Modules Skilful Coach

Module Leven in je werk

We krijgen regelmatig vragen van mensen die in meer of mindere mate problemen ervaren of vragen hebben met betrekking tot het werk dat zij doen. Deze vragen zijn heel uiteenlopend, van dreigend ontslag tot het gevoel het niet meer te vinden in het werk. Werk neemt in ons leven, in deze westerse maatschappij, een grote plaats in en het is daarom ook van wezenlijk belang dat het werk dat je doet je een gevoel van tevredenheid of zelfs geluk geeft.

Module Be(a)ware of the Shadow

In je schaduw huist het geheel aan eigenschappen, gevoelens en neigingen die je voor anderen (en meestal ook voor jezelf) verborgen houdt, verdringt en onderdrukt. Tijdens dit blok laten we het licht weer schijnen op die delen die ooit moesten verdwijnen uit het dagelijks bewustzijn (maar nog steeds achter je rug de regie overnemen).

Module Lichaamswerk binnen coaching

Het accent ligt hier niet op het analyseren van je verleden maar op de directe ervaring van wat zich in het Nu aandient in je lichaam. Een blok waarin je leert te werken met het lichaam van je klant in een tijdperk waarin we ons steeds terughoudender opstellen in contact (MeToo en nu ook Covid).

Module Relatiecoaching

Relatiecoaching vraagt iets anders van jou als coach dan bij 1-op-1-gesprekken. Je leert in absolute onpartijdigheid in gesprek te zijn met mensen die tegenover elkaar staan en elkaar (op onderdelen) niet (meer) begrijpen. Hier geldt, misschien meer dan in 1-op-1-coaching dat je verantwoordelijk bent voor het proces en niet voor de uitkomst. We beperken ons niet alleen tot liefdesrelaties maar kijken naar allerlei soorten relaties.

Module Stress, Burn-out en Depressie

Er is een grote toename in stress-gerelateerde problematiek (van licht tot zwaar), er is verwarring over de diagnoses én het lijkt erop dat medicalisering het meest gebruikte antwoord is op deze problematiek. Wij van Move a Mountain kijken daar in de meeste gevallen net even anders naar. We zijn ervan overtuigd dat bewustzijnsontwikkeling de klant kan behoeden voor langdurig uitval en stigmatisering zonder ons te begeven op het terrein van de psychiater.

Module Karakterstructuren

Karakterstructuren zijn te beschouwen als patronen van gedrag, emoties en lichamelijke spanningen die ontstaan door de manier waarop mensen omgaan met stress en trauma in hun leven. Move a Mountain hanteert 6 karakterstructuren: schizoïde, oraal, psychopathisch, symbiotisch, masochistisch en rigide. Elke structuur heeft zijn eigen kenmerken, behoeften, angsten en uitdagingen.
Kennis van en werken met karakterstructuren is behulpzaam. Het helpt je om effectiever te communiceren en ondertussen doe je ook nog de nodige zelfkennis op.
Inhoud van de module ‘Werken met karakterstructuren’
• Het gedrag van anderen beter doorgronden en daar effectief op kunnen anticiperen
• Meer inzicht krijgen in de communicatiepatronen van verschillende mensen
• En wat je dan het beste wel en niet kunt zeggen of doen
• Begrijpen waarom mensen steeds op dezelfde manier reageren op situaties, en hoe je dat repertoire kan helpen uit te breiden

Naast een theoretisch kader, waarin we heel snel en beeldend de verschillende karakterstructuren weten neer te zetten, werken we met lichaamsgerichte werkvormen, ervaringsoefeningen en kruip je in de huid van…


Resultaat

In de ‘Skilful Coach modules ‘ gaan we aan de slag met thematieken en onderwerpen waar je graag meer kennis en vaardigheden in wilt opdoen. Zoals je van ons gewend bent, is het programma zo ingericht dat er ook voor je persoonlijke ontwikkeling weer voldoende in zit.

Werkwijze

Het wordt een interactief programma waarin we als coach-collega’s met elkaar aan de slag zijn. Ervaringsgericht werken blijft de belangrijkste werkvorm evenals meditatie en visualisatie.

Structuur

Je kunt je voor losse modules aanmelden.

Voor wie

De  Skilful Coach modules is bestemd voor iedereen die de Move a Mountain Coachopleiding of een vergelijkbare opleiding heeft afgerond.

 • Je bent actief anderen aan het coachen/begeleiden
  en/of
 • Je wilt je eigen ontwikkeling onderhouden en verdiepen

Maximaal aantal deelnemers

Er wordt gewerkt in groepen met een maximum van 12 deelnemers.

Duur en frequentie

Elke module duurt 2 dagen (zonder overnachting). De bijeenkomsten worden gegeven van 10.00 uur tot ongeveer 17.00 uur (inclusief lunch) op een mooie locatie in Apeldoorn.

Kennismaken

Waarschijnlijk kennen we je al 😊
Zo niet, dan maken we natuurlijk kennis met elkaar voorafgaand aan je deelname.

Meer informatie

Vraag meer informatie aan via contact.

Prijs

€ 640,- per module
deelname

Zakelijke deelnemers: fiscus betaalt mee!

De kosten van de opleidingen van Move a Mountain worden door de Belastingdienst erkend als beroepsopleiding en zijn daarom fiscaal aftrekbaar als studiekosten. Zzp-ers en ondernemers kunnen de opleidingen van de bruto omzet aftrekken.

Doe je mee op persoonlijke titel, neem dan contact met ons op voor de particuliere deelnameprijs.

De prijzen voor trainingen zijn vrijgesteld van BTW.
Voor individuele coachingssessies wordt 21% BTW berekend.

Datum

Training / workshopDatum
Voorlichtingsbijeenkomst Compacte Coachopleiding
in Apeldoorn
10 april 2024
  
Coachopleiding :
'Compacte Coachopleiding'

(Mount Ama Dablam) in Apeldoorn
2024:
Blok 1: 27 - 29 mei
Blok 2: 24 - 26 juni
Blok 3: 2 - 4 september
Blok 4: 7 - 9 oktober

 
Modules Skilful Coach
in Apeldoorn
Module Karakterstructuren: nog niet gepland
Module Be(a)ware of the Shadow: nog niet gepland
Module Leven in je Werk: nog niet gepland
Module Stress, burn-out, depressie: nog niet gepland
Relatiecoaching: nog niet gepland

Veel gestelde vragen

Binnenkort vind je hier de meest gestelde vragen over deze training/workshop

Reacties

Je doet ons en toekomstige deelnemers een groot plezier wanneer je jouw ervaring(en) met deze training/workshop hier achter laat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 reacties op “Modules Skilful Coach”

 1. Uitermate relevante thema’s voor iedereen die het coachvak serieus neemt. Heel erg fijn om met ervaren coaches dit uit te diepen, bij jezelf en bij je coachees
  Jammer dat ik nu alle blokken gehad heb, ik wil meer!

 2. Echt thuiskomen met deze skilfull module schaduw werk. Veilig met mijzelf en andere ervaren coaches. En ik wist niet eens dat ik deze professionele en liefdevolle begeleiding van Eef & Huib zó gemist had. Dank voor de nieuwe tools in mijn gereedschapskistje!

 3. Zingen doe ik het liefst met Kate Bush, voetballen met Ronaldo, strijden voor het goede met Batman en een ‘helende reis’ maken met Eef & Huib!

  Dank voor deze prachtige schaduw-2 daagse!

 4. Fantastische training en van hoge kwaliteit. Met deze boost(er) kan ik de komende periode weer even flink vooruit: fijn voor mezelf en (ik hoop) ook voor mn coach klanten. 🙂

 5. Waardevol om, een paar jaar na de coachopleiding, weer te genieten van de (bonus)modules van de ‘Move a Mountain-plank’.
  Dank Eef en Huib!

 6. Heerlijk om met ‘ervaren’ coaches de kennis en ervaring op te halen én weer toe passen. Op een aantal onderwerpen met elkaar lekker de diepte in, dat gaat een stuk eenvoudiger en makkelijker dan in het eerste en tweede jaar. Kijken naar de casus of naar jezelf van uit het 1e, 2e of soms zelfs 3e perspectief gaat ons inmiddels allemaal heel goed af! Aanrader!

 7. Ook al was het alweer even geleden dat ik de coachopleiding had afgerond, je pakt de draad zo weer op en gaat verder waar je bent gebleven. Een bijzondere reis met actuele en boeiende onderwerpen om in je dagelijkse doen en laten mee te nemen en toe te passen.

 8. Wat een waardevolle specifieke aanvulling op de algemene coachopleiding van Move a Mountain. Ik heb in deze specialisatie opleiding veel geleerd over het toepassen van de coachtechnieken op verschillende onderwerpen. Zo kan ik nog beter aansluiten bij wat mijn coachees nodig hebben.