Op Je Handen Zitten

OP JE HANDEN ZITTEN

Praktisch aan de slag met de verschillende fasen in het coachingstraject

- geschreven door Eef Bruggink

In de titel van dit boek: “Op je handen zitten” wordt de visie van Move a Mountain op coaching samengevat. Niet “iets” doen zien wij als een wezenlijke coachvaardigheid. Het betekent dat je het als coach aandurft om gewoon stil te zijn en niet meteen te komen met antwoorden, niet meteen te grijpen naar oefeningen en technieken die je beschikbaar hebt. Ook niet als jij allang ziet wat de gecoachte zou moeten doen of zou moeten laten. Je faciliteert het proces waarin de gecoachte zijn eigen antwoorden vindt. Je bent daarin actief en contactvol aanwezig. Je bent aan het werk, zonder ergens hard aan te werken.

Dit vinden lezers

Uitgever: Move a Mountain bewustzijnstrainingen
Paperback | Nederlandstalig | 228 pag. | ISBN 978-90-826771-0-2 | maart 2017

- Over het boek

Nog wat meer informatie over het boek

Dit boek nodigt je uit om aan de slag te gaan

Dit boek nodigt je uit om aan de slag te gaan met coaching. Eef neemt je mee door de verschillende fasen in een coachingstraject. Op een hele praktische manier. Ze geeft antwoord op de vraag wat je op welk moment in een coachingstraject kunt doen en waarom. Je krijgt toepasselijke theoretische achtergronden en suggesties voor werkvormen en/of interventies. Het is en boek dat je als coach altijd bij je hebt: je bladert, je checkt, je komt op ideeeën, frist je kennis op en gaat coachen!

Voor wie is dit boek bedoeld?

Dit boek is in eerste instantie bedoeld voor iedereen die aan de Move a Mountain Coachopleiding deelneemt of heeft deelgenomen. Daarnaast is het zeer bruikbaar voor iedereen die begint met coachen en voor ervaren coaches die graag het vak nog eens opfrissen. Het is ook geschikt voor coaches die anderen begeleiden vanuit intuïtie en gevoel.  Het kan fijn zijn om nog eens naar een coachingstraject te kijken. Hoe zit het ook al weer? Hoe ziet een coachingstraject eruit? Wat doe je wel en wat doe je vooral niet en wanneer dan wel of niet?

Praktische achtergrond van dit boek

De praktische achtergrond van dit boek bestaat uit onze eigen ervaringen als coach en trainer. Contact staat altijd centraal in onze denk- en werkwijze. Een coachingstraject slaagt nooit dankzij een methode, techniek of werkplan. We durven de stelling aan dat een coachingstraject slaagt dankzij de invulling die je geeft aan het contact met de gecoachte, ondanks het werkplan of gehanteerde methode.

Theoretische achtergrond van dit boek

We voelen ons verwant met Welwood, Almaas en Knibbe omdat zij ieder op
hun eigen manier een relatie hebben weten te leggen tussen de Westerse psychologie, psychotherapie en boeddhistische filosofie. Daarnaast putten wij graag uit het werk van Assagioli en Perls. Een aantal krachtige werkvormen ontlenen we aan de psychosynthese en de gestalttherapie.

Op je handen zitten - spread
Eef Bruggink

- Over de schrijver

Eef Bruggink

Eef Bruggink (1964) geeft trainingen en coacht en is sinds 2007 mede-eigenaar van Move a Mountain bewustzijnstrainingen. Met Huib van der Zwaan heeft zij de Move a Mountain Coachopleiding ontwikkeld en samen geven zij deze opleiding met veel plezier. Naast diverse workshops met als doel het bewustzijn te vergroten.

- Boek bestellen

Op je handen zitten

Kosten:
Het boek kost € 30,- inclusief verzendkosten.

Verzenden:
Zodra je het bestelformulier hebt ingevuld, pakken wij het boek voor je in en sturen het naar het door jou opgegeven adres, samen met de factuur.

  Voornaam*

  Achternaam*

  Email

  Adres*

  Postcode*

  Woonplaats*

  Aantal*

  Geef je review

  We zijn blij dat je hieronder je reactie wilt schrijven. Door te vertellen wat je vindt van het boek, help je anderen bij het maken van hun keuze.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  9 reacties op “Op je handen zitten”

  1. Wilde je even laten weten hoe je boek mij boeit. Geeft mij een super gevoel waarom we doen wat we doen op de opleiding. Die draad ben ik soms kwijt omdat het nog altijd wat verder staat van mijn lekker strak ontwikkelde taartpunt :-). Heerlijk geschreven en opgezet.

  2. Met veel plezier heb ik dit zeer praktisch en prettig geschreven boek gelezen! En geweldig naslagwerk voor iedere Move a Mountain coach en iedere coach die zijngeoriënteerde en ”westerse” psychologie combineert. Het boek volgt een duidelijke structuur en helpt je om enerzijds ook die structuur in een coachtraject aan te brengen, doelgericht te starten maar ook altijd flexibel en wendbaar te blijven tijdens de ‘reis’ met je coachee. Fundamentele thema’s als de ”wil”, leven vanuit je hart en zijn in het hier en nu worden uitgebreid behandeld. Last but not least wordt uitgelegd hoe belangrijk de houding van de coach is, de coach is zelf zijn/haar belangrijkste instrument tijdens het coachwerk. En cruciaal is en blijft om telkens goed aan te sluiten bij waar de coachee op een bepaald moment is. En dat betekent voor mij veel op mijn handen zitten! 🙂 Dank Eef!

  3. Op Je Handen Zitten is een vlot leesbaar boek over coaching. De eclectische benadering en de visie van Move a Mountain worden hierin treffend verwoord. Door z’n praktische insteek een welkome aanwinst voor iedere ervaringsgerichte begeleider.

  4. Er zijn boeken die triomf oogsten en me toch koud laten. Echter niet “Op je handen zitten”. Dat boek is anders. Het laat niet onberoerd. Met ogenschijnlijke eenvoud worden 1001 snaren bespeeld, klanken vloeien samen tot een harmonische en overzichtelijke symfonie, een ode aan de schoonheid van de mens, met milde oogopslag voor zijn rafelige hoeken en kanten, want die mooie wanklanken horen er integraal bij, ze geven zicht op dynamiek, een drijvende kracht voor wie er oog voor heeft en er ruimte voor schept. Einde volzin 😉 Of wie het pragmatisch wil: het boek staat vol tips.

   Het voelt als een privilège om me onder te dompelen in die genuanceerde, heerlijk open visie en aanpak van MaM waarin geen strekking geschuwd wordt. Een zachte, uitnodigende aanpak die bergen verzet. De lay-out alleen al vertolkt de precisie, helderheid en schoonheid van de inhoud (maar met nadruk op houding 😉 die met speelse relativering en onomwonden eerlijkheid wordt voorgeschoteld. De opbouw van het boek is overzichtelijk, een dans van conceptuele diepgang en concrete toepassing, respectvol en omzichtig zoals de opleiding zelf.

   “In schoonheid rust het hart, het ontspant en ontplooit.” Zulke vergeet-me-nietjes liggen kris-kras doorheen het boek. Wie ze ter harte neemt doet er zijn voordeel mee en anders niet, ook goed.

   Het is verheugend dat positieve kanten belicht worden, zoals: “in het onbewuste ontspringt ook de bron van levenskracht”. Want om een “gecoachte” bij te staan in zijn evolutie lijkt het nuttig van zicht te krijgen op zijn sterktes, evenzeer als op zijn zwaktes, want beide facetten interfereren en kunnen elkaar al naargelang de situatie versterken of uitdoven.

   Ik heb het boek met mondjesmaat gelezen, ervan geproefd, erop gesabbeld, het laten inwerken en zal het nog regelmatig ter hand nemen als naslagwerk. Ik zal je eeuwig dankbaar blijven dat je tijd vrijmaakte om het op te stellen. Nu ja, eeuwig is wat lang. Men neme een korrel zout en voege die kwistig toe ;-).

  5. Een heel prettig en praktisch boek! Ik heb 8 jaar geleden de coachopleiding afgerond dus er was het eea weggezakt. Het boek helpt als leidraad voor het coachproces én het helpt mij weer even terug te keren naar de essentie van het MaM coachen… contactvol aanwezig zijn.

  6. Wat een fijn overzichtelijk, helder en praktisch boek is het geworden! Nog bezig met de opleiding is het boek heel handig om overzicht te houden op de fases in een coachings proces en de visie van Move a mountain coaching in beeld te blijven houden. Daarom zal ik het ook vast in de toekomst nog heel vaak als naslagwerk gebruiken. En ook nog mooi vorm gegeven. Een aanrader!

  7. Een boek om stevig met je handen vast te houden en tot het uit is niet meer los te laten! (Want op je handen zitten tijdens het lezen gaat zo lastig)
   Wat een fijn praktisch helder en bruikbaar boek. Om keer op keer erbij te pakken om zo het zoeken in de kennis van de opleiding te vergemakkelijken. De structuur geeft houvast en geeft verwijzingen naar de literatuur van de onderdelen tijdens het coachen, die voor mij zeer welkom zijn.
   Een ezelsoor zat er al snel in. Het boek ging overal mee naar toe. De koffie vlek zie ik ook nog wel verschijnen en misschien dat kloddertje jam ook nog wel.
   Dank je wel Eef!

  8. Ik ben nog bezig met het tweede jaar van de coachopleiding Move a Mountain en dit boek komt precies op tijd. Geweldig boek geeft mij heel veel steun en inzicht om het geleerde in praktijk te brengen. Kort maar krachtig en vooral heel praktisch! Ik ben er heel blij mee, een echte aanrader!!

  9. Ik heb de tweejarige coachopleiding van Move a Mountain gedaan tussen 2011 en 2013. Ik werk intensief met het geleerde in de opleiding. Dit boek ervaar ik als een waardevol naslagwerk om alle interventies en het hoe en waarom ervan levendig te houden. Ik betrapte mijzelf er tijdens het lezen van het boek op dat ik grijp naar een selectie ervan en de rest een beetje in vergetelheid was geraakt. Fijn om met dit boek in de boekenkast mijn geheugen af en toe weer op te kunnen frissen. Eigenlijk een must have voor praktiserende ‘Move a Mountain coaches’.