Be(a)ware of the shadow: schaduw workshop

Om de ontdekkingsreis naar jezelf voort te zetten, bieden we de uitdagende Schaduwworkshop. In je schaduw huist het geheel aan eigenschappen, gevoelens en neigingen die je voor anderen (en meestal ook voor jezelf) verborgen houdt, verdringt en onderdrukt. Tijdens deze workshop laat je je licht weer schijnen op die delen van jezelf die ooit moesten verdwijnen uit je dagelijks bewustzijn (maar nog steeds achter je rug de regie overnemen). Ooit heb je begrepen dat het beter was om je aan te passen en `braaf` te worden. En word je bang voor wat je vermoedt in je schaduw. In de schaduw lijkt alles zwart en bedreigend. Tijdens de workshop leer je deze aspecten uit je schaduw kennen, erkennen en integreren. We nodigen je uit om te ontdekken wat er tevoorschijn komt als alles er mag zijn, om volop je kleur en mogelijkheden in te zetten en dat mondt gegarandeerd uit in een feestje….

Voor wie?

Deze workshop is voor iedereen die zijn of haar innerlijke ontdekkingsreis wil voortzetten en verdiepen. Voor iedereen die wil ontdekken wat er in zijn/haar schaduw leeft en benieuwd is naar wat er tevoorschijn komt als je er je licht op laat schijnen.

Resultaten

Je ontdekt dat jouw schaduw minder zwart en bedreigend is dan je altijd dacht. Je zult versteld staan van je levendigheid als je je braafheid achterwege laat. Je leert “werken” met je schaduw in je leven NU en dat geeft je leven kleur!

Zaken die tijdens de workshop aan de orde komen

Verkennen van je schaduw en je onbewuste drijfveren:

 • inzicht in het ontstaan en de functie van ‘de schaduw’
 • werken met projectie, omkering en ontkenning
 • werkvormen voor het benaderen en transformeren van negatieve energie, ‘schaduw’, agressie en weerstand

Werkvormen

Theorie, visualisaties, praktijkoefeningen, lichaamswerk, meditatie en momenten van overweging.

Maximaal aantal deelnemers

Voor deze workshop hanteren wij geen maximum aantal deelnemers.

Meer informatie

Vraag meer informatie aan via contact.

Prijs

€ 600,- € 260,- € 860,-
deelname accommodatie totaal

Prijzen Particulieren

Voor particuliere deelnemers gelden aangepaste tarieven. Je kunt hierover contact opnemen met ons kantoor.

Fiscus betaalt mee!

De kosten van de opleidingen van Move a Mountain worden door de Belastingdienst erkend als beroepsopleiding en zijn daarom fiscaal aftrekbaar als studiekosten.

De aftrek van scholingsuitgaven zou worden afgeschaft per 1 januari 2018. Dit stond al op losse schroeven, maar is nu uitgesteld tot 2019. In de plaats van de fiscale aftrek van scholingsuitgaven komt een nieuwe regeling in de vorm van scholingsvouchers. Deze regeling moet nog verder worden uitgewerkt.

Rekenvoorbeeld

De belastingdienst hanteert een drempel van € 250,-. De kosten boven deze € 250,- zijn tot een maximum van € 15.000 per jaar aftrekbaar.

Rekenvoorbeeld:
Stel je volgt de Coachopleiding en betaalt 42% loonbelasting, dan zijn de netto opleidingskosten € 2.367,- in plaats van € 3.900,-

Coachopleiding € 3.900,-
Drempel € 250,-
Bedrag voor belasting aftrekbaar € 3.650,-
Fiscaal voordeel bij 42% inkomstenbelasting € 1.533,-
Netto kosten van de opleiding € 2.367,-
Lees meer over scholingsaftrek op de site van de belastingdienst

zzp-ers en ondernemers kunnen de opleidingen van de bruto omzet aftrekken en komen daardoor ongeveer op bovengenoemde rekensom uit.


Prijzen per 1 augustus 2017.
De prijzen voor trainingen zijn vrijgesteld van BTW.
Voor individuele coachingssessies wordt 21% BTW berekend.

Datum

Training / workshopDatum
Be(a)ware of the shadow
2 dagen
In 2017 niet op de agenda

Veel gestelde vragen

In de loop van ons leven, hebben we allemaal bepaalde delen van onszelf naar voren geschoven en andere delen zijn uit beeld geraakt. Al die delen zijn er nog steeds, ook al hebben we er geen zicht meer op. Het is erg fijn om alles wat je bent en wie je bent weer in je bewustzijn te krijgen. Ook als dat niet de fraaiste eigenschappen of trekken zijn. Je ontdekt dat je veel meer bent dan wie je in de loop van je leven geworden bent. Van die ontdekking worden we over het algemeen erg blij.

Je hoeft natuurlijk helemaal niks. Deze workshop is bedoeld voor mensen die benieuwd zijn naar welke delen van zichzelf in de loop van het leven uit beeld zijn geraakt én voor mensen die er last van hebben dat er soms een kant van ze naar boven komt die ze niet hadden zien aankomen.

Reacties

Je doet ons en toekomstige deelnemers een groot plezier wanneer je jouw ervaring(en) met deze training/workshop hier achter laat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 reacties op “Be(a)ware of the shadow: schaduw workshop”

 1. Het is onvoorstelbaar hoeveel licht en rust er uit de schaduw kan voortkomen. Ik kan zeggen dat ik eindelijk weer verbinding ervaar met een stukje dat ik heel lang geleden ver heb weggestopt. Ik heb weer iets van mezelf teruggevonden, ik voel me meer heel!
  En is het niet zo dat hoe groter de uitdaging is, hoe groter de beloning? Dus als je jezelf echt een cadeautje wilt geven: doen!

 2. Ik begon aan deze workshop met nogal wat bibbers, maar wat is het fijn en mooi uitgepakt! Kijken naar die kantjes van jezelf die het liefst voor anderen – en jezelf – verborgen had leek zo eng. En wat blijkt? Er zitten daar prachtige eigenschappen die een bron van grote kracht kunnen zijn. Dat ontdekken is echt een feestje, en ernaar gaan leven zeker. Want wees nou eerlijk: wat is er leuker dan (een beetje) die dingen te gaan doen die je jezelf ooit verboden had? Ik zou tegen iedereen willen zeggen: doen en ervaren!

 3. Beste Eef en Huib,

  Ik ben compleet verrast van wat ik bereikt heb met het meedoen aan de workshop “Be (a)ware of the Shadow”. Ik heb enorm genoten door deze twee bijzonder workshop dagen heen. Bedankt Huib en Eef. Ik vind jullie zeer professioneel en opereren als een team. Jullie gaven mij de ruimte en het vertrouwen om mijn schaduw te ontdekken, te accepteren, te respecteren en er mee naar buiten te treden.

  Twee warme dagen met enorme lading aan samenhorigheid, elkaar respecteren en accepteren. Vooral doorgaan.

  Ik zie er naar uit om de volgende workshop bij Move a Mountain bij te wonen,

  Groetjes

  Ahmed

 4. Lieve Eef en Huib,

  Dank je wel voor deze mooie workshop Ik heb ervaren hoe compleet ik ben inclusief mijn schaduw (en wat is ie grappig!).

 5. Lieve Huib en Eef,
  Dank jullie wel voor deze mooie twee dagen. Afgelopen maanden was ik zelf al bezig met mijn schaduwkanten; vooral de kanten die vaak als negatief worden ervaren. Ik was daarom erg benieuwd wat er verder nog in de schaduw loerde en dat bleek juist een hele mooie eigenschap te zijn. Ook die blijken dus naar de schaduw te kunnen verhuizen en dat was een mooie verrassing.
  Los van het inzicht was het ook gewoon fijn om weer eens twee dagen met bewustzijn bezig te zijn; meditaties, lichaamswerk, dans. Fijn!
  Met warme groet, Reinier

 6. Een hele bijzondere workshop. Vantevoren dacht ik dat het misschien wat “zwart en zwaar” zou zijn, maar ik heb juist ervaren hoeveel lichtheid en kracht in de schaduw te vinden is. De tweedaagse kende een hele mooie opbouw waarin je steeds meer ontdekt over je eigen schaduw, je ermee leert te verhouden, de kwaliteiten leert te zien en ervaren en uiteindelijk voel je de verbinding/de integratie. De workshop levert daarmee hele mooie inzichten op en voor mij ook veel plezier, energie en kracht!
  Groetjes en nogmaals dank voor de fantastische workshop, hele mooie ervaring!

 7. Kijken naar mijn schaduwzijde geeft veel meer licht , helderheid en inzicht dan dat ik had durven dromen. Ik heb nooit echt durven kijken naar de donkere kant van mijzelf en wist ook niet precies hoe ik mijn schaduw kon benaderen.
  De reis naar mijn schaduw, tijdens de workshop, geeft me levenslust, helderheid, eerlijkheid en oprechtheid die ik gelijk in de ‘echte wereld’ kan laten zien. Het verrijkt en kleurt direct opnieuw mijn leven. Een onomkeerbaar proces is in gang gezet waar ik nu al de vruchten van pluk. Ik maak mijn leven echt tot een festijn.
  Be(a)ware of the shadow, het contact hebben en houden met zijn/haar eigen schaduw, is wat ik iedereen wil wensen.
  Bedankt Huib en Eef voor deze nieuwe bewustwording. Het is een waardevolle onbeschrijvelijke ervaring, die ik in een veilige, respectvolle omgeving heb mogen ontdekken.

Inschrijven Be(a)ware of the shadow: schaduw workshop

Training / workshop

Be(a)ware of the shadow: schaduw workshop

Persoonlijke gegevens

VrouwMan


Bedrijfsgegevens


Opmerking / vraag