anita Pijnappels. Eigenaar van Zie Ontwikkeling. Ik begeleid individu, team en organisatie in en naar ontwikkeling.
Beweging, groei, ontwikkeling: het is wat mij enthousiast maakt. Mijn hele leven lang al. Zowel ten aanzien van mijzelf, als ook iedereen en alles in mijn omgeving. Het heeft mij gebracht waar ik nu sta: coach, zakelijk zoveel mogelijk in evenwicht met mijn persoon en doorlopend gericht op een gezonde balans tussen hoofd en hart. geboren en getogen in Noord Brabant woon ik ondertussen al ruim bijna 20 jaar in de Veluwe. Ik woon daar met mijn man en twee puberzoons.

Hoofd hart balans

Mijn drijfveer is om mensen te helpen weer in verbinding te komen met zichzelf. De wereld waarin wij leven doet een nadrukkelijk en continu beroep op de ratio. Daar zijn we gemiddeld genomen erg goed in. Maar daarmee zijn we er ook goed in om onszelf uit het oog te verliezen. Op het moment dat we hierin vastlopen, blijkt dat we vooral geholpen zijn als we die ratio zo nu en dan durven loslaten. Als ratio en gevoel weer in balans zijn, kunnen we de regie weer pakken. Ik spreek en werk uit ervaring. Voor zowel persoonlijke- als beroepsmatige groei heb ik de afgelopen jaren zelf de balans bewust opgezocht. Dat heeft mij geholpen moeilijke, maar belangrijke besluiten te nemen.

Scherpte

Mijn gezond nieuwsgierige en kritische houding maakt dat ik niet alles direct voor waar aanneem. Ik ga altijd op zoek naar de vraag achter de vraag. Ik ben scherp in het detecteren van (belemmerende) patronen. Zo help ik tot dusdanige inzichten te komen dat (door)ontwikkelen een vanzelfsprekende volgende stap wordt. Vanuit intrinsieke overtuiging. Dat doe ik in verbinding: met individu en organisatie, met het doel. Door actief te luisteren en vanuit oprechte betrokkenheid. Ik ga het scherpst van de snede daarbij niet uit de weg. Met respect, maar ook doelgericht. Zo nu en dan met humor.

Ervaringen

Klanten geven aan dat ik moeilijke vragen niet uit de weg ga en zo tot de kern van het probleem help komen.  Verder kenschetsen ze mij met de volgende kernwoorden: verbinder, enthousiast, inspirerend, mensgericht, puur, aanstekelijk enthousiast.

Ik heb uitgebreide ervaring als lijnmanager, projectmanager en verandermanager en kies er bewust voor ook in organisaties actief te blijven coachen (transitiecoaching/leiderschapsontwikkeling). Naast mijn Move a Mountain certificering (met als basis zijnsoriëntatie, psychodynamica, moderne humanistische psychologie) beschik ik over licenties van beproefde methodieken, instrumenten en interventies (zoals MBTI, Social Communication Styles, TKI conflicthantering, (familie) opstellingen).

Werkwijze

Hoe een coachtraject er in de praktijk uitziet, is vanzelfsprekend afhankelijk van de coachvraag. Gemiddeld genomen bestaan mijn trajecten echter uit 6 tot 8 gesprekken à anderhalf uur. Ik werk met meditatie, visualisatie, (familie)opstellingen, energetische oefeningen en zelfonderzoek. Hierbij wordt zowel je bewustzijn al ook je onderbewustzijn geraakt.

Interesse? Neem dan gerust contact met mij op. Ieder traject start met een vrijblijvend intakegesprek.

Volg ons

Copyright 2022 Move a Mountain bewustzijnstrainingen | Sitemap