Over ons

De activiteiten van Move a Mountain bewustzijnstrainingen zijn gericht op:

  • het begeleiden van deelnemers aan de Columbus workshop; een workshop met de focus op zelfleiderschap
  • het opleiden van stevige coaches in de Move a Mountain Coachopleiding
  • individuele coaching
  • maatwerk- en in company trajecten

 

Wat is bewustzijnsontwikkeling eigenlijk?

Bewustzijnsontwikkeling is het proces waarbij beperkende zelfbeelden, die het resultaat zijn van het verleden, worden doorzien en losgelaten. Wanneer je elke poging laat varen om je verleden alsnog goed te maken, er aan te hechten of te ontkennen, kun je gaan waarderen wie je in wezen bent en wat het leven je nu aan rijkdom biedt. Je ontdekt dan dat je ruimer kunt denken, meer kunt voelen, creatiever, wilskrachtiger, liefdevoller en gelukkiger kan zijn dan je zelf durft te geloven.

 

De Move a Mountain methode bestaat uit een aantal stappen:

1. Onderzoek naar de persoonlijkheid (psychologisch onderzoek)
Zelfkennis begint met het onderzoek naar de persoonlijkheid. De persoonlijkheid is te beschouwen als de “optelsom van je verleden” waarmee je je over het algemeen identificeert. Al je ervaringen, gevoelens, gedachten, overtuigingen, conclusies en aannames tel je als het ware bij elkaar op en daar zeg je “ik” tegen: “Dit is wie ik ben, zo ken ik mezelf”. Je persoonlijkheid kleurt je zienswijze op jezelf en op de wereld om je heen. Je persoonlijkheid neemt deze zienswijze voor waar aan.

2. Kijken en ervaren vanuit ruim bewustzijn
Je krijgt steeds meer zicht op je persoonlijkheid, op hoe je “gewend” bent geraakt aan jezelf, je reacties, je handelen en aan de wereld je heen. Je persoonlijkheid heeft indertijd geleerd dat veel van wat jij als onlosmakelijk eigen ervoer, zoals je liefde, wilskracht en creativiteit, niet gewaardeerd werd of er niet (helemaal) mocht zijn. Je hebt geleerd om je aan te passen en om die aangepaste versie van jezelf tot een tweede natuur te maken. Dat kan je nu in de weg staan. Bewustzijnsontwikkeling bestaat uit het open aanvaarden en verkennen van al deze oude remmingen en verlangens zodat die gekend kunnen worden. Bewustwording maakt het mogelijk dat je veel meer keuzevrijheid krijgt.
Door contact te maken met ruim bewustzijn kun je ervaren dat je niet de optelsom bent van je ervaringen en emoties. Je ontdekt dat je ruimer bent, vrijer dan je persoonlijkheid altijd geloofde. Je ontdekt een deel wat niet een reactie is op wat je meemaakt, wat niet beïnvloed is door je ervaringen, wat ongeschonden en onverwoestbaar is. Dat is niet alleen de vindplaats voor je mooiste en meest eigen kwaliteiten en eigenschappen, maar ook de bron van wijsheid, vrede en geluk.

3. Volwassen worden
Vanuit het ruime bewustzijn ga je zien dat je onbewust een claim op je omgeving hebt. Die claim belemmert je om je volledige potentieel te leven. Een claim betekent dat je (bewust en vaak onbewust) vindt dat de wereld je nog wat verschuldigd is. Je hebt nog ergens recht op. Je vader had bijvoorbeeld vroeger weinig aandacht voor jou. Tot op de dag van vandaag ben je bezig om alsnog die aandacht te krijgen. Van je eigen vader maar ook van iedereen waar je een soort van vader op projecteert. En dit houdt je op een bepaalde manier gevangen in een project van steeds maar proberen aandacht te organiseren. Maar hoeveel aandacht je ook krijgt, het kan het pijnlijke gevoel van vroeger niet wegnemen. Vanuit ruim bewustzijn kun je deze claim loslaten. Je kunt gaan geloven dat je al helemaal goed bent zoals je bent daar hoeft geen vader (of moeder) meer aan te pas te komen. En dat maakt je vrij. En volwassen. Het kind in jou houdt op met aandacht vragen en hierdoor kun je vanuit je volwassen positie je leven gaan leven.

4. Toepassen van de inzichten
Vaak is het opdoen van inzichten in je eigen doen en laten al heel erg verhelderend. Aan een inzicht alléén heb je echter niks. Het is belangrijk dat de inzichten ook omgezet worden naar gedrag. Een vitrinekast met mooie inzichten verandert nog niks aan je leven. Het is belangrijk dat je je eigen verantwoordelijkheid neemt voor je leven en de vaardigheid ontwikkelt om je innerlijke groei om te zetten in praktisch handelen.

 

Zo zijn onze manieren

Niet problematisch
Wij onderscheiden ons door onze niet-problematische aanpak. Je hebt of bent geen probleem. Onze werkwijze is innovatief door niet zozeer te focussen op tekortkomingen, belemmeringen of het aanleren van (nieuwe) vaardigheden, maar door de weg van zelfkennis te volgen en de blik gericht te houden op de essentie, het ongeschonden en onverwoestbare “zelf” dat achter de persoonlijkheid schuilgaat.
De waarheid ‘waar’ laten zijn
De snelste weg naar geluk bestaat in onze visie niet uit pogingen om het verleden ongedaan te maken of te veranderen, maar uit het ontwikkelen van een ‘open’ relatie met wat is en met wie je bent. Als je de moed opvat om de waarheid waar te laten zijn, kun je ontspannen. In de doorvoelde realisatie van wie je werkelijk bent, verliezen beperkende ideeën over jezelf en je levenssituatie hun grip op je. Er ontstaat een ruimer perspectief op je doelen en een helder zicht op je kwaliteiten. Je leert geleidelijk aan om het leven met vertrouwen tegemoet te treden en vorm te geven volgens je diepste wensen.
Ervaringsgericht
We maken gebruik van verschillende technieken zoals rollenspel, visualisaties, overweging en onderzoek waaraan je ervaringen opdoet. Hierdoor doe je in snel tempo veel inzichten op in jezelf en je ontdekt hoe je effectiever wordt in het bereiken van je doelen. Door zelf te ervaren, beklijven de inzichten beter. Je hele systeem wordt hierbij aangesproken. Dit in tegenstelling tot kennistrainingen die vooral je hoofd aanspreken.
Jezelf begeleiden in het leven van jouw leven
Je leert meer en meer jezelf kennen en begeleiden doordat je in staat bent om naar jezelf te kijken. Je herkent je eigen thema’s, de wijze waarop je gewoonlijk naar jezelf en anderen kijkt. Tijdens de workshops lichten wij je bij, we helpen je om het zoeklicht juist te richten. Alle antwoorden liggen immers al in jezelf besloten. Door het ontvouwen van je bewustzijn zie je dat alles er al is, alleen zag je het nog niet (op deze manier).
Wij schijnen je bij
Wij bieden een vriendelijke, aandachtsvolle manier om je meer bewust te worden van je mogelijkheden tot ontplooiing zodat je je leven kunt gaan ‘leven’ in plaats van in de overlevingsstand blijven hangen. Dat doen we met veel humor en relativeringsvermogen.

Wij stellen ons graag aan je voor, zodat je een indruk krijgt van onze achtergrond en wat ons inspireert in het werken met mensen.

De Move a Mountaineers

Eef Bruggink

Eef Bruggink (1964)
“Ik vind het mooi om te zien wat er gebeurt wanneer iemand zichzelf vragen begint te stellen; over zichzelf, over het leven. De geïnteresseerdheid die dan ontstaat, de verwondering, de daadkracht die vrijkomt. De ontdekking ruimer te zijn dan je altijd dacht en de onbegrensdheid aan mogelijkheden die dat inzicht biedt, vind ik ontroerend en hoopgevend. Iemand te kunnen begeleiden in dit proces van innerlijke groei is wat mij diep raakt . Het lijkt belangrijk dat, juist in deze tijd waarin veel mensen op zoek zijn, er een instituut als Move a Mountain bestaat dat mensen een weg biedt voor persoonlijke groei en ik vind het fijn dat ik daar een bijdrage aan kan leveren”

Eef begon haar loopbaan als docente sociale vaardigheden. Het bijdragen aan ontwikkeling en groei van mensen als individu en als onderdeel van een team of organisatie is steeds een belangrijk onderdeel geweest van alle functies die zij heeft vervuld. Zij heeft onder andere gewerkt als opleidingscoördinator en als Human Resource Manager bij een grote overheidsorganisatie. Eef  is sinds 2007 directeur van Move a Mountain bewustzijnstrainingen.

Wouter Hes

Wouter Hes (1965)
“Als coach bied ik de klant een reis door zichzelf. Het is als een reisgids van de stad waar je al jaren woont, maar, door “de macht der gewoonte”, steeds dezelfde routes kiest en naar dezelfde winkels gaat. Er is veel meer, maar dat zie je niet meer. Al coachend kan de klant de plattegrond van zichzelf verkennen en, daarna, kiezen om toch dezelfde platgetreden paden te blijven bewandelen, of – al is het maar af en toe – ook nieuwe wegen en paadjes te bewandelen. Het inzicht dat de klanten krijgen, kunnen ze naar eigen believen inzetten en daarin schuilt wat mij betreft de kracht van het coachen zoals Move a Mountain dat voorstaat. Niet een opgelegde route aan wat zou moeten, maar de keuze om het zelf anders te doen”. 

Wouter is afgestudeerd basisarts en werkte als assistent bedrijfsarts en keuringsarts voordat hij de advocatuur inging. Wouter is ruim 20 jaar arbeidsrechtadvocaat en gebruikt daarbij coachtechnieken om voor zijn advocatuurlijke klanten oplossingen te bewerkstellingen. In 2014 maakte Wouter kennis met Move a Mountain en na het volgen van de coachopleiding bij Move a Mountain, is hij ook werkzaam als coach.

Huib van der Zwaan

Huib van der Zwaan (1959)
“Als coach zorg ik dat we de bestemming niet uit het oog verliezen maar ook daag ik mijn klanten uit om het avontuur wat op te zoeken en juist de wegen in te slaan die niet op de kaart staan. Er is tenslotte niets mooiers en avontuurlijker dan een reis in het schijnbaar onbekende. Ik zal helpen bij het ophalen van oude herinneringen van de plekken waar de reiziger al lang niet meer is geweest. Ik zal er zijn als de weg moeilijk wordt. Ik zal helpen bij het opruimen van obstakels. Ik zal ook wijzen op de schoonheid van het pad dat we gaan in het hier en nu. Aan het einde van het coachtraject heb je zoveel geleerd, ben je innerlijk gegroeid en sta je in je kracht.”

Huib werkte 15 jaar als manager bij een overheid organisatie. Huib heeft ervaring met groepstrainingen, teambuilding, individuele coaching en managementadvisering.

Onze klanten

Wij zijn blij met onze klanten en opdrachtgevers. Hier vind je een greep uit onze relaties. Referenties zijn op aanvraag beschikbaar.

Zilveren Kruis Achmea
Greenpeace
Herman en Partners
ABN AMRO
Gemeente Amsterdam
KPN
Rijksoverheid
TNO
Rentray
Millford brand
Prorail
NS
ING
Jilten
uwv
Ministerie van defensie
Gemeente Den Haag
HMS Host
Stedin