Burnout training: van Weerzin naar weer Zin!

Druk, druk, druk…………
Veel mensen ervaren deze tijd als bijzonder hectisch. Er wordt veel van ons geëist door de maatschappij, het werk, ons gezin, onze partner enz. In belangrijke mate bepaalt de omgeving ons leven. We proberen zo goed als we kunnen onze weg hierin te vinden. Vaak komen we er niet eens aan toe om onszelf kritisch te bevragen op al onze bezigheden en onszelf af te vragen of we plezier hebben in wat we doen. We blijven hetzelfde patroon volgen en als iets niet lukt, gooien we er nog een schepje bovenop. Dit gaat vaak net zo lang door tot we inzien dat dit niet werkt of totdat we tegen de grenzen van onze energievoorraad aanlopen. Stress en burnout zijn daarom veel voorkomende verschijnselen in onze samenleving geworden.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor mensen waarbij de kwaliteit van het functioneren onder druk staat. Zij ervaren teveel stress, terugkerende conflicten of een duidelijk verminderde motivatie (geen zin meer om naar het werk te gaan). Zij constateren dat het niet vanzelf over gaat en willen, soms noodgedwongen, tijd nemen om stil te staan bij de oorzaken.

Wanneer ons leven niet bevredigend is of niet meer ‘stroomt’, is onze neiging meestal om iets aan onze omstandigheden te willen verbeteren; bijvoorbeeld door op zoek te gaan naar ander werk, een andere partner of een beter inkomen en soms bieden zulke veranderingen ook uitkomst… Als echter de werkelijke stagnatie niet van ‘buiten’ komt, maar binnenin je speelt, dan is zelfonderzoek de aangewezen weg naar nieuwe inzichten en een fijnzinniger kijk op jezelf en je bestaan. Door jezelf te kennen kan innerlijk heling plaatsvinden en vergroot je je kansen op een meer vervullend bestaan waarin je ware potentie meer de ruimte kan krijgen. Door eens uitvoerig bij jezelf stil te staan en dieper naar binnen te kijken, kun je de weg ’terug naar jezelf’ vinden.

Resultaat

Na terugkeer van de training melden deelnemers dat er een duidelijke toename is van lichamelijk en psychisch welbevinden, de kwaliteit van leven en van een aantal psychologische factoren die ervoor zorgen dat deelnemers zelfbewuster zijn en beter weten wat bij hen past. Er is meer initiatief om te veranderen. Deelnemers hebben inzicht gekregen in de basisstructuur van hun persoonlijkheid en in dat het anders kan en hoe het anders kan. Deelnemers hebben zicht gekregen op hoe zij zelf de belastbaarheid kunnen verhogen en hoe ze overbelasting kunnen voorkomen.

Doelgroep

Van Weerzin naar weer Zin! is speciaal ontwikkeld voor iedereen die ergens is “vastgelopen” of dreigt vast te lopen of te maken heeft met een balansverstoring in zijn of haar werk of privésituatie.
Er is sprake van (dreigend) verzuim en er is een wens om te onderzoeken wat de oorzaken zijn en de behoefte om een manier te vinden om de moeilijke situaties effectiever tegemoet te treden.

Zaken die aan de orde komen

• Onderzoek naar de motieven voor je huidige gedrag
• Leren herkennen van je patronen en de werking van vicieuze cirkels in je denken
• Begeleiding naar een meer effectieve manier van denken, voelen en praktisch toepassen in je leven
• Leren hoe je goed voor jezelf zorgt
• Balans tussen inspanning en ontspanning leren aanbrengen
• Tips voor preventie, hoe Weerzin om te zetten naar weer Zin!

Werkwijze

Het programma is samengesteld uit een grote diversiteit aan werkvormen. De ervaringsgerichte werkwijze garandeert dat opgedane ervaringen beklijven en aanleiding geven tot gedragsverandering. Naast uitwisseling en deelrondes maken wij onder andere gebruik van visualisatieoefeningen, ontspanningsoefeningen, schrijven en tekenen. De training is uitdagend en intensief maar met een vanzelfsprekend respect voor de grenzen die de individuele deelnemer daarbij in acht wil nemen.

Mensen die veel stress ervaren of burnoutklachten hebben, zijn vaak helemaal “aan de lat”. In ons programma houden we hier rekening mee. We hebben geen haast! Het is echter niet zo dat de klachten afnemen door ‘het rustig aan’ te gaan doen. Het gaat er juist om dat je méér doet, leuke dingen, dingen waar je zin in hebt en waar je energie van krijgt.

Maximaal aantal deelnemers

Er wordt gewerkt in kleine groepen met een maximum van 12 deelnemers onder leiding van 2 ervaren trainers.

Meer informatie

De training duurt 2 aaneengesloten dagen van 9.00 – 17.00 uur.
Vraag meer informatie aan via contact.

Prijs

€ 800,00
deelname

Zakelijke deelnemers: fiscus betaalt mee!

De kosten van de opleidingen van Move a Mountain worden door de Belastingdienst erkend als beroepsopleiding en zijn daarom fiscaal aftrekbaar als studiekosten. Zzp-ers en ondernemers kunnen de opleidingen van de bruto omzet aftrekken.

Particuliere deelnemers: STAP-budget beschikbaar!

Vanaf 1 maart 2022 kan iedere burger met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt een financiële tegemoetkoming aanvragen voor het volgen van een erkende opleiding. Deze tegemoetkoming is maximaal € 1.000,- (inclusief BTW) per jaar.

Doe je mee op persoonlijke titel, neem dan contact met ons op voor de particuliere deelnameprijs.

De prijzen voor trainingen zijn vrijgesteld van BTW.
Voor individuele coachingssessies wordt 21% BTW berekend.

Datum

Training / workshopDatum
Burnout training: van Weerzin naar weer Zin!
  

Veel gestelde vragen

Binnenkort vind je hier de meest gestelde vragen over deze training/workshop

Reacties

Je doet ons en toekomstige deelnemers een groot plezier wanneer je jouw ervaring(en) met deze training/workshop hier achter laat.

Inschrijven Burnout training: van Weerzin naar weer Zin!

Training / workshop

Burnout training: van Weerzin naar weer Zin!

    Persoonlijke gegevens

    VrouwMan


    Bedrijfsgegevens


    Opmerking / vraag