Compacte Coachopleiding

Voor wie

De compacte coachopleiding behandelt op een intensieve manier de essentie die nodig is om een goede coach te worden. Een coach die opgeleid is door Move a Mountain is bekwaam in gespreksvoering en beschikt over interventievaardigheden zoals spiegelen, feedback geven, confronteren, onbevangen luisteren en empathie tonen. Hij/zij kan vaardig omgaan met overdracht en weerstand. Hij/zij zet zichzelf in als instrument voor coaching en kan hierdoor goed reageren op meerdere psychologische niveaus van de gecoachte.

Het vergroten van je zelfkennis en het uitbreiden van je ‘contact-repertoire’ is sowieso een enorme verrijking in je leven. Je hoeft niet eens te gaan coachen om toch heel veel profijt te hebben van de opleiding. Bijna alle deelnemers geven aan dat behalve dat hun collega’s, klanten, medewerkers, partners etc.er baat bij hebben, zij zelf óók en vooral veel baat hebben bij het volgen van de coachopleiding. De opleiding verandert je leven.

Doel

De opleiding heeft een tweeledig doel:  verdiepen van je zelfkennis en het aanleren van coachingsvaardigheden. In onze visie kan je eigenlijk alleen effectief zijn als coach als je eerst jezelf goed hebt leren kennen. Inzicht in je eigen thema’s, je kwaliteiten en valkuilen, je doelen en hoe je die gaat bereiken, stelt je in staat om ook anderen goed te kunnen begeleiden die met dezelfde kwesties bezig zijn.

Je leert op een coachende manier werken, leidinggeven en communiceren. Je leert op een open en contactvolle manier met mensen te communiceren zonder gevangen te raken in hun interpretatie van de werkelijkheid. Veel aandacht gaat uit naar het werken met ‘overdracht’, de voortdurende inkleuring van het heden met ervaringen uit het verleden die een open relatie met de werkelijkheid van nu vaak zo dwingend in de weg staan.

Je leert zowel op de inhoud te reageren als ook op de energie van wat gezegd en niet gezegd wordt. Je ontwikkelt een ‘bi-focal vision’, waardoor je behalve de bovenliggende vraag ook de diepere kwestie hoort klinken. Je vergaart kennis over de structuur en ontwikkelingsfasen van het ego en raakt daarnaast vertrouwd met superego. Je verkent de onderdrukkende of opjagende krachten daarvan in jezelf. En leert daardoor hoe je anderen kunt helpen om zich van superego te bevrijden. Naast je positieve kwaliteiten ontmoet je ook je weerstand en negativiteit en leer je hoe je daar op een vruchtbare manier op kunt reageren, in jezelf en als coach in het contact met je klant. Je herkent menstypen en weet daar effectief op af te stemmen.

Je ontwikkelt en beoefent het denken en doen vanuit je kern, je ware aard die los staat van de beperkende aannames waaruit je zelfbeeld is samengesteld. Je ontwikkelt de vaardigheid om die ‘open’ mind ook bij anderen op te roepen zodat die zichzelf eveneens kunnen bevrijden van een te kleine visie op zichzelf. Je traint jezelf in het bewaren van een open onbevangen houding in het hier en nu en bent dus minder belast met je verleden of zorgen over de toekomst. Je neemt daardoor openlijk of impliciet een inspirerende, coachende en beïnvloedende positie in binnen je werkomgeving.

Resultaat

Aan het eind van de opleiding heb je voldoende aandacht besteed aan je eigen thema’s en ben je in staat om op effectieve wijze coachende gesprekken te voeren. Je effectiviteit schuilt niet alleen in je vaardigheden maar ook in de ‘open’ houding waarmee je aanwezig bent bij je klant.

Werkwijze

Deelnemers herkennen dat hun eigen ontwikkeling en innerlijke groei de basis vormen voor hun opleiding tot coach. We bieden de coachopleiding  op lichtvoetige en tegelijkertijd indringende wijze aan. Ervaringsgericht werken is de belangrijkste werkvorm. Diverse oefensituaties maken regelmatig onderdeel uit van het programma evenals meditatie en lichaamswerk. Van de deelnemers wordt gevraagd om zich via aanbevolen of verplichte literatuur voor te bereiden op onderdelen van de opleiding. Een gedetailleerde uitwerking van het opleidingsprogramma ontvang je bij inschrijving.

Maximaal aantal deelnemers

We werken in een kleine groep met een maximum van 8 deelnemers.

Duur en frequentie

4 blokken van 3 aaneengesloten dagen zonder overnachting.

De bijeenkomsten zijn van 10.00 uur tot ongeveer 17.00 uur (inclusief lunch).

Kennismaken

Als toelatingseis geldt een hbo-niveau, wat ook verkregen kan zijn door andere studies en werk- en levenservaring. In de praktijk toetsen wij dit in een uitgebreid kennismakingsgesprek. Tijdens dit kennismakingsgesprek kijken we ook of je voldoende in staat bent om op jezelf te reflecteren, of je psychisch in balans bent en of je de bereidheid hebt om ervaringsgericht te werken. Zodra we je (voorlopige)aanmelding ontvangen hebben, nemen we contact met je op voor een kennismakingsgesprek (dit gesprek duurt ongeveer 1 uur).

Meer informatie

Binnenkort is het programma overzicht hier te downloaden.

Vraag meer informatie aan via contact.

Prijs

Prijs

€ 4.450,00 € 4.450,00
deelname totaal

Zakelijke deelnemers: fiscus betaalt mee!

De kosten van de opleidingen van Move a Mountain worden door de Belastingdienst erkend als beroepsopleiding en zijn daarom fiscaal aftrekbaar als studiekosten. Zzp-ers en ondernemers kunnen de opleidingen van de bruto omzet aftrekken.

Doe je mee op persoonlijke titel, neem dan contact met ons op voor de particuliere deelnameprijs.

De prijzen voor trainingen zijn vrijgesteld van BTW.
Voor individuele coachingssessies wordt 21% BTW berekend.

Datum

Training / workshopDatum
Voorlichtingsbijeenkomst Compacte Coachopleiding
in Apeldoorn
10 april 2024
  
Coachopleiding :
'Compacte Coachopleiding'

(Mount Ama Dablam) in Apeldoorn
2024:
Blok 1: 27 - 29 mei
Blok 2: 24 - 26 juni
Blok 3: 2 - 4 september
Blok 4: 7 - 9 oktober

 
Modules Skilful Coach
in Apeldoorn
Module Karakterstructuren: nog niet gepland
Module Be(a)ware of the Shadow: nog niet gepland
Module Leven in je Werk: nog niet gepland
Module Stress, burn-out, depressie: nog niet gepland
Relatiecoaching: nog niet gepland

Veel gestelde vragen

Binnenkort vind je hier de meest gestelde vragen over deze training/workshop

Reacties

Je doet ons en toekomstige deelnemers een groot plezier wanneer je jouw ervaring(en) met deze training/workshop hier achter laat.

Inschrijven Compacte Coachopleiding

Training / workshop

Compacte Coachopleiding

    Persoonlijke gegevens

    VrouwMan

    Bedrijfsgegevens

    Opmerking / vraag