Columbus: een innerlijke ontdekkingsreis

Je hebt het goed voor elkaar. Je werk, je gezin, je sociale leven. Maar ergens knaagt er iets. Soms merk je dat je last hebt van de hoge verwachtingen van anderen. Je twijfelt of je wel op de juiste weg zit met je werk. Je hebt het gevoel dat je steeds dezelfde dingen overkomen of worden aangedaan. Je hebt weinig energie of voelt je moe en uitgeput. Of je denkt dat je veel meer uit het leven zou kunnen halen, als je maar zou weten hoe…

Er is een manier om er achter te komen wie je echt bent en wat je werkelijk wilt. Columbus is een training die in het teken staat van jouw innerlijke ontdekkingsreis. Je leert vol inspiratie je eigen keuzes te maken.

Voor wie?

Columbus is bedoeld voor iedereen die aan het roer van zijn of haar eigen leven wil staan. Voor iedereen die erkent dat zijn of haar persoonlijke effectiviteit voor verbetering vatbaar is en bereid is dit op een dieper niveau te onderzoeken.

Resultaten

Na Columbus ben je wijzer geworden over jezelf en heb je meer zicht op wie je bent en wat er werkelijk toe doet in jouw leven. Je hebt het verschil ervaren tussen handelen vanuit gewoonte of vanuit je vrije bewustzijn, dat niet is gekleurd door je verleden. Daardoor ga je anders invulling geven aan je werk en aan je leven.

 • Meer zelfkennis en inzicht in je persoonlijkheid
 • Meer acceptatie van je gedrag, denken en voelen
 • Meer zicht op jezelf en wat dit betekent voor je werksituatie
 • Meer balans (privé/werk)(ontspanning/inspanning)
 • Meer daadkracht
 • Meer bewustzijn van je emoties en hoe je daarmee kunt omgaan
 • Betere communicatie (met jezelf en anderen)
 • Meer motivatie
 • Meer betrokkenheid op anderen
 • Makkelijker in je leven staan
 • Meer verantwoordelijkheid voor je eigen leven
 • Je gaat doen wat je eigenlijk wilt

Zaken die tijdens de workshop aan de orde komen

Persoonlijkheid, kwaliteiten, zelfbeelden, integratie van denken, doen en handelen, bewustwording, zingeving en inspiratie.

Kort programma-overzicht

Het programma begint op dag 1 om 14.00 uur en eindigt op dag 4 rond 14.00 uur na de lunch.

Het programma is afwisselend met theoretische achtergrond, visualisaties, praktijkoefeningen, lichaamswerk, meditatie en momenten van overweging.

We raden je aan om gemakkelijk zittende kleding mee te nemen. Neem bijvoorbeeld een joggingbroek mee. Kleding waar je je fijn in voelt. We zitten op ‘grondstoeltjes’ en dan zijn kokerrokjes of strakke broeken niet zo handig.

We beginnen de dagen om 8.15 uur met een warming up. Geen keiharde sportprestaties maar rustig het lijf uitnodigen om aan de dag te beginnen. Dan gaan we om 9.00 uur ontbijten tot 10.00 uur.
Daarna gaan we verder met het programma. Dit doen we in de zaal. Om 13.00 uur lunchen we en hebben we een lange pauze zodat je kunt gaan slapen, wandelen, lezen of waar je maar zin in hebt.
Om 18.30 uur dineren we. Om 20.00 uur gaan we weer verder in de zaal voor het avondprogramma. Sommigen gaan daarna meteen naar hun kamer. Anderen blijven nog even in de woonkamer bij de kachel een drankje doen. Niets moet, alles mag.

Je overnacht op eenpersoonskamer met eigen douche en toilet.

Kennismaken

Voordat de workshop begint, maken we graag kennis met je. Je vult een kennismakingsformulier in en naar aanleiding daarvan hebben we een kennismakingsgesprek. Dit kan een telefonisch of ‘live’ gesprek zijn. We kijken samen wat nodig en/of passend is.

Maximaal aantal deelnemers

Er wordt gewerkt in kleine groepen met een maximum van 12 deelnemers.

Meer informatie

De workshop duurt 3 ½ dag en bestaat uit 10 aaneengesloten dagdelen. Op dag 1 beginnen we om 14.00 uur met het programma en op dag 4 eindigen we met een lunch. Rond 14.00 uur nemen we weer afscheid van elkaar.
Vraag meer informatie aan via contact.

Prijs

€ 2.250,- € 675,- € 2.925,-
deelname accommodatie totaal

Zakelijke deelnemers: fiscus betaalt mee!

De kosten van de opleidingen van Move a Mountain worden door de Belastingdienst erkend als beroepsopleiding en zijn daarom fiscaal aftrekbaar als studiekosten. Zzp-ers en ondernemers kunnen de opleidingen van de bruto omzet aftrekken.

Doe je mee op persoonlijke titel, neem dan contact met ons op voor de particuliere deelnameprijs.

De prijzen voor trainingen zijn vrijgesteld van BTW.
Voor individuele coachingssessies wordt 21% BTW berekend.

Datum

Training / workshopDatum
Columbus2024:
2 - 5 juli
24 - 27 september
19 - 22 november

2025:
18 - 21 maart
17- 20 juni
16 - 19 september
18 - 21 november
  

Veel gestelde vragen

Na afloop van de Columbus workshop krijg je van ons een lijst met literatuur die wij je graag aanbevelen.

Tijdens de workshop krijg je een aantal suggesties om je ervaringen levend te houden.

Zowel jij als Move a Mountain bewustzijnstrainingen hebben belang bij een kennismakingsgesprek. Jij kunt kennismaken met ons, je vragen stellen en alvast wat sfeer proeven. Wij gebruiken dit gesprek om kennis te maken met jou en om samen met jou te kijken of dit een geschikte workshop voor jou is.

Nee hoor. Sommige mensen hebben een concrete aanleiding (probleem) om aan deze workshop deel te willen nemen. Anderen hebben behoefte aan meer zelfinzicht en verdieping.

Het zou heel goed kunnen dat jouw baas baat kan hebben bij onze trainingen. Er gebeurt echter ook iets met jou, anders zou deze gedachte niet bij je opkomen. Je kunt misschien wel snappen dat in dit geval jouw baas iets bij jou triggert. Vanuit bewustzijnsontwikkeling is het goed om hier bij jezelf onderzoek te doen. Hierdoor krijg je inzicht in hoe jij je tot de wereld (ook je baas) verhoudt. Wanneer je hier inzicht in hebt, ontstaat er ook keuzevrijheid en dat geeft meer ruimte dan dat je nu voor mogelijk houdt.

Een boeddhistisch leraar heeft ooit gezegd: ‘als je de wereld wilt veranderen, moet je er anders naar kijken’. En dit is wat ons betreft waar.

Dat kan natuurlijk altijd. Je kunt via deze website je vraag stellen en wij zullen je een zo helder mogelijk antwoord geven op je vraag.

Deze vraag krijgen we regelmatig. Ja, er wordt weleens gehuild. Alle emotionele uitingen komen zoals je je kunt voorstellen tijdens de workshop voorbij. Hier hoef je niet van te schrikken of er iets van te vinden. Emoties horen bij mensen, tranen ook. Overigens wordt er ook veel gelachen.

Het is geen groepstraining. Het is een indivuele ontdekkingsreis en die doe je in een groep. En dat heeft een aantal voordelen. Andere groepsleden kunnen soms de kolen voor je uit het vuur halen. Vragen die jij misschien niet durft te stellen, worden alsnog gesteld.
Je merkt dat je niet de enige bent met vragen/problemen in het leven.
De groepsdynamiek draagt bij aan jouw proces. Je doet iets op aan de andere groepsleden die op dat moment de wereld representeren. Dit helpt je om je eigen thema’s beter in beeld te krijgen en te onderzoeken. Je doet niet alles in de groep. Er is ook veel ruimte voor met jezelf zijn. In die zin heeft het wel iets weg van een retraite.

Dat snappen wij en tegelijkertijd is het programma zo opgebouwd dat het niet goed is als deelnemers ’s avonds naar huis gaan. Er is ook nog een avondprogramma waardoor het gewoonweg niet fijn is om daarna nog naar huis te gaan. Bovendien heeft deze meerdaagse workshop het voordeel dat je je voor een paar dagen aan de buitenwereld kunt onttrekken en je helemaal op jezelf kunt richten.

Dit is een veel voorkomende angst, waarvan in onze praktijk nog nooit gebleken is dat het zo is. 
Natuurlijk komen er dingen los. Hier kan en mag je vertrouwen op de professionaliteit van onze trainers en coaches. Je wordt nooit aan je lot overgelaten.

Het komt regelmatig voor dat mensen het eng vinden om persoonlijke vragen of thema’s in groepsverband te bespreken. De Columbus workshop is zo ingericht dat je in alle veiligheid en vertrouwen met je vragen binnen de groep terecht kunt. Andere groepsleden kunnen functioneren als spiegel of stellen juist een vraag die jij ook had kunnen stellen. Het kan ook zijn dat dit thema “bang in groepen” voor jou het onderzoeken waard is. Dan is het juist interessant om deel te nemen aan deze workshop. Je wordt nergens toe gedwongen.

Reacties

Je doet ons en toekomstige deelnemers een groot plezier wanneer je jouw ervaring(en) met deze training/workshop hier achter laat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

76 reacties op “Columbus: een innerlijke ontdekkingsreis”

 1. Met enige tegenzin reed ik naar Lochem toe. Ik vond het spannend en twijfelde er ook aan of wat ik mee zou gaan maken bij mij zou passen ondanks de positieve aanbevelingen van collega’s. Als heel snel voelde ik me veilig en was er een groep tot stand gekomen waarin veel gedeeld werd en waar ik na 3 en halve dag terugkijk op een zeer waardevolle ervaring. Bedankt Eef en Wouter

 2. Lieve Eef en Wouter, ik vond het een bijzondere workshop/training waarbij je niet alleen nieuwe inzichten over jezelf opdoet, maar daar ook de handvatten aangereikt krijgt om ze blijvend toe te passen. Daarnaast zijn Eef en Wouter in staat om een hele fijne en vertrouwde omgeving te creëren waardoor ik snel mezelf kon overgeven aan de workshop .

 3. Deze workshop zit ontzettend goed in elkaar. In 3,5 dag heb ik ontzettend veel mentaal werk verzet en ben ik tot waardevolle nieuwe inzichten gekomen.

  Maar het meest bijzondere is dat Eef en Wouter een sfeer neerzetten die maakt dat het leuk is om de diepte in te gaan, ook als je lastigere kanten van jezelf tegen komt.

  Ik heb ontzettend genoten!

 4. De Columbus workshop is werkelijk een reis naar mijn innerlijke wezen geweest. Ik heb eerder de Coach opleiding gedaan, maar dit heeft echt een toegevoegde waarde voor mijzelf gehad.
  Daarnaast was het een welkome update en herhaling van technieken die ik bij de coach opleiding heb geleerd. Dit heeft mij geholpen mijzelf nog beter te begrijpen en mijzelf nog meer te ontwikkelen. Een aanrader, ook voor coaches.

 5. Wat een bijzondere en fijne ervaring! Onder de warme en vakkundige leiding van Eef en Wouter tot mooie inzichten gekomen. Ook heel speciaal hoe je een groep onbekenden op de eerste dag ontmoet, maar afscheid neemt van “goede vrienden” op de laatste dag. Had deze ervaring voor geen goud willen missen!

 6. Zeer leuke leerzame training , ben er vrij blanco ingegaan. In het begin had ikzelf wat moeite me over te geven aan mijn innerlijke ik.(in de training hoop van geleerd)
  Het vertrouwen in elkaar wat ontstaat tijdens de training was een zeer mooie ervaring.

  Ik heb zeer mooie handvaten meegekregen, en probeer die ook te gebruiken in men dagelijkse bezigheid .

  Nogmaals Huib en Wouter bedankt.

 7. Een hele mooie workshop voor iedereen die meer vanuit zijn eigen kracht wil gaan leven. Ik heb door deze workshop meer inzicht gekregen in mijn eigen potentieel en hoe mijn eigen overtuigingen, aanpassing en patronen dit potentieel beperken. Ook hebben deze dagen mij krachtige en praktische ‘tools’ gegeven om andere keuzes te kunnen maken en meer te gaan kiezen vanuit vertrouwen dan uit angst.

 8. Na deze enerverende ontdekkingstocht kan ik verder met de opgedane inzichten.
  Ik heb me veilig bij jullie gevoeld.
  In deze volledige veiligheid heb ik het aangedurfd om naar mezelf te kijken, maar ook weer durfde te voelen.
  Daarnaast een groot compliment voor:
  De liefdevolle begeleiding van Huib en Wouter, de fijne omgeving, de groep medecursisten, de locatie, de verzorging.
  Dank dat ik mee mocht op deze reis!

 9. Zonder verwachtingen ging ik naar deze workshop. Wat was deze bewustzijnstraining een bijzonder mooie ervaring zeg! De werkwijze van de coaches Eef en Huib is open, eerlijk, direct en respectvol. Daarnaast ongelofelijk hoe vertrouwd een groep onbekende mensen in no-time kan voelen. Het is ook opmerkelijk hoeveel je in deze paar dagen kunt bereiken als je je er volledig aan over geeft. Ik kan het een ieder van harte aanbevelen.

 10. Wat een fantastische workshop! Binnen no-time de diepte in met volstrekt vreemden onder liefdevolle begeleiding van Huib en Eef. Mooie inzichten practisch vormgegeven. Dankbaar!! Een aanrader voor iedereen die aan bewustzijnsontwikkeling wil doen.

 11. Met enige scepsis begonnen aan de reis want ‘ik heb toch niets’ met yoga, meditatie en vegetarisch eten. Nou, wel dus. De oefeningen brachten me naar kostbare inzichten over mezelf die na jaren van doorgaan in de rat-race totaal uit mijn zicht verdwenen waren. Heerlijk om vast te stellen dat je nog zo veel meer bent dan wat je doet en kent en dat je gewoon goed bent zoals je bent. Mede dankzij mijn lieve medereizigers kijk ik met een warm gevoel terug op deze prachtige week. Dank Eef en Huib voor jullie inspirerende, eerlijke en respectvolle begeleiding!

 12. Een bewustzijnstraining op een prachtige locatie midden in de natuur, met heerlijk eten, waar je vertrekt met bagage die je innerlijk altijd bij je droeg en draagt (en door deze training, weer heel bewust van bent geworden). Intens & waardevol. Dankjewel voor de goede begeleiding, Eef en Wouter.

 13. door de workshop, die uitstekend begeleid werd door Eef (zeer alert, open en invoelend) en Wouter (fijn analytisch) voel ik me dichter bij mezelf en in rust. Ruimte in hoofd en lijf, in goed Nederlands: energized en revitalized. Dank voor een unieke ervaring en dank aan mijn medecursisten voor de openheid en feedback.

 14. Van onschatbare waarde deze bewustwordingstraining. Wat een prachtige ontdekkingen heb ik gedaan. In het dagelijks leven, zowel werk als privé, word ik nu vergezeld door de eigenschappen die helemaal van mij zijn en die ik altijd kan inzetten. De groep voelde al snel heel vertrouwd. Je zag bij elkaar dat er een positieve verandering optrad gedurende de dagen. Lieve Eef en Wouter, jullie zijn toppers! Hoe jullie het onderste naar boven kunnen halen, van onbewust naar bewust kunnen laten worden. Dankjewel. Deze training zou iedereen zichzelf als onbetaalbaar cadeau kunnen doen. P.S. de omgeving, de sfeer, de kamers en het eten….super!

 15. Ik ben heel blij dat ik met deze bijzonder mooie groep de ontdekkingsreis heb mogen en kunnen maken. Eef en Wouter zijn eerlijk, oprechte en professioneel, ik heb mij daar zeer veilig bij gevoeld. Deze reis met al deze ervaringen gun ik iedereen.!
  Janny

 16. Ik heb een inspirerende en leerzame workshop mogen bijwonen. De veilige omgeving en de dynamiek van de groep met Eef en Wouter was geweldig, ik heb daar een zeer prettig gevoel aan over gehouden. Deze sessie heeft mij nieuwe inzichten gegeven en veel indruk op mij gemaakt, ik heb hier veel over mijzelf geleerd. Ik zou een ieder deze reis zeker aanraden.

 17. Wat een mooie ervarings-training is dit. Je gaat echt op reis in jezelf. Doordat je met een groep bent zie je ook de verandering bij anderen. Er ontstaan prachtige gesprekken. Je blijkt zoveel meer te zijn als alleen het stukje wat je je persoonlijkheid bent gaan noemen! Dank jullie wel lieve Eef en Wouter!

 18. De workshops worden gegeven in een ontspannen sfeer en met zeer deskundige begeleiding. Er wordt een veilige, open en vertrouwelijke omgeving gecreëerd voor iedereen uit de groep.Het leidt tot inzicht en verdieping in je persoonlijkheid en bagage of ballast die je met je meedraagt.
  Dit inzicht helpt me om in de dynamiek van de dagelijkse praktijk ook dichter bij mezelf te blijven en hoe hier mee om te gaan. Ik zou iedereen deze reis en persoonlijke ontdekkingstocht van harte willen aanbevelen.

 19. Een mooie reis die leidt tot inzichten in je doen en laten. Het geeft mogelijkheden in de opties die je hebt. Een goed verzorgde cursus en voor mensen die meer inzicht willen in zichzelf. Eef en Huib bedankt voor de begeleiding hiervan.

 20. bijzondere reis voor nieuwsgierige mensen die meer kwaliteit uit zichzelf en het leven willen halen!

 21. Een intensieve en onderscheidende workshop die mij mijn leven bij zal blijven staan. De waardevolle inzichten, mooie locatie en goede begeleiding maakt het dat ik dit zeker een aanrader vind.

 22. Ik gun iedereen deze mooie reis naar meer zelfkennis en bewustwording die in de loop van de levensjaren is verstopt.
  Eef en Huib bedankt voor de goede professionele begeleiding van de Columbus workshop van juni 2021.

 23. Een ontzettend bijzondere en leerzame individuele ontdekkingsreis naar jezelf, maar dan wel in groepsverband en die groepsdynamiek heb je echt nodig voor de volledige ervaring! Tijdens de workshop verblijf je op een prachtige locatie in het oosten van het land, waardoor je voor een paar dagen eventjes helemaal weg bent uit de drukte van je dagelijkse leven en je je volledig kan focussen op jezelf. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik de kans heb gekregen om aan dit mooie programma mee te mogen doen, heb nu pas echt inzicht naar mijn “ware ik” en wat er werkelijk toe doet in mijn leven. Voor mij persoonlijk heeft dit direct in een soort van verlichting geresulteerd . Huib en Eef zijn fantastische en heel ervaren begeleiders, en creëren een veilige en vertrouwde omgeving om deze ontdekkingsreis te maken.
  Bedankt Huib, Eef en mijn mede ontdekkingsreizigers voor deze mooie en leerzame reis.

 24. Het was een heftige workshop, maar wel heel leuk, je kijkt kritische naar jezelf en je gevoel. Het was voor mij een openbaring, heb er veel van geleerd.

 25. Een bijzondere reis, met een uitkomst waarvan (net als Amerika) ik niet wist dat die bestond!

 26. Ik zou deze fijne en bijzondere ervaring iedereen toewensen!
  Wat is het mooi èn praktisch om jezelf een stukje beter te leren kennen en bewuster met jezelf èn anderen om te kunnen gaan. Je leert minstens zoveel van de groep als van jezelf. Eef en Huib zijn heel ervaren en voelen meteen heel vertrouwd, je kan geen betere begeleiders treffen! Nogmaals heel veel dank aan Huib, Eef en alle deelnemers van de Columbus training in september 2020.

 27. Een cadeautje voor mezelf! Veel over mezelf geleerd. Over wie ik écht ben. Mijn patronen, mijn krachten. Een ontdekkingstocht en belevenis die moeilijk in woorden is uit te drukken. Ik draag deze ervaring voor altijd bij me.

 28. Op heel veel aspecten een ander inzicht gekregen. De workshop helpt je om stap voor stap te begrijpen wat je eigenlijk doet en wat echt belangrijk voor je is. Tevens heel waardevol om de verhalen van elkaar te horen en te begrijpen.

 29. Het was een mooie ervaring. Vorige week heb ik de workshop gehad, en ik merk nu al verschil hoe ik in het leven sta. Het doet echt wat me je, mij geeft het meer inzicht, ben minder zwaar op de hand, en kan beter relativeren. Heb heel veel geleerd over mezelf, door de gesprekken met Eef en Wouter maar ook zeker door de ervaringen/gesprekken van de mede cursisten.

 30. Ik wist niet helemaal wat ik moest verwachten en vond het ook behoorlijk spannend om de reis te gaan maken. Maar mede door de fantastische begeleiding van Huib en Eef is het een geweldige ervaring geworden die ik achteraf niet had willen missen. Ik heb veel geleerd over mijn “ware ik” . Het was heel bijzonder om ondanks het intensieve programma toch op een bepaalde manier een paar dagen helemaal “uit” te staan. Hartelijk dank.

 31. Dankjewel Huib en Eef voor het creëren van een veilige omgeving waar het mogelijk is om de reis naar jezelf te maken en in te zien waar je kern ligt.

 32. Ik heb deze workshop zeer positief ervaren. Tijdens deze workshop wordt je ontdaan van geijkte overtuigingen en uitspraken. Je onderzoekt op verschillende niveaus wie je bent en wat (beter) bij jou past. Je gaat onder kundige begeleiding terug naar de kern…naar wat ertoe doet in jouw leven of persoonlijkheid.

 33. De Columbus workshop heeft mij echt geholpen om met onbeladen open ogen naar de reis te kunnen kijken en niet zo’n beladen focus te leggen op het eindpunt…
  Dit in een fijne & veilige omgeving met mooie mensen om je heen. Heerlijk om echt even ‘uit’ te mogen gaan, om bewust te worden van wat je allemaal niet in je hebt en weer een herinnering rijker! Dank!

 34. De Columbus workshop heeft mij echt verrijkt. Op een fijne manier op zoek naar onderliggende systemen en diepere drijfveren, in de kern: op zoek naar jezelf. Eef en Huib begeleidden dit op een liefdevolle en respectvolle manier, maar waren ook nooit te beroerd om nog even scherp door te prikken, daar waar waar je zelf aarzelde omdat je voelde dat er iets zou worden blootgelegd dat jaren verborgen had gelegen.
  Ook mooi om dit met een groep te doen, ik leerde ook weer van de processen die anderen doormaakten. Mooie omgeving en lekker eten. Veel dank voor het vergroten van mijn zelfinzicht.

 35. Wat een heerlijke paar dagen. De weergoden waren met ons en dat maakte het nog extra bijzonder. In het begin wat onwennig maar de groep voelde snel veilig, niet in het minst door de warme en persoonlijke begeleiding van Eef en Wouter. Een heerlijke gelegenheid om een paar dagen in alle rust tot jezelf te komen en even stil te staan bij wat het is wat jou motiveert en inspireert zonder afgeleid te worden door je omgeving. Ik hoop dat ik nu in staat ben om naar mezelf terug te keren wanneer ik daar behoefte aan heb en dat ik me minder laat leiden door mijn omgeving. Eef, Wouter, nogmaals bedankt voor de mooie inzichten. Het was een toptijd. Ad

 36. De ontdekkingsreis die ik heb gemaakt tijdens de Columbus workshop is van onschatbare waarde. Door het brede aanbod van werkvormen is het een manier die iedereen de handvatten biedt om meer over zichzelf te leren. Een absolute aanrader als je vragen hebt over jezelf, waarom je doet wat je altijd doet, en wellicht op zoek bent naar een manier om het anders te doen.

 37. Alleen, aarzelend, onrustig en verdrietig begonnen aan de reis. Na vier intensieve, intense, bijzondere, warme en soms best wel heel verwarrende momenten aangekomen.
  Ik heb heel veel geleerd en wil nog meer leren. Dit alles onder de begeleiding van 2 capabele coaches die je helpen met je eigen ontdekkingen.

 38. … een reactie in schrift, terwijl al die ‘ratiowoorden’ nu juist niet is waar de Columbus Workshop om draait. Toch maar proberen. Voor mij betekent een leven ‘na’ Columbus: leven met het kleine zwaard getrokken ipv het grote, met licht en sprankeling op pad en vooral bewuster van eigen gedrag en ingesleten paden en daardoor bewuster kiezen van de weg. Het is zoeken, vallen en opstaan, maar ook dat is niet langer een ramp, maar iets waar ik om probeer te gniffelen. Dank Wouter en Eef voor de fantastische begeleiding en jullie liefde en volledige acceptatie van wat er is en mag zijn. Dikke X, Steef

 39. Ruim een jaar nadat ik een ingrijpende gebeurtenis in mijn leven doormaakte, die mijn -tot dat toe relatief rustige- bestaan behoorlijk op zijn kop zette, heb ik op aanraden van een goede vriend, onlangs deelgenomen aan de workshop Columbus. Die ingrijpende gebeurtenis gaf enerzijds veel verwarring, maar boodt mij ook de gelegenheid meer mijzelf te zijn. Ik wist echter amper wie ikzelf was en wat ik nou eigenlijk wilde met mijn leven. Daarnaast speelden er nog een aantal “praktische” problemen waar ik mee moest leren dealen. Columbus heeft mij hierbij meteen al enorm geholpen: Ik ben tot de nodige inzichten over mijzelf gekomen en heb heel praktische dingen geleerd over hoe je bepaalde problemen kunt benaderen en vervolgens aan kunt pakken. Nu al, nog maar enkele weken na het volgen van Columbus, helpt het geleerde mij enorm en geeft het de nodige rust. Het vertrouwen en de gevoelde steun van de mede-cursisten, bovenop de empathische en stimulerende rol van Eef en Wouter, en met name ook de persoonlijke benadering van en door alle deelnemers en de welgemeende schouderklopjes, hebben mij enorm gesterkt en een echte zelfvertrouwen-boost gegeven! Ik weet zeker dat ik nog heel veel van het geleerde ga genieten en dat het mij, met hulp van Columbus, gaat lukken mijn leven beter op de rails te krijgen!

 40. Echt een innerlijke reis in jezelf waarbij de verschillende stappen die je zet goed op elkaar aansluiten. Begeleid door geweldige coaches die elke keer weer dat stukje persoonlijke aandacht weten te geven. Een goede locatie met uitstekende kok. Een aanrader voor iedereen die graag net dat stapje extra wil zetten om zichzelf te leren kennen.

 41. Ik vond het moeilijk om vooraf goed in te schatten wat deze training mij zou brengen. Maar het is een fantastische training. Die zich niet makkelijk in woorden laat vangen. Wel denk ik dat iedereen zichzelf deze training cadeau zou moeten doen. Bedankt coaches!

 42. Top training die je echt weet te raken en inzicht geeft in jezelf. Prima begeleiding en faciliteiten.

 43. De workshop is:

  Zo bijzonder als een huis dat je ter wereld brengt.
  Zoek de beste en mooiste bouwstenen op die je nodig hebt,
  om de muren van wenselijke constructie recht te trekken, staande
  te houden, warm ondersteund door glad gestreken laagjes sterke mortel.

  Tijdens de opbouw ontmoet je ook zoveel verschillende
  mensen die je begeleiden en ondersteunen bij een persoonlijke
  inrichting, een bijgestuurd duwtje om je in de goede richting te geven
  Ervaringen delen, tot zelf inzichten komen, een proces van vallen en opstaan.

  Dank Eef, Huib en Wouter!

 44. Wat een fijne reis heb ik gemaakt. Veel ontdekkingen gedaan en tegelijkertijd realiserend dat ik alles al in mezelf meeneem en niet zo hard hoef te zoeken.

 45. Zeer waardevolle ontdekkingsreis naar mijzelf gehad met hele fijne mensen. Dit is een puur cadeau aan jezelf!
  Veel dank aan de coachen Eef, Huib en Wouter. Warme groet, Lineke

 46. De afgelopen jaren heb ik verschillende workshops op het gebied van persoonlijke ontwikkeling gedaan. Al heb ik in ieder daarvan iets ontdekt, begrepen en geleerd, over de aanpak was ik nooit zo enthousiast.
  Columbus met Eef en Huib is de eerste keer dat ik enthousiast ben, laaiend enthousiast zelfs. Over ‘het wat’ en vooral ook over ‘het hoe’.

  Het begint al bij de locatie: kleinschalig, persoonlijk, sfeervol, afgezonderd van de buitenwereld, geen andere (cursus)groepen.
  Dan de ‘klein’te van de groep waardoor het heel snel veilig aanvoelde om ervaringen, thema’s, vragen en/of wensen te delen.
  Alle fijne aandacht, ruimte en respect voor emoties, die konden komen en (gelukkig) ook weer mochten gaan.
  De rust en ruimte in het programma, terwijl er wel degelijk heel veel gebeurt.
  De humor, die er voor zorgde dat we niet bleven hangen in onze ervaringen, frustraties of emoties maar verder konden met ons proces.
  Eigenlijk kan ik maar een nadeel bedenken: het eten, dat is te lekker! Heb je je bij het hoofdgerecht met de grootst mogelijke moeite in weten te houden, wordt je zelfbeheersing bij het dessert genadeloos pootje gelicht, te onbeheersbaar lekker! De kilo’s pijnlijke levenservaringen die je achter laat, ruil je dubbel en dwars in voor ander kilo’s.

  Wat is Columbus: een prettige, maar niet vrijblijvende, uitnodiging om (verder) naar jezelf te kijken, in de veilige handen van Eef en Huib.
  Columbus ontdekte Amerika, dus dat hoef jij niet meer te doen en kun je je focussen op de 5e en 6e letter ervan. 😉

 47. Met een groep van 13 gingen we het avontuur aan en deelden we persoonlijke verhalen. Ondanks de diversiteit was er bijna bij elk verhaal een stukje herkenning, waardoor er een openhartige sfeer ontstond. Onder leiding van Huib en Eef ga je op een respectvolle manier met elkaar om. “Je moet niks, er zijn is goed genoeg”, heeft mij geholpen om in mijn eigen tempo te kijken naar wat ik zelf wil en zelf kan doen om bewuster te kiezen in het leven. Ieder ontdekt wat hij/zij zelf nodig heeft en wat je in gang wil/kan gaan zetten na de workshop. Er is geen voorgeschreven plan wat je moet doen, je ontdekt door opdrachten (persoonlijk maar ook in groepsverband), stap voor stap te denken, voelen, willen en jezelf te inspireren.
  Bedankt Huib & Eef maar ook de fijne mensen uit de groep!

  Het is zeker een aanrader, een cadeau voor jezelf!

 48. Een bijzondere workshop die zijn vergelijk niet kent. Als deelnemer herken ik mij in de voorgaande reacties. Het was een waardevolle ontdekkingsreis in een bijzondere setting. De groep met onbekende medereizigers was zeker van toegevoegde waarde om te kunnen spiegelen en van te leren. Ieder met zijn eigen verhaal en ervaring, maar allemaal aan elkaar gelijk met betrekking tot de wens om meer zelfbewust te kunnen leven en werken. Een aanrader!

 49. Lieve Eef en Huib,
  Voor mij was het een voorrecht om bij de 3,5 daagde Columbus workshop te zijn. Een kado voor mijzelf om niet alleen meer zelfkennis en inzicht in mijn persoonlijkheid te krijgen maar ook op een diepere ontdekkingsreis binnen mijn eigen ik te gaan. De meditaties en visualisaties waren meer dan speciaal en contact te maken met mijn drijfveren was een bijzondere ervaring. Dank jullie hiervoor, jullie zijn een bijzonder team. Walter

 50. Lieve Lezer,

  De columbus workshop was voor mij het laatste stukje van de puzzel. Ken je dat gevoel dat je net niet snapt waarom je de dingen doet zoals je ze doet of ze voelt zoals je ze voelt …Ik wel !
  Al jaren loop ik tegen dezelfde muur en ren ik achter mijn eigen staart aan. Columbus heeft me het laatste puzzelstukje in handen gegeven om het geheel te zien, te voelen en te snappen. En het mooie is ik heb de puzzel helemaal zelf gelegd en ben er ook nog super blij mee en trots op.
  Als je al op deze pagina bent beland en de moeite hebt genomen om dit stukje te lezen dan ben jij er klaar voor om in het diepe te springen en jezelf een mooi cadeau te geven….ga op zoek.

  x Susan

 51. Deze training heeft me uit de sluimerstand gehaald. Ik stond lange tijd op stand-by; ik functioneerde prima maar er ontging me ook een hoop. Nu ben ik wakker. Écht wakker.
  Ik ben precies daar waar ik moet zijn en ben nu in staat dat te voelen en daar vanuit te handelen. Ik heb mezelf hervonden en opnieuw met de wereld verbonden. En dat merk ik in alle facetten van mijn leven. In eerste instantie was het verwarrend bij thuiskomst na deze reis van 4 dagen, maar eenmaal geland voel ik me vrijer dan ooit.
  Dank lieve Huib en Eef voor jullie intense begeleiding die gelukkig ook met de nodige humor gepaard ging. En dank lieve groep voor de vele spiegels die jullie me hebben voorgehouden, de inzichten die jullie me gaven en het vertrouwen om jullie diepste zelf te delen.

 52. Ruim 2,5 maand geleden volgde ik de Columbus workshop en nog elke dag heb ik het gevoel op reis en op ontdekkingstocht te zijn. De opgedane ervaringen lijken zich te verdiepen en helpen me bij mezelf te blijven. Een aanrader dus, een groot cadeau voor jezelf.
  Bij twijfel: doen!

 53. Wat een bijzondere ervaring! Columbus wordt ook omschreven als een ervaringsworkshop en dat is het ook echt. Met verschillende ‘oefeningen’ krijg je zoveel inzicht in wie je echt bent, waar je ‘struggles in life’ vandaan komen en wat je inspiratie geeft. Het heeft mij geholpen om iets ‘lichter in het leven’ te staan. Ik kwam er met een grote glimlach en tien kilo lichter vandaan. Dank Huib en Eef!

 54. En ware ontdekkingsreis naar jezelf! Ik zocht steeds naar de praktische toepassing en de “weetjes” hoe het allemaal op een ander manier kon. Gelukkig, heb ik het niet gevonden. Wat ik wel heb geleerd is dat het goed is zoals het is, dat de gedachtes zijn maar gedachtes en de gevoelens maar gevoelens en dat wij altijd zelf de keuze maken, ook wat te denken en wat te voelen. Het doel is de reis zelf, de bestemming is de weg!

 55. Het was een unieke, bijzondere en mooie ervaring, zeker om dit samen in een groep te beleven geeft een extra dimensie. We hebben gehuild en veel gelachen en ik zal dit nooit vergeten! Eef en Huib zijn zeer professioneel en maken deze ervaring extra speciaal.

 56. Vanaf het moment dat ik voelde dat mijn centrum van mijn hoofd naar mijn hart ging kwam er zo veel energie vrij dat ik dit eigenlijk alleen maar kan omschrijven in één woord: herboren. Deze ervaring was voor mij zo intens en vol emotie dat ik dit mijn hele leven niet meer ga vergeten. Nu alleen nog maar dank voor de perfecte setting (Eef, Huib, locatie en medecursisten!) waarin dit mogelijk was en vol ontzag voor de energie en kracht in mijn lichaam.

 57. Na een lange tijd steeds eenzelfde soort problemen tegen het lijf gelopen te zijn, de stap genomen deze problemen als lessen te zien.
  Lessen waar ik in mijn leven direct wat mee kan.
  De rust, fysiek en mentaal daalden bijna direct over mij heen.
  Emotioneel roerige momenten meegemaakt met een groep mensen welke compleet onbekend waren. De groep is waardevol en intens. Dank voor jullie support en dank dat ik deel mocht worden van jullie reis!
  Bewustwording, eenvoud, en wonderlijk de antwoorden te weten en nu dit samen te laten smelten met mijn gevoel.

  Waardevol als een geleerde les welke ik mezelf direct eigen heb leren maken in plaats van een geleerde truc welke ik mogelijk zal vergeten.
  Een cadeau aan mezelf, een meer stevig fundament in het leven.
  Dank allen!

 58. Een collega vroeg daags na de workshop of ik Columbus in 3 woorden kon samenvatten. Ik antwoordde dat ik het met één woord kon: OPENBARING.

  Een ieder, die deze ontdekkingsreis wil volgen, raad ik dat aan, maar neem wel je zwemkleding mee want je wordt ondergedompeld in een oceaan van zelfherkenning en reflectie.

 59. Na enthousiaste verhalen van mijn collega, heeft mijn vrouw begin dit jaar Columbus gevolgd. Door hun verhalen was ik zelf ook erg nieuwsgierig geworden en heb ik nog net voor de zomervakantie Columbus kunnen ervaren.

  Je leest het ook in de eerdere reacties; Columbus is echt iets heel bijzonders. Even tijd voor je zelf, de rust, het programma, de locatie, de verzorging, de begeleiding en aandacht van Eef en Huib… Het wordt een workshop genoemd maar dat dekt de lading wat mij betreft niet. Columbus is echt een ontdekkingsreis.

 60. Columbus workshop heb ik in maart 2015 gevolgd. Toen zat ik in de drukke periode van verhuizing en had niet echt een moment om stil te staan bij wat ik bij de workshop heb gedaan. 3 maanden later ontdek ik ineens dat ik nu bezig ben in mijn leven met de inspiratie symbool die tijdens de workshop naar voren is gekomen. Toen kon ik het niet echt plaatsen. Maar nu zie ik dat het absoluut klopt! Deze ontdekking vond ik zo verbazingwekkend dat ik gelijk ging schrijven op de site… Dank je wel, Huib en Eef! Een echte aanrader voor iedereen die een eigen pad zoekt.

 61. Ik las gisteren de volgende zinnen:
  “Vertel het me
  en het waait door me heen,
  Laat het me zien
  en ik weet het morgen nog,
  Laat het me voelen
  en ik weet het mijn hele leven”.

  De laatste regel is precies wat Move a Mountain met Colombus mij heeft laten ervaren. Verborgen schatten van jezelf die je altijd al hebt meegedragen, maar verstopt zijn geraakt door verschillende ervaringen, brengen Eef en Huib middels deze training en hun betrokkenheid naar boven.
  Er komt echt geen toverstaf aan te pas, maar puur oefeningen, gesprekken die je bewust laten worden van je eigen patronen. Je gaat jezelf beter zien. Heel bijzonder ook om met verschillende mensen in een groep te zijn en je op je gemak te voelen terwijl je ook zoveel persoonlijke ervaringen deelt. Locatie was prachtig!
  Het is echt een waardevol cadeau voor jezelf. Wat je iedereen gunt.
  Warme groet Simone

 62. Drie mooie dagen met een bijzondere reis, reisleiding en reisgenoten. Bijna twee maanden geleden. Begon met verlammende boosheid en verdriet. De symbolen die ik vond tijdens mijn reis blijken krachtige ankers. Ze helpen me om energie en rust te vinden. Daar ben ik dankbaar voor.

 63. Wat een prachtige ervaring! Een paar dagen “op de hei” in een prachtige rustgevende omgeving, waarin alles zo goed was geregeld. Geweldige mensen. Eef, Huib en de groep: jullie zijn Toppers!
  Wat fijn dat ik gewoon mocht zijn. Dat ik heb kunnen leren dat ik zoveel meer ben dan ik in de eerste instantie dacht. Wat mooi om te zien hoe we groeiden, als persoon, maar zeker ook als groep. De band die we al na het eerste kennismakingsrondje hadden. Dat voelde zooo goed, eigenlijk gelijk vertrouwd.
  Ik zou willen dat iedereen dit doet. Al is het maar omdat de wereld er zoveel mooier kan uitzien als we allemaal gewoon zijn en laten zijn.
  Nogmaals dank lieve groep en Eef en Huib, voor deze prachtige reis.

 64. De workshop Columbus was voor mij een reiservaring door mijn verleden, heden en toekomst. Op een warme, integere wijze nemen Eef en Huib je mee en kreeg ik een spiegel voor en ook nieuwe inzichten. Een bijzondere ervaring die je samen met mede deelnemers intens beleefd. Een van de beste workshops die ik ooit heb gevolgd.

 65. Deze workshop was voor mij een bijzonder mooie ervaring. De werkwijze van Eef en Huib is zeer professioneel, open, eerlijk, direct en respectvol. Het is opmerkelijk hoeveel je in deze paar dagen kunt bereiken. Ik kan het een ieder van harte aanbevelen.

 66. Mijn onzekerheid en perfectionisme hebben al diverse keren geleid tot gezondheidsklachten en gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid. Door de jaren heen heb ik diverse cognitieve(coach)trajecten doorlopen om daar van af te komen. Daar leerde ik dan om anders te denken, te relativeren, goed voor mezelf te zorgen enz.enz. Het probleem was dat ik dat in mijn hoofd wel kon beredeneren maar ik kon het niet voelen. Daardoor bleef ik mezelf, ondanks mijn goede voornemens,toch steeds weer voorbij lopen, net zo lang tot mijn lijf weer ging protesteren. Toen het afgelopen winter weer mis ging, kreeg ik het advies om de workshop Columbus te volgen: een ontdekkingstocht naar mijn oorspronkelijke ‘ik’. Dat heb ik gedaan. Het was intensief en af en toe best moeilijk, maar ik ben erg blij met wat ik heb gevonden!! Dat kan ik voor het eerst ook echt zo voelen.
  Ik kan terugkijken op vier bijzondere dagen waarin ik samen met een fijne groep en twee geweldige coaches “bergen heb verzet”. Ik gun het iedereen die het nodig heeft om dit ook te mogen ervaren! Bedankt Eef en Huib! Bedankt fijne groep!

 67. Na een burn-out lange tijd gezocht naar iets wat voor mij geschikt kon zijn. Belangrijkste was om een klik te hebben met de mensen die je coachen. Eef, bij het kennismakingsgesprek was het meteen raak en wist, dit is het. Een Columbus reis welke heel veel heeft losgemaakt, iets waar ik enorm tegenop zag maar wat was dit bevrijdend!! Voor mij is dit het begin waar voor mij de zon weer ging schijnen. Huib en Eef, bedankt voor deze fijne reis waarin jullie veel warmte en rust geven.

 68. Ik heb niet zoveel toe te voegen aan alle mooie woorden van mensen voor mij. Ik heb deze workshop als heel bijzonder en waardevol ervaren. Voor mij werd deze ervaring gedragen door de warme, belangstellende en humorvolle benadering van Eef en Huib. En natuurlijk van de prachtige groep die wij samen vormden.

 69. Allereerst bedankt Eef en Huib en mede cursisten voor deze positieve
  ervaring
  Ik heb genoten van de inspirerende dagen. Het volledig open stellen van de
  mede cursisten maakten het tot een groot succes. Ook heb ik genoten van de
  prachtige omgeving, meditaties, visualisaties en het onwijs lekkere
  vegetarische eten. Ik ben tot nieuwe inzichten gekomen die ik zowel privé
  als in mijn werk ga toepassen.
  Dankbaar ben ik voor de opgedane contacten waar ik nu een warm contact mee
  onderhoudt.

 70. Exploration
  We shall not cease from exploration. And the end of all our exploring, will be to arrive where we started and know the place for the first time
  (T.S. Elliot).

  Mooier dan Elliot kan ik het effect van de Columbus-workshop voor mijzelf niet verwoorden.

  Ik vond het fantastisch.

  In de eerste plaats door het zeer mooie en weldoordachte programma,

  in de tweede plaats door de buitengewoon prachtige begeleiding van Huib en Eef. Totaal aanwezig met hun volle aandacht en volledig afgestemd op de groep en ieder individu binnen die groep. Samen met ons zoekend naar de essentie van wat zich aandiende en dat met warmte, overgave en zeer grote zorgvuldigheid

  en in de derde plaats door de groep. 11 totaal verschillende mensen met totaal verschillende vragen of dilemma’s. En wat een verrijking om deelgenoot te mogen zijn van nog 10 andere mooie, prachtige, wonderlijke en vooral moedige zoektochten!

 71. Heb zojuist de ontdekkingsreis Columbus afgesloten. Een reis die bij alle deelnemers het nodige losmaakte waarmee men aan de slag kan gaan. Een reis waarbij ik (opnieuw) tot de ontdekking kwam te beschikken over datgene wat er voor mijzelf echt toe doet. De inhoud heb ik als zeer waardevol ervaren. Ook de locatie en de overige workshop deelnemers helpt mee jezelf opnieuw te waarderen/herijken. Het was en is groots. Dit alles onder de deskundige en bezielende leiding van Eef en Huib. Ik wil Eef, Huib en zeker ook de overige workshopdeelnemers van harte bedanken voor ALLES…..en dat is echt heel veel!

 72. Beste Eef en Huib, dank jullie voor de betrokken en prettige begeleiding tijdens de workshop Columbus. Het was heel bijzonder, verrassend, ontroerend, ontnuchterend en waardevol! Ik ben tot de ontdekking gekomen dat ik er mag wezen en gezien mag worden. Gek om op je 39e dat niet alleen te weten, maar ook echt te voelen! Nu met dit nieuw verworven zelfinzicht de wereld opnieuw gaan ontdekken op mijn eigen, unieke manier (met een zacht bontje…;-)

 73. Allereerst bedankt Eef en Huib en medecursisten voor deze positieve ervaring.
  Was mezelf verloren en wist niet wie ik echte meer was, en wat ik wou.
  Door omstandigheden kwam ik te laat, maar daardoor was mijn wilskracht groter om er wel te komen dat ik deze dagen nog intenser heb beleefd.
  Heb geleerd door veel in het hier en nu te leven, veel “problemen” als vanzelf naar de achtergrond treden en daardoor veel meer rust ondervind.
  Als ik mensen tegen zou komen die ook zoekende zijn, zou ik ze deze cursus zeker aanraden, het is een ervaring op zich.

 74. Zowel op werkvlak als op het persoonlijke vlak was ik op zoek naar een vorm van coaching die bij mij paste en mij raakte. Ik ben terecht gekomen bij Move A Mountain omdat deze naam mij zeer aansprak. Ik wilde echt graag die ” berg verzetten”. En ook omdat ik geen rationele benadering wilde, maar juist een benadering waar bij je uit je hoofd weggaat en met lichaamswerk aan de slag gaat. Na de intake met Eef wist ik het helemaal zeker. Dit is wat ik wil. Het mediteren is erg fijn. De visualisaties ook. En ze lukken altijd. Dit is fijn voor mensen, zoals ik die het altijd goed willen doen. Je gaat terug naar je jeugd, om daar te kijken, wat nou gemaakt heeft dat je bepaald gedrag vertoont en of dat gedrag eigenlijk nog wel in je volwassen leven past en effectief is. In sommige situaties wel, maar je leert ook om in een heleboel andere situaties anders te kijken naar de wereld en je anders te gedragen. En dat VOELT bevrijdend.

  De locatie is prachtig en het eten is heerlijk!

  Eef, Huib en Ruth super bedankt voor jullie enthousiaste, energievolle en open mind begeleiding op mijn ontdekkingsreis.
  En uiteraard wil ik hier ook mijn medecursisten bedanken hiervoor.

 75. Bij het assessment en het selectiegesprek voor mijn MD-traject kwamen twee voor mij bekende ontwikkelpunten naar voren: daadkrachtig optreden en mijn neiging om in mijn communicatie te veel in detail uit te leggen en ik hierbij soms het contact met mijn gesprekspartner verlies. Van een managementadviseur van het opleidingscentrum kreeg ik de tip om op een andere wijze dan gebruikelijk aan deze punten te werken. Zij adviseerde mij om de Columbus workshop te doen. Vaak worden bij persoonlijke effectiviteitstrainingen trucks geleerd, om bepaald gedrag aan te passen. Gevolg hiervan is dat je je mogelijk op een kunstmatige gaat gedragen. Zij gaf aan dat je bij Columbus niet je gedrag gaat veranderen, maar dat je op zoek gaat waar het gedrag vandaan komt, dat je het gedrag leert herkennen, dat je accepteert dat je dit gedrag vertoont en dat je je er bewust van wordt dat je een keuze hebt om je op deze manier te gedragen of niet. In maart heb ik de workshop gevolgd en kan nu zeggen dat Columbus veel meer oplevert dan mij vooraf was verteld en veel meer dan ik ervan had verwacht. Tijdens de workshops heb ik bij visualisaties ervaringen uit mijn jeugd opgehaald die ik allang vergeten was, maar die wel onbewust mijn gedrag beïnvloeden. Door nu als volwassene terug te kijken naar ervaringen uit het verleden, heb ik nu deze ervaringen in een volwassen perspectief kunnen plaatsen en kunnen relativeren. Door deze bewustwording heb ik inderdaad geleerd dat ik kan kiezen om mij op een bepaalde manier te gedragen. Hiernaast heb ik tijdens de workshop ervaren dat ik tijdens mijn leven nogal resultaatgericht ben geworden en hier soms te ver in doordraaf. Ik heb ervaren dat het soms handiger is om wat minder gericht te zijn op een bepaald doel en kan nu meer rekening houden met mijn omgeving. Tijdens Columbus ben ik op zoek gegaan wat mijn inspiratiebronnen zijn, hoe ik richting kan geven en wat levensenergie voor mij betekent. Columbus heeft mij tools gegeven om dit in te zetten in verschillende situaties. Nu enkele maanden nadat ik de workshop heb gevolgd, heb ik gemerkt dat ik positieve stappen heb gezet die ik waarschijnlijk zonder Columbus niet had gedaan.

Inschrijven Columbus: een innerlijke ontdekkingsreis

Training / workshop

Columbus: een innerlijke ontdekkingsreis

  Datum

  02 - 05 juli 202424 - 27 september 202419 - 22 november 2024

  Persoonlijke gegevens

  VrouwManAnders

  Bedrijfsgegevens

  Opmerking / vraag