Vergeten en vergeven?….vergeet het maar!

Een dagworkshop over daders en slachtoffers, over schuld, wrok, wraak en hoe je uit liefde voor jezelf afscheid kunt nemen van de last uit je verleden.

Voor wie?

Deze workshop is voor iedereen die graag wil weten hoe je om moet gaan met anderen die je leed hebben berokkend (recent of lang geleden). Veel mensen blijven jarenlang zitten met wrokgevoelens. De ‘dader’ moet eerst boete doen en excuses aanbieden voordat we bereid zijn om de ander los te laten, om afstand te doen van ons slachtofferschap. Veel mensen denken dus dat vergeven over de ander gaat. Dat we de daad van de ander moeten vergeten en vergeven. Zo worden we ook opgevoed. En dat voelt vernederend.
Je hoeft de daad van de ander niet te vergeven. Soms is dat echt onmogelijk. Maar je kunt wel een vorm vinden die je bevrijdt uit de negativiteit. Vergeven doe je voornamelijk voor jezelf. Je wordt geen voetveeg als je vergeeft, je verbindt je weer met je innerlijke kracht en daar heb je de ander helemaal niet voor nodig.

Resultaten

Je ontdekt dat je wrok, boosheid en frustratie er juist voor zorgen dat je in het verleden blijft leven. Dit zorgt er vervolgens voor dat het heden ook zwaar voor je is. Je realiseert je dat niemand anders dan jij hier verandering in kan brengen.
Je doorloopt een proces waardoor je levenshouding wezenlijk verandert. Je verhaal verdampt, de negatieve emoties houden op te bestaan en je neemt volledig verantwoordelijkheid voor je eigen leven. En dat levert vrijheid, vrede en blijheid op.

Zaken die tijdens de workshop aan de orde komen

– Ego kan niet vergeven en ego wil niet vergeven
– Gevolgen van niet vergeven
– Denkfouten
– Schuldige boosdoeners en onschuldige slachtoffers
– Voordelen van slachtofferschap
– Trouw blijven aan je verlangen en je verwachtingen loslaten
– Oefenen in het laten gaan van verwachtingen
– Vergeven is een vorm van eigenliefde
– Wat levert vergeven op?

Werkvormen

Theorie, visualisatie, praktijkoefeningen, meditatie en momenten van overweging.

Maximaal aantal deelnemers

Voor deze workshop hanteren een maximum van 12 deelnemers.

Meer informatie

Vraag meer informatie aan via contact.

Prijs

€ 200,- € 200,-
deelname totaal

Fiscus betaalt mee!

De kosten van de opleidingen van Move a Mountain worden door de Belastingdienst erkend als beroepsopleiding en zijn daarom fiscaal aftrekbaar als studiekosten.

De aftrek van scholingsuitgaven zou worden afgeschaft per 1 januari 2018. Dit stond al op losse schroeven, maar is nu uitgesteld tot 2019. In de plaats van de fiscale aftrek van scholingsuitgaven komt een nieuwe regeling in de vorm van scholingsvouchers. Deze regeling moet nog verder worden uitgewerkt.

Rekenvoorbeeld

De belastingdienst hanteert een drempel van € 250,-. De kosten boven deze € 250,- zijn tot een maximum van € 15.000 per jaar aftrekbaar.

Rekenvoorbeeld:
Stel je volgt de Coachopleiding en betaalt 42% loonbelasting, dan zijn de netto opleidingskosten € 2.367,- in plaats van € 3.900,-

Coachopleiding € 3.900,-
Drempel € 250,-
Bedrag voor belasting aftrekbaar € 3.650,-
Fiscaal voordeel bij 42% inkomstenbelasting € 1.533,-
Netto kosten van de opleiding € 2.367,-
Lees meer over scholingsaftrek op de site van de belastingdienst

zzp-ers en ondernemers kunnen de opleidingen van de bruto omzet aftrekken en komen daardoor ongeveer op bovengenoemde rekensom uit.


Prijzen per 1 augustus 2017.
De prijzen voor trainingen zijn vrijgesteld van BTW.
Voor individuele coachingssessies wordt 21% BTW berekend.

Datum

[table “” not found /]

Veel gestelde vragen

Binnenkort vind je hier de meest gestelde vragen over deze training/workshop

Reacties

Je doet ons en toekomstige deelnemers een groot plezier wanneer je jouw ervaring(en) met deze training/workshop hier achter laat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven Vergeten en vergeven?….vergeet het maar!

Training / workshop

Vergeten en vergeven?….vergeet het maar!

Persoonlijke gegevens

VrouwMan


Bedrijfsgegevens


Opmerking / vraag