One Moment In Time….

Overal is het te lezen, te horen en te zien. Er is hoop, hoop op een betere wereld na deze Corona-crisis. En deze hoop houdt ons op de been, maakt dat we ons bed uitkomen, de moed erin houden, enthousiast overschakelen naar nieuwe werkwijzen, opgewekt verslag doen van alle mooie initiatieven en ons klaar maken voor de tijd erna.

En ondertussen zijn er ook de andere verhalen. Er zijn mensen die hun baan kwijt zijn geraakt of dreigen kwijt te raken, mensen die zich niet veilig voelen, mensen die tegen de muren opdenken, die vervolgens op ze afkomen, mensen die het al moeilijk hadden, mensen die keuzes moeten maken die ze nog nooit hebben moeten maken, mensen die in de knoei komen met hun waarden, mensen die zich een slag in de rondte werken, mensen die de hoop hebben opgegeven of zijn verloren.

Nu wij al onze coachings- en trainingsactiviteiten hebben uitgesteld, willen we graag op een andere manier wat kunnen betekenen. Wij zijn geen verplegenden, we kunnen geen mondkapjes maken, we hebben geen bus om goederen te gaan vervoeren. Op veel plekken zouden we waarschijnlijk ook alleen maar in de weg lopen.

Gratis telefonisch spreekuur

Vanaf maandag 6 april houden we dagelijks een ‘telefonisch spreekuur’. Iedereen die behoefte heeft aan een luisterend oor kan daar gebruik van maken. We kunnen ons voorstellen dat sommige mensen niet gemaakt zijn als ‘huismus’ en inmiddels behoorlijk de grenzen van hun tolerantie en verdraagzaamheid aan het ontdekken zijn. Of hulpverleners die wat meer nodig hebben dan een applaus of een bosje bloemen. Die graag stoom willen afblazen of de dag door willen nemen.

Voor de duidelijkheid; het is geen coachingsgesprek. Daarvoor hebben we de fysieke ontmoeting nodig. We voeren de gesprekken natuurlijk wel vanuit onze coachingskwaliteiten. Dat betekent dat we luisteren zonder oordeel en zonder belang, we sluiten bij je aan. We bieden ruimte voor wat er gezegd wil worden. We gaan niet sleutelen aan de omstandigheden. Op de omstandigheden hebben we vaak niet zoveel invloed. Wel gaan we met je kijken hoe je je anders kunt verhouden tot de omstandigheden. Dat is het terrein waar je heel veel invloed op hebt. En op die manier vind je je eigen antwoorden en daar kun je mee verder.

Wat we niet doen:

  • We houden geen peptalks
  • We gaan geen oplossingen aandragen
  • We houden geen ‘het komt wel goed, schatje’ gesprekken
  • We gaan niet beloven dat je sterker uit de Corona-crisis komt
  • We geven geen tips hoe je het beste met deze crisis om kunt gaan

Daar staat het internet al vol mee 😉

We rekenen geen tarief, het mag anoniem. We zijn er voor je, dat is wat wij kunnen bieden. One moment in time…..


Belbaar van 6 april t/m 29 mei maandag t/m zaterdag

Huib van der Zwaan: 06 515 610 10       belklaar van 14.00 – 16.00 uur
Eef Bruggink: 06 510 995 89                    belklaar van 10.00 – 12.00 uur


Mocht je nog iemand kennen in jouw omgeving die een goed gesprek met één van ons zou kunnen gebruiken, stuur deze mail dan door of geef hem/haar/hen onze telefoonnummers.

En nog iets: no strings attached. We houden geen administratie van de gesprekken bij, we vragen geen mailadressen en we komen niet in het najaar met een aanbod waarvoor je wèl moet betalen.

We zijn er voor je, one moment in time.

warme groet,
Huib en Eef