Frits Wiersema

Frits Wiersema


Geïnspireerd en gelukkig leven en werken. Dat willen we allemaal ! Alleen meestal lukt dat ons niet goed. Dat komt omdat we het geluk vaak buiten ons zelf zoeken. Daardoor zien we niet dat de schat precies ligt op de plek waar je nu bent. Het appel dat het leven nu op jou doet biedt jou de kans om een liefdevoller en gelukkiger mens te worden. Dat kan als je alles wat je meemaakt vanuit een open houding ervaart en als een bron van bewustwording ziet. Dat is de mooiste route naar duurzaam geluk. Ik leer je graag om zo echt te gaan zien, inzien dus !
Straat: Pinksterbloem 4
Postcode: 9761LT
Plaats: Eelde
Telefoon: 050-3092153
E-mailadres: frits.wiersema@gmail.com
Website: http://
Specialisatie: het moedige gesprek / conflicten / samenwerking

MIJN COACHVISIE
Mijn visie op coaching is gebaseerd op Zijnsoriëntatie. Een vorm van spirituele levenskunst . Een mooie combinatie van oeroude boeddhistische zienswijzen met moderne inzichten van westerse psychologie en psychotherapie. Zien wie je echt bent en zicht op hoe het is vormen daarvan twee wezenlijke bestanddelen.

Zien wie je echt bent
In de loop van je leven ben je gaan geloven in wie je denkt te zijn.  Dat geeft je  veiligheid en zekerheid maar het is tegelijk heel beperkend omdat de ruimte om echt te leven veel groter is. Intuïtief heb je daar al vaak weet van en verlang je er naar. In de waan van alle dag blijft het er vaak bij en doe je er niets mee totdat je tegen problemen aan loopt waar je alleen niet goed uit komt en waar je graag met iemand anders over wilt praten.Het is fijn om dan een luisterend oor te hebben en begrip te krijgen.

Tegelijk leer je om op een andere manier naar je situatie te kijken en naar wie je echt bent. Dan blijkt dat je niet samenvalt met de ik-figuur van je persoonlijke levensverhaal maar dat je een kern hebt die voorbij gaat aan de omstandigheden van jouw leven. Met deze kern, je hart, je essentie kun je weer in contact komen. Daardoor kun je ervaren dat je van nature open, liefdevol en vrij bent. Dat geeft energie en inspiratie en is heel bevrijdend. Een diepe vorm van thuiskomen omdat als je daarmee in contact bent er verbinding met alles en iedereen is. Dan is er een gevoel dat alles goed is, vrij en ontspannen. Tijdens de coaching leer je hier bewust contact mee te maken en dit als leidraad te nemen in je leven.

Zien hoe het is
Zonder dat je daarvan bewust bent creëer je je eigen lijden doordat je een beeld maakt van de werkelijkheid hoe die volgens jou zou moeten zijn. Je hebt jouw ideëen over hoe het leven, je relaties, je werk er uit zouden moeten zien. Omdat dat in de praktijk vaak niet zo blijkt te zijn raak je gefrustreerd en teleurgesteld en ga je mogelijk zelfs slecht over je zelf denken.

Tijdens de coachingsessies komen je houding, aannames en overtuigingen over je zelf en het leven aan de orde. Vaak blijken deze diep geworteld te zijn en kunnen deze je geluk behoorlijk in de weg zitten en ervoor te zorgen dat je geen oplossing ziet voor bepaalde situaties. Samen kijken we hierna waardoor je ze in een ander licht kunt gaan zien. Het kan een hele opluchting zijn als je ze doorziet en los kunt laten.

En dan ……. doen wat je echt wilt.

Het bijzondere van een andere manier van kijken naar je zelf en naar de situatie is dat je daardoor in staat bent om adequaat met lastige situaties om te gaan en om te doen wat je echt wilt. Daardoor krijg je weer de regie in je leven en dat geeft je kracht en zelfvertrouwen om op een moedige manier met je zelf en met anderen in gesprek te zijn juist als het spannend is. Door vanuit je hart voorbij je comfortzone te gaan  krijgt contact extra betekenis en kleur.Ik begeleid je graag bij het voeren van het moedige gesprek wat jij te voeren hebt met  je partner, je familie, op het werk of met je zelf zodat je er even niet alleen voor staat.

 

Volg ons

Copyright 2022 Move a Mountain bewustzijnstrainingen | Sitemap