Relatiecoaching

Het hebben en onderhouden van een relatie is niet vanzelfsprekend. We merken dat ook aan de toenemende vraag naar begeleiding bij/in de relatie. We zijn over het algemeen opgegroeid met het idee dat we onze eigen boontjes moeten doppen, en dat geldt zeker voor onze relatie. Relatieproblemen wil je in de eerste instantie binnen de 4 muren van de relatie oplossen en niet zo snel met de hulp van een buitenstaander. Dat voelt al gauw aan als falen of mislukken.

Je eigen boontjes doppen?

Kenmerkend voor relatieproblemen is dat het moeilijk is om er met zijn tweeën uit te komen. We zijn vaak en snel geneigd om te denken dat het probleem bij de ander ligt. Als de ander nou wat minder kritisch zou zijn, zou jij je beter voelen. Als de ander nou eens wat vaker zin had in vrijen, zou het allemaal veel fijner zijn.

Een belangrijke stap naar verbetering van de relatie zit hem erin dat je beiden gaat zien dat je het probleem samen veroorzaakt. Er is geen dader en ook geen slachtoffer. Het is een patroon.
Soms heb je de ogen van een ander, bijvoorbeeld een coach, nodig om dit te zien. Dat is niet stom of dom of raar. Als je ergens middenin zit, kun je vaak de werkelijkheid niet meer zien. Je ziet alleen maar jouw versie van de werkelijkheid en wil de ander daarvan overtuigen.

Vaak spelen de volgende zaken:

 • We voelen ons absoluut niet meer met elkaar verbonden
 • We lijken uit elkaar gegroeid
 • Er is een ander in het spel
 • Moeten we bij elkaar blijven?
 • Zij zit me op mijn nek
 • Hij zegt nooit wat
 • De seks is slecht en we hebben veel ruzie
 • We bereiken elkaar niet
 • We kunnen niet meer met elkaar praten

Hoe gaat het in zijn werk

Als jij en je partner interesse hebben in relatiecoaching dan kun je contact met ons opnemen. Er volgt dan een kennismakingsgesprek, waarin we samen kijken of relatiecoaching passend is.
De coaching bestaat meestal uit gesprekken van 5 kwartier, gericht op verbetering van de relatie. Gemiddeld heb je eens per 3 weken een gesprek.

Wat komt er aan de orde

 • Inzicht krijgen in de problemen die spelen en wat je beiden te leren hebt om jullie relatie goed te laten functioneren
 • Leren je (relatie)patroon herkennen en begrijpen
 • Bestaande conflict(en) zo oplossen dat je er allebei tevreden over bent
 • Leren angsten en behoeftes te uiten waardoor de communicatie verbetert
 • Krijgen van handvatten om blijvend uit jullie patroon te stappen

Onze benadering

Onze intentie is om jullie handvatten te geven voor een gelijkwaardige relatie waarin je allebei tot je recht komt.
De begeleiding duurt niet langer dan noodzakelijk: veel stellen hebben maar één sessie nodig om belangrijke veranderingen in te kunnen zetten. Het komt slechts een enkele keer voor dat er meer dan 3 gesprekken nodig zijn. De coaching is vooral gericht op bewustwording en persoonlijke groei binnen de relatie.

Contact

Vraag meer informatie aan via contact.

Prijs

Zakelijke deelnemers: fiscus betaalt mee!

De kosten van de opleidingen van Move a Mountain worden door de Belastingdienst erkend als beroepsopleiding en zijn daarom fiscaal aftrekbaar als studiekosten. Zzp-ers en ondernemers kunnen de opleidingen van de bruto omzet aftrekken.

Doe je mee op persoonlijke titel, neem dan contact met ons op voor de particuliere deelnameprijs.

De prijzen voor trainingen zijn vrijgesteld van BTW.
Voor individuele coachingssessies wordt 21% BTW berekend.

Datum

Geen data gepland.

Veel gestelde vragen

Binnenkort vind je hier de meest gestelde vragen over deze training/workshop

Reacties

Je doet ons en toekomstige deelnemers een groot plezier wanneer je jouw ervaring(en) met deze training/workshop hier achter laat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *