Eenmalige Compacte Move a Mountain Coachopleiding

Voor wie

Eerst even een misverstand uit de weg helpen…

Je hoeft namelijk helemaal geen coach te (willen) worden om toch de Move a Mountain Coachopleiding te komen volgen. De meeste deelnemers aan onze opleiding integreren wat ze leren in hun werk als arts, advocaat, manager, teamleider, ondernemer, HR-medewerker, trainer of begeleider enz. De Move a Mountain Coachopleiding is vooral bestemd voor iedereen die een leidinggevende, coachende of begeleidende rol heeft of deze wil ontwikkelen en tegelijkertijd zichzelf op een dieper niveau wil leren kennen.

Bijna alle deelnemers geven aan dat behalve dat hun collega’s, klanten, medewerkers, partners etc. er baat bij hebben, zij zelf ook en vooral veel baat hebben bij het volgen van de coachopleiding. De opleiding verandert je leven.

Compacte Move a Mountain Coachopleiding

De opleiding heeft een tweeledig doel:  verdiepen van je zelfkennis en het aanleren van coachingsvaardigheden. In onze visie kan je eigenlijk alleen effectief zijn als coach als je eerst jezelf goed hebt leren kennen. Inzicht in je eigen thema’s, je kwaliteiten en valkuilen, je doelen en hoe je die gaat bereiken, stelt je in staat om ook anderen goed te kunnen begeleiden die met dezelfde kwesties bezig zijn.

Je leert op een coachende manier werken, leidinggeven en communiceren. Je leert op een open en contactvolle manier met mensen te communiceren zonder gevangen te raken in hun interpretatie van de werkelijkheid. Veel aandacht gaat uit naar het werken met ‘overdracht’, de voortdurende inkleuring van het heden met ervaringen uit het verleden die een open relatie met de werkelijkheid van nu vaak zo dwingend in de weg staan.

Je leert zowel op de inhoud te reageren als ook op de energie van wat gezegd en niet gezegd wordt. Je ontwikkelt een ‘bi-focal vision’, waardoor je behalve de bovenliggende vraag ook de diepere kwestie hoort klinken. Je vergaart kennis over de structuur en ontwikkelingsfasen van het ego en raakt daarnaast vertrouwd met superego. Je verkent de onderdrukkende of opjagende krachten daarvan in jezelf. En leert daardoor hoe je anderen kunt helpen om zich van superego te bevrijden. Naast je positieve kwaliteiten ontmoet je ook je weerstand en negativiteit en leer je hoe je daar op een vruchtbare manier op kunt reageren, in jezelf en als coach in het contact met je klant. Je herkent menstypen en weet daar effectief op af te stemmen.

Je ontwikkelt en beoefent het denken en doen vanuit je kern, je ware aard die los staat van de beperkende aannames waaruit je zelfbeeld is samengesteld. Je ontwikkelt de vaardigheid om die ‘open’ mind ook bij anderen op te roepen zodat die zichzelf eveneens kunnen bevrijden van een te kleine visie op zichzelf. Je traint jezelf in het bewaren van een open onbevangen houding in het hier en nu en bent dus minder belast met je verleden of zorgen over de toekomst. Je neemt daardoor openlijk of impliciet een inspirerende, coachende en beïnvloedende positie in binnen je werkomgeving.

Resultaat

Aan het eind van de opleiding heb je voldoende aandacht besteed aan je eigen thema’s en ben je in staat om op effectieve wijze coachende gesprekken te voeren. Je effectiviteit schuilt niet alleen in je vaardigheden maar ook in de ‘open’ houding waarmee je aanwezig bent bij je klant.

Werkwijze

Deelnemers herkennen dat hun eigen ontwikkeling en innerlijke groei de basis vormen voor hun opleiding tot coach. We bieden de coachopleiding  op lichtvoetige en tegelijkertijd indringende wijze aangeboden. Ervaringsgericht werken is de belangrijkste werkvorm. Diverse oefensituaties maken regelmatig onderdeel uit van het programma evenals meditatie en lichaamswerk. Van de deelnemers wordt gevraagd om zich via aanbevolen of verplichte literatuur voor te bereiden op onderdelen van de opleiding.Een gedetailleerde uitwerking van het opleidingsprogramma ontvang je bij inschrijving.

Maximaal aantal deelnemers

We werken in een groep met een maximum van 12 deelnemers.

Duur en frequentie

Blok 1: 3 t/m 5 juli
Blok 2: 4 t/m 6 september
Blok 3: 6 t/m 8 november
Blok 4: 18 t/m 20 december

De bijeenkomsten zijn van 10.00 uur tot ongeveer 17.00 uur (inclusief lunch).

Kennismaken

Als toelatingseis geldt een hbo-niveau, wat ook verkregen kan zijn door andere studies en werk- en levenservaring. In de praktijk toetsen wij dit in een uitgebreid kennismakingsgesprek. Tijdens dit kennismakingsgesprek kijken we ook of je voldoende in staat bent om op jezelf te reflecteren, of je psychisch in balans bent en of je de bereidheid hebt om ervaringsgericht te werken. Zodra we je (voorlopige)aanmelding ontvangen hebben, nemen we contact met je op voor een kennismakingsgesprek (dit gesprek duurt ongeveer 1 uur).

Meer informatie

Binnenkort is het programma overzicht hier te downloaden.

Vraag meer informatie aan via contact.

Prijs

Prijs

€ 4.450,00 € 4.450,00
deelname totaal

Zakelijke deelnemers: fiscus betaalt mee!

De kosten van de opleidingen van Move a Mountain worden door de Belastingdienst erkend als beroepsopleiding en zijn daarom fiscaal aftrekbaar als studiekosten. Zzp-ers en ondernemers kunnen de opleidingen van de bruto omzet aftrekken.

Doe je mee op persoonlijke titel, neem dan contact met ons op voor de particuliere deelnameprijs.

De prijzen voor trainingen zijn vrijgesteld van BTW.
Voor individuele coachingssessies wordt 21% BTW berekend.

Datum

Training / workshopDatum
  
Coachopleiding Module 2: 'Professional Coach'
(Mount Hoverla) in Apeldoorn
22 en 23 juni 2023 | 7 en 8 september | 5 en 6 oktober | 2 en 3 november | 30 november en 1 december | 11 en 12 januari 2024 | 29 februari en 1 maart
  
Coachopleiding :
'Compacte Coachopleiding'

(Mount Nanga Parbat) in Apeldoorn
Blok 1: 3 t/m 5 juli
Blok 2: 4 t/m 6 september
Blok 3: 6 t/m 8 november
Blok 4: 18 t/m 20 december
 
Coachopleiding Module Skilful Coach'
in Apeldoorn
Module Be(a)ware of the Shadow: 16 en 17 november 2023
Module Leven in je Werk: nog niet gepland voor 2023
Module Stress, burn-out, depressie: 7 en 8 februari 2024
Relatiecoaching: nog niet gepland voor 2023

Veel gestelde vragen

Binnenkort vind je hier de meest gestelde vragen over deze training/workshop

Reacties

Je doet ons en toekomstige deelnemers een groot plezier wanneer je jouw ervaring(en) met deze training/workshop hier achter laat.

Inschrijven Eenmalige Compacte Move a Mountain Coachopleiding

Training / workshop

Eenmalige Compacte Move a Mountain Coachopleiding

    Persoonlijke gegevens

    VrouwMan

    Bedrijfsgegevens

    Opmerking / vraag