Move a Mountain Loopbaantraining ‘Leven in je Werk’

Move a Mountain Loopbaantraining ‘Leven in je Werk’

 • Geen plezier meer in je werk?
 • Een reorganisatie op komst?
 • Verlies je je baan en moet je op zoek naar ander werk?
 • Het gevoel dat je op een belangrijk keerpunt staat?
 • Vastgeroest in je werk?
 • Weer aan het roer van je eigen leven willen staan?

Deze Loopbaantraining biedt je de kans om op zoek te gaan naar “vergeten” verlangens, wensen en ambities om er achter te komen wat je echt wilt, waar je hart ligt, waar je blij van wordt. Als je weet wat je werkelijk wilt, zul je merken dat je daar meestal als vanzelfsprekend goed in bent; competenties volgen de inspiratie en niet andersom.

De meeste mensen die er niet in slagen om hun droombaan te vinden, falen niet omdat ze te weinig informatie over de arbeidsmarkt hebben, maar omdat ze te weinig informatie over zichzelf hebben. Zelfkennis is het allerbelangrijkste om te komen tot een passende invulling van je eigen leven/werk, daarom besteden we veel aandacht aan het opdoen van zelfkennis. Hierdoor word jij (weer) het uitgangspunt in jouw leven.

Het is dus geen training waar je 100 vragenlijstjes in moet vullen of assessments moet doen om jezelf en je competenties in beeld te krijgen. We gaan er vanuit dat je tijdens je loopbaan al te weten bent gekomen en onderzocht hebt welke competenties en vaardigheden je in huis hebt en waar je aan moet werken.

Het is ook geen sollicitatie- of netwerktraining. Na afloop van ‘Leven in je Werk’ weet je precies wat je op dat praktische terrein nodig hebt om je levenswerk te bereiken.

Wat je nog meer moet weten:

 • Wij geven geen tips en trucs. Wat we je bieden is een programma waarin je je eigen antwoorden vindt.
 • We ontmoeten elkaar in het echt. Het is geen online loopbaantraining met een begeleider of trainer achter een computerscherm. Natuurlijk met inachtneming van de veiligheidsrichtlijnen.
 • Geen huiswerk! Oefeningen en onderzoek doe je tijdens de trainingsdagen zodat je in alle rust 100% aandacht op jezelf kunt richten.

Voor wie?

Deze loopbaantraining is ontwikkeld voor iedereen die behoefte heeft aan, of genoodzaakt is tot bezinning op zijn of haar loopbaan. Je realiseert je dat het anders moet, je hebt alleen nog geen idee hoe.

Resultaten

Na afloop van de training:

 • heb je inzicht in wat je ‘ogen doet stralen’ en hoe dit is in te passen in werk en leven
 • Neem je meer verantwoordelijkheid voor je eigen leven
 • Heb je een concreet bloeiplan gemaakt
 • Heb je meer zelfinzicht in eigen aannamesystemen en overtuigingen
 • Herken je oude patronen en hoe deze nog steeds een belangrijke rol spelen in het hier en nu (hoezeer deze je beperken)
 • Heb je stilgestaan bij je leven tot nu toe en hieruit belangrijke conclusies getrokken (reality check)
 • Herken je dat je ruimer bent dan dat je altijd dacht (mogelijkheden)
 • Heb je helderheid over de richting die je in deze fase van je leven wilt volgen

Zaken die tijdens de workshop aan de orde komen

Betekenis van werk, persoonlijkheid, conditionering, kwaliteiten, drijfveren, zelfbeelden, waarden, pretbedervers, integratie van denken, voelen en doen, zingeving, levenswerk, inspiratie, loopbaankeuze, bloeiplan.

Werkvormen

Theorie, gesprekken, visualisaties, praktijkoefeningen, meditatie en momenten van overweging. ‘Huiswerk’ maak je zoveel mogelijk tijdens de trainingsdagen zodat je buiten deze dagen geen extra belasting hebt.

Kennismaken

Voorafgaand aan de workshop willen we graag met je kennismaken. Zodra we je (voorlopige) aanmelding ontvangen hebben, nemen we contact met je op voor een kennismakingsgesprek (dit gesprek duurt ongeveer 1 uur).

Extra individuele begeleiding mogelijk

Het is mogelijk om naast de training nog een aantal individuele coachingsgesprekken te hebben.

Maximaal aantal deelnemers

Er wordt gewerkt in kleine groepen met een maximum van 12 deelnemers.

Meer informatie

De training duurt 5 dagen (2 x 2 aaneengesloten dagen en 1 x 1 losse dag). We beginnen om 10.00 uur met het programma en eindigen om 17.00 uur.

Vraag meer informatie aan via contact.

Prijs

€ 2.495,-
deelname

Zakelijke deelnemers: fiscus betaalt mee!

De kosten van de opleidingen van Move a Mountain worden door de Belastingdienst erkend als beroepsopleiding en zijn daarom fiscaal aftrekbaar als studiekosten. Zzp-ers en ondernemers kunnen de opleidingen van de bruto omzet aftrekken.

Particuliere deelnemers: STAP-budget beschikbaar!

Vanaf 1 maart 2022 kan iedere burger met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt een financiële tegemoetkoming aanvragen voor het volgen van een erkende opleiding. Deze tegemoetkoming is maximaal € 1.000,- (inclusief BTW) per jaar.

Doe je mee op persoonlijke titel, neem dan contact met ons op voor de particuliere deelnameprijs.

De prijzen voor trainingen zijn vrijgesteld van BTW.
Voor individuele coachingssessies wordt 21% BTW berekend.

Datum

Training / workshopDatum
Leven in je Werk
neem contact op voor informatie over data
  

Veel gestelde vragen

In Leven in je Werk is je zelfonderzoek gericht op je werkzame leven. Aanleiding is een werk-vraag. De inhoud van de training is gericht op werkgerelateerde vraagstukken. De manier waarop we die aanvliegen, vind je terug in al onze trainingen. Mensen die zich aanmelden voor de Columbus, hebben meestal vragen van een andere aard dan alleen werkgerelateerd.

Nee iedereen met vragen met betrekking tot zijn of haar loopbaan/werk is welkom.
We houden ook een kennismakingsgesprek met je om te kijken of je op de goede plek zit.

Als je je niet meer zinvol voelt in je werk en graag wilt weten wat je nu écht wilt, heb je de neiging om hier snel naartoe te willen. Dat is logisch en tegelijkertijd ook een valkuil.
Mobiliteitscentra gaan in een hoog tempo met je aan het werk, en voldoen daarmee aan het ‘ongeduld’ om snel resultaat te willen. Je wordt onderworpen aan allerlei methoden om je kernkwaliteiten zichtbaar te maken. En vanuit deze lijst van kwaliteiten wordt gezocht naar passend werk. Er zijn 2 nadelen aan deze methode:

1) Er zijn zoveel functies mogelijk met dezelfde kwaliteiten dat je diepste drijfveren; ‘wat wil je nou écht?’, verborgen kunnen blijven.

2) Het ontdekken van je diepste drijfveren gaat niet via de weg van testjes en lijstjes. Het is niet voor niets dat je in de loop van je leven het contact ermee verliest. Het vraagt geduld en vertrouwen om ze weer in je bewustzijn
te halen. Dat zal, zeker in het begin, aanvoelen als weinig concreet. Het is onze ervaring en overtuiging dat als je durft te toeven in ‘het even niet te weten’ er vanzelf weer helderheid en richting ontstaat. De kracht zit hem erin dat dit helemaal uit jezelf ontstaat en niet via wat een ander allemaal voor je bedacht heeft.

De meeste mensen die er niet in slagen om hun droombaan te vinden, falen niet omdat ze te weinig informatie over de arbeidsmarkt hebben, maar omdat ze te weinig informatie over zichzelf hebben. Zelfkennis is het allerbelangrijkste om te komen tot een passende invulling van je eigen leven/werk, daarom besteden we veel aandacht aan het opdoen van zelfkennis. Hierdoor word jij (weer) het uitgangspunt in jouw leven. En dan weet je wat je te doen staat om te komen waar je wezen wil. Voor de één betekent dat een sollicitatietraining volgen, voor de ander betekent dat actief gaan netwerken en voor weer iemand anders kan een omscholing een eerste stap zijn.

Er zijn een aantal voordelen. Andere groepsleden kunnen soms de kolen voor je uit het vuur halen. Vragen die jij misschien niet durft te stellen, worden alsnog gesteld.
Je merkt dat je niet de enige bent met deze vragen/problemen in het leven.
De groepsdynamiek draagt bij aan jouw proces. Je doet iets op aan de andere groepsleden die op dat moment de wereld representeren. Dit helpt je om je eigen thema’s beter in beeld te krijgen en te onderzoeken.

Dat kan natuurlijk altijd. Je kunt via deze website je vraag stellen en wij zullen je een zo helder mogelijk antwoord geven op je vraag.

Zowel jij als wij hebben belang bij een kennismakingsgesprek. Jij kunt kennismaken met ons, je vragen stellen en alvast wat sfeer proeven. Je doelen en verwachtingen worden besproken.  Ook onderzoeken we of dit voor jou de juiste training is.

Tijdens de training krijg je van ons een lijst met literatuur die wij aanbevelen.

Reacties

Je doet ons en toekomstige deelnemers een groot plezier wanneer je jouw ervaring(en) met deze training/workshop hier achter laat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties op “Move a Mountain Loopbaantraining ‘Leven in je Werk’”

 1. De training Leven in je Werk kwam voor mij op het juiste moment; fijn dat er weer een nieuwe training is bij Eef & Huib! In mijn optiek draait het om zelfkennis en -inzicht om je eigen keuzes te kunnen maken en het leven vorm te geven zoals jij dat wilt. De training helpt daar goed bij; je krijgt meer inzichten in jouw ervaringen en overtuigingen ten aanzien van werk en wat voor jou in het leven belangrijk is. Ik ben fan van de methodiek en filosofie van Move-a-Mountain; alsook de integere manier waarop Huib en Eef begeleiden. De vraagstukken die passeren zijn niet alleen werkgerelateerd, dus de inzichten zijn ook goed bruikbaar voor het deel van je leven waarin je niet werkt. Een aanrader als je bewuster jouw (werk)toekomst wilt vormgeven!

 2. Een zeer inspirerende workshop!

  Leven in je werk brengt je terug naar de basis, het kind in je en wat je allemaal vanuit je jeugd en opvoeding meeneemt. Zo natuurlijk ook op je werk waar je met je eigen achtergrond een weg zoekt naar meer geluk.
  De nieuwe inzichten geholpen door visualisatie & meditatie brengen je dichterbij jezelf en geven je je handreikingen naar een nieuwe “werk”toekomst.
  Dank Eef en Huib, jullie zijn toppers!

Inschrijven Move a Mountain Loopbaantraining ‘Leven in je Werk’

Training / workshop

Move a Mountain Loopbaantraining ‘Leven in je Werk’

  Persoonlijke gegevens

  VrouwMan

  Bedrijfsgegevens

  Opmerking / vraag