Move a Mountain Coachopleiding: diepgaand en praktisch

Voor wie

Eerst even een misverstand uit de weg helpen…

Je hoeft namelijk helemaal geen coach te (willen) worden om toch de Move a Mountain Coachopleiding te komen volgen. De meeste deelnemers aan onze opleiding integreren wat ze leren in hun werk als arts, advocaat, manager, teamleider, ondernemer, HR-medewerker, trainer of begeleider enz. De Move a Mountain Coachopleiding is vooral bestemd voor iedereen die een leidinggevende, coachende of begeleidende rol heeft of deze wil ontwikkelen en tegelijkertijd zichzelf op een dieper niveau wil leren kennen.

Bijna alle deelnemers geven aan dat behalve dat hun collega’s, klanten, medewerkers, partners etc. er baat bij hebben, zij zelf ook en vooral veel baat hebben bij het volgen van de coachopleiding. De opleiding verandert je leven.

Module 1: Personal Coach

Module 1 heeft een tweeledig doel: verdiepen van je zelfkennis en het aanleren van coachingsvaardigheden. In onze visie kan je eigenlijk alleen effectief zijn als coach als je eerst jezelf goed hebt leren kennen. Inzicht in je eigen thema’s, je kwaliteiten en valkuilen, je doelen en hoe je die gaat bereiken, stelt je in staat om ook anderen goed te kunnen begeleiden die met dezelfde kwesties bezig zijn.

Tijdens module 1: ‘Personal Coach’, leer je op een coachende manier werken, leidinggeven en communiceren. Je leert op een open en contactvolle manier met mensen te communiceren zonder gevangen te raken in hun interpretatie van de werkelijkheid. Veel aandacht gaat uit naar het werken met ‘overdracht’, de voortdurende inkleuring van het heden met ervaringen uit het verleden die een open relatie met de werkelijkheid van nu vaak zo dwingend in de weg staan.

Je leert zowel op de inhoud te reageren als ook op de energie van wat gezegd en niet gezegd wordt. Je ontwikkelt een ‘bi-focal vision’, waardoor je behalve de bovenliggende vraag ook de diepere kwestie hoort klinken. Je vergaart kennis over de structuur en ontwikkelingsfasen van het ego en raakt daarnaast vertrouwd met superego. Je verkent de onderdrukkende of opjagende krachten daarvan in jezelf. En leert daardoor hoe je anderen kunt helpen om zich van superego te bevrijden. Naast je positieve kwaliteiten ontmoet je ook je weerstand en negativiteit en leer je hoe je daar op een vruchtbare manier op kunt reageren, in jezelf en als coach in het contact met je klant. Je herkent menstypen en weet daar effectief op af te stemmen.

Je ontwikkelt en beoefent het denken en doen vanuit je kern, je ware aard die los staat van de beperkende aannames waaruit je zelfbeeld is samengesteld. Je ontwikkelt de vaardigheid om die ‘open’ mind ook bij anderen op te roepen zodat die zichzelf eveneens kunnen bevrijden van een te kleine visie op zichzelf. Je traint jezelf in het bewaren van een open onbevangen houding in het hier en nu en bent dus minder belast met je verleden of zorgen over de toekomst. Je neemt daardoor openlijk of impliciet een inspirerende, coachende en beïnvloedende positie in binnen je werkomgeving.

Behalve visie en het verlangen om zo in het leven te staan en eventueel als coach op te treden, dien je uiteraard ook over relevante kennis en technieken voor coaching te beschikken.

Resultaat

Aan het eind van module 1 ben je gegroeid in autonomie, daadkracht en zelfinzicht en heb je je ontwikkeld tot Personal Coach. Je bent in staat om op effectieve wijze coachende gesprekken te voeren.

 

Module 2: Professional Coach

Tijdens de module ‘Professional Coach’ verschuift het accent van de training van het aanleren van coachingsvaardigheden naar de toepassing daarvan. De aangeboden kennis, werkvormen en ervaring verdiepen je inzicht in je rol als coach en in de achterliggende betekenis van coaching gezien vanuit het belang van bewustzijnsontwikkeling. Je oefent in een aandachtsvolle en warme aanwezigheid. Je raakt niet ingevangen in het wereldbeeld van je klant en leert om mededogen te combineren met het creëren van helderheid. Je beoefent de ‘open’ houding als basis voor het coachingsproces en durft daar op te vertrouwen. Je verbreedt je vaardigheid door kennis te maken met verschillende therapeutische stromingen en de manier waarop coaching daar gestalte krijgt. Je brengt casuïstiek in en krijgt supervisie. Bovenal zal er veel aandacht uitgaan naar het gegeven dat je effectiviteit als coach toeneemt naarmate je jezelf minder inspant. Gebaseerd op de kennis, vaardigheid en ervaring die je tijdens de eerste module opdeed, merk je het effect op wanneer je vanuit een ‘open’ onbevangen houding aanwezig bent bij de klant. Juist dit ‘niet-doen’, gebaseerd op visie en begrip van het proces van de klant, leidt tot verbluffende resultaten.

Resultaat

De module ‘Professional Coach’ leidt je op tot een zeer vaardige coach. Je hebt voldoende aandacht besteed aan je eigen thema’s en er is nu alle ruimte om je verder te bekwamen in het begeleiden van anderen. Je effectiviteit schuilt niet alleen in je vaardigheden maar ook in de ‘open’ houding waarmee je aanwezig bent bij je klant. Als ‘Professional Coach’ begeleid je anderen bij vinden van hun innerlijke rijkdom; de kwaliteiten die liggen te wachten om ontdekt te worden, de verlangens die beantwoord willen worden, de inspiratie die zacht van binnen klinkt en slechts gehoord kan worden als je de klant uitnodigt om stil te staan bij zichzelf en te luisteren. Als ‘Professional Coach’ begrijp je dat het geheim van effectieve coaching schuilt in jezelf, in de mate waarin je met een ‘open’ houding volledig aanwezig kunt zijn bij de klant.

 

Werkwijze

Deelnemers herkennen dat hun eigen ontwikkeling en innerlijke groei de basis vormen voor hun opleiding tot coach. De Move a Mountain Coachopleiding wordt op lichtvoetige maar tegelijkertijd indringende wijze aangeboden. Ervaringsgericht werken is de belangrijkste werkvorm. Diverse oefensituaties maken regelmatig onderdeel uit van het programma evenals meditatie en lichaamswerk. Van de deelnemers wordt gevraagd om zich via aanbevolen of verplichte literatuur voor te bereiden op onderdelen van de opleiding.

Structuur

De Move a Mountain Coachopleiding start tenminste 2 keer per jaar. Onder het tabblad ‘datum’ kun je zien wanneer welke opleiding start.

De opleiding is gefaseerd opgebouwd. Je schrijft je in voor het volgen van module 1: ‘Personal Coach’. Daaraan voorafgaand vindt een kennismakingsgesprek plaats.

Aan het eind van module 1 vindt een evaluatie plaats.
In overleg met de begeleiders wordt besloten tot het volgen van module 2: ‘Professional Coach’.

Een gedetailleerde uitwerking van het opleidingsprogramma ontvang je bij inschrijving.

Maximaal aantal deelnemers

Er wordt gewerkt in groepen met een maximum van 12 deelnemers.

Duur en frequentie

Module 1: Personal Coach: 7 blokken van 2 dagen (gemiddeld 1 blok  per maand).
Module 2: Professional Coach: 7 blokken van 2 dagen (gemiddeld 1 blok per maand).
De bijeenkomsten worden gegeven van 10.00 uur tot ongeveer 16.30 uur (inclusief lunch).

Kennismaken

Als toelatingseis geldt een hbo-niveau, wat ook verkregen kan zijn door andere studies en werk- en levenservaring. In de praktijk toetsen wij dit in een uitgebreid kennismakingsgesprek. Tijdens dit kennismakingsgesprek kijken we ook of je voldoende in staat bent om op jezelf te reflecteren, of je psychisch in balans bent en of je de bereidheid hebt om ervaringsgericht te werken. Zodra we je (voorlopige)aanmelding ontvangen hebben, nemen we contact met je op voor een kennismakingsgesprek (dit gesprek duurt ongeveer 1 uur).

Bijzonderheden

De coachopleiding werkt met een buddysysteem, ten behoeve van het onderlinge contact en de voortgang van het leerproces. Al naar gelang je eigen ontwikkeling zal in overleg besloten worden om daarnaast enkele individuele sessies te doen met een ervaren coach (leertherapie).

Meer informatie

Vraag meer informatie aan via contact.

Prijs

Module 1: Personal Coach

€ 4.450,-

Module 2: Professional Coach

€ 4.450,-

Zakelijke deelnemers: fiscus betaalt mee!

De kosten van de opleidingen van Move a Mountain worden door de Belastingdienst erkend als beroepsopleiding en zijn daarom fiscaal aftrekbaar als studiekosten. Zzp-ers en ondernemers kunnen de opleidingen van de bruto omzet aftrekken.

Doe je mee op persoonlijke titel, neem dan contact met ons op voor de particuliere deelnameprijs.

De prijzen voor trainingen zijn vrijgesteld van BTW.
Voor individuele coachingssessies wordt 21% BTW berekend.

Datum

Training / workshopDatum
Voorlichtingsbijeenkomst Compacte Coachopleiding
in Apeldoorn
4 september 2024
  
Coachopleiding :
'Compacte Coachopleiding'

(Mount Ama Dablam) in Apeldoorn
2024:
Blok 1: 27 - 29 mei
Blok 2: 24 - 26 juni
Blok 3: 2 - 4 september
Blok 4: 7 - 9 oktober

  
Coachopleiding :
'Compacte Coachopleiding'

() in Apeldoorn
2025:
Blok 1: 22 - 24 januari
Blok 2: 5 - 7 maart
Blok 3: 9 - 11 april
Blok 4: 14 - 16 mei
  
Modules Skilful Coach
in Apeldoorn
Module Karakterstructuren: nog niet gepland
Module Be(a)ware of the Shadow: nog niet gepland
Module Leven in je Werk: nog niet gepland
Module Stress, burn-out, depressie: nog niet gepland
Relatiecoaching: nog niet gepland

Veel gestelde vragen

Onder het tabje “Reacties” vind je reacties van (ex)deelnemers aan de Move a Mountain Coachopleiding. Als je wilt, kunnen wij je ook namen geven van deelnemers aan lopende opleidingen en afgestudeerde coaches. Je kunt dan bij hen informeren hoe de ervaringen zijn/waren.

Zowel Move a Mountain bewustzijnstrainingen als de aangesloten trainers staan in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) geregistreerd. Dit houdt in dat we voldoen aan de hoge kwaliteitscriteria die men stelt en toetst via audits. Het CRKBO doet die toetsingen voor de overheid in het kader van Europese richtlijnen.

De Move a Mountain Coachopleiding is erkend door de vFAS(vereniging Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators)zodat de punten (een punt per uur) meetellen voor de jaarlijkse opleidingsverplichting van de vFAS-leden op het gebied van vaardigheden.

Daarnaast zijn er veel andere soorten van relatieve erkenning zoals tevreden klanten en opdrachtgevers. We staan goed aangeschreven en bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Coachen is een vak. Move a Mountain bewustzijnstrainingen levert hooggekwalificeerde coaches af. Dit houdt in dat er gedurende de opleiding een aantal evaluatiemomenten zijn ingebouwd waarin we samen met jou naar jouw ontwikkeling als coach kijken. Er vindt geen formeel examen plaats. In de loop van de tweede module ‘Professional Coach’ werk je aan een presentatie. Hiermee laat je zien hoe jouw visie op coaching is en hoe je je hebt ontwikkeld. Hierop wordt je door Move a Mountain bewustzijnstrainingen beoordeeld en ontvang je bij goed resultaat het diploma Move a Mountain Professional Coach.

Wanneer je de twee modules van de Move a Mountain Coachopleiding met goed resultaat hebt doorlopen, ontvang je het diploma ‘Move a Mountain Professional Coach’.

Het eigen maken van coachingsvaardigheden is vooral een kwestie van doen, doen en nog eens doen. Tijdens de contactdagen worden veel oefenstructuren aangeboden. Daarnaast wordt gewerkt met een buddysysteem waardoor je in de gelegenheid wordt gesteld om je coachvaardigheden in de praktijk te brengen. Ook doen we je tips aan de hand hoe je aan (oefen)klanten kunt komen.

Afhankelijk van de ontwikkeling van je coachvaardigheden, je achtergrond en de benodigde diepgang van de coachgesprekken is dit goed mogelijk. Het is zelfs fijn als je tijdens de Coachopleiding een aantal klanten kunt vinden waarmee je coachgesprekken kunt voeren. Deze praktijkervaring zorgt voor verdieping van je leerproces.

Beide modules van de Coachopleiding bestaan uit 7 blokken van 2 dagen. Een gedetailleerde uitwerking van het opleidingsprogramma met een overzicht van onderwerpen per blok ontvang je bij inschrijving.

Vaste begeleiders zijn Huib van der Zwaan en Eef Bruggink.

De Move a Mountain Coachopleiding is een ervaringsgerichte opleiding. Je persoonlijke groei versnelt en verdiept zich en je kwaliteiten komen tot bloei in je ontwikkeling tot coach. Je leert jezelf op een diep niveau kennen en tegelijkertijd word je opgeleid tot een hooggekwalificeerde coach. Die ontwikkeling vraagt tijd en aandacht. Daarom beslaat de Move a Mountain Coachopleiding 2 modules.

De eerste module van de coachopleiding heeft een tweeledig doel: verdiepen van je zelfkennis en het aanleren van coachingsvaardigheden. In onze visie kan je eigenlijk alleen effectief zijn als coach als je eerst jezelf goed hebt leren kennen. Inzicht in je eigen thema’s, je kwaliteiten en valkuilen, je doelen en hoe je die gaat bereiken, stelt je in staat om ook anderen goed te kunnen begeleiden die met dezelfde kwesties bezig zijn.
Tijdens de tweede module van de opleiding verschuift het accent naar verdere professionalisering van je rol als coach. Je maakt kennis met verschillende therapeutische stromingen en de wijze waarop coaching daarbinnen gestalte krijgt. Je arsenaal aan werkvormen wordt uitgebreid. We behandelen ingebrachte casuïstiek en je oriënteert je op enkele filosofische en spirituele visies op bewustzijnsontwikkeling en de betekenis daarvan voor coaching.

We nodigen je dan uit om een afspraak met ons te maken zodat we samen kunnen kijken waar je staat in je ontwikkeling.

Dat is natuurlijk mogelijk. In de praktijk gaat bijna iedereen door naar de tweede module. Gelukkig maar. De totale opleiding beslaat echt 2 modules. De opleiding is zeker niet compleet wanneer je alleen de eerste module doet.
Voor het Professional Coach diploma is het noodzakelijk ook de tweede module te doorlopen.

De Move a Mountain Coachopleiding is bestemd voor iedereen die een coachende of begeleidende rol heeft of deze wil ontwikkelen. Dat kunnen managers zijn, teamleiders, juristen, accountants, adviseurs, hulpverleners, P&O-ers, ondernemers, trainers of begeleiders.

Deze vraag kunnen we hier niet beantwoorden. We nodigen je graag uit voor een informatief gesprek waarin we kunnen onderzoeken of deze opleiding aansluit bij jouw behoeften/wensen. Of schrijf je in voor de gratis voorlichtingsbijeenkomsten die wij regelmatig organiseren.

Wij zien coaching als de begeleiding van anderen bij een diepgaand proces van zelfinzicht waar de persoonlijkheid herkend kan worden als een al of niet functionele uitdrukking van diepere verlangens en behoeften. In onze opleiding groei je uit tot een hooggekwalificeerde coach die effectieve ondersteuning kan bieden bij dit proces van innerlijke groei en het vrijmaken van persoonlijke kwaliteiten. Als coach bied je begeleiding aan bij het zoeken naar antwoorden op zingevingvragen en bij de praktische vertaling daarvan naar werk en leven.
De effectiviteit van de opleiding zit in de combinatie van ervaringsgericht leren en een geïnspireerde mensvisie die gericht is op bewustzijnsontwikkeling en het vrijmaken van talent. Authentiek mens zijn is in die visie belangrijker dan ‘iemand’ worden. Deze werkwijze leidt tot opvallende en vruchtbare resultaten die bovendien niet tot het zakelijke functioneren beperkt blijven. Het is een opwindende uitdaging om dergelijke positieve resultaten ook bij anderen te stimuleren.

Reacties

Je doet ons en toekomstige deelnemers een groot plezier wanneer je jouw ervaring(en) met deze training/workshop hier achter laat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

65 reacties op “Move a Mountain Coachopleiding: diepgaand en praktisch”

 1. Een opleiding die ik ieder mens aanraad! Ik heb mijzelf beter kennen en ik begrijp de mensen om mij heen beter. Je wordt je bewust hoe je in het leven staat en wat er belangrijk is in het leven. Huib en Eef zijn ontzettend goede coaches die mij geweldig hebben begeleid en laten ontwikkelen in het gehele proces. Na de opleiding heb je het gevoel dat je de wereld aan kan, je van ieder ‘probleem’ bewust wordt en er mee leert om te gaan. Je leert mensen te coachen op een professionele manier en je weet gewoon van tevoren dat zo een Move a Mountain coachsessie wat teweeg gaat brengen bij de ander. Het is jammer dat de opleiding klaar is, ik zou zo nog een aantal jaren door kunnen gaan met deze opleiding, want je wordt er gewoon een gelukkiger mens van.

 2. Zowel de opleiding personal coach als professional coach zou ik een ieder aanraden om te volgen. Je leert vanuit een nieuwsgierige houding goed coachen en jezelf nog beter kennen onder begeleiding van twee fantastische trainers: Eef en Huib. Ook als je geen coach wilt worden is deze opleiding van grote meerwaarde voor je!

 3. Een aanrader, deze opleiding. Coachen is een vak, en Eef en Huib zijn oprechte, betrokken, kundige begeleiders die dat met humor en passie voorleven en leren. Ook in persoonlijk opzicht bracht de opleiding mij veel. Ik voel mij echt gekwalificeerd als coach en voel dat ik daadwerkelijk iets te bieden heb aan anderen. Dank Eef en Huib!

 4. Ben je benieuwd naar de coach die in jou zit? Ik kan je aanraden om dat onder begeleiding van Eef en Huib te ontdekken.
  Mooi, geraakt, voldaan, nieuwsgierig naar de ander! Leren begeleiden in het proces en niet te vergeten een beetje kunnen lachen om jezelf en eigen reactie(s)!
  Ik heb er van genoten en kan je alleen maar zeggen “heb je de kans, doen!”

 5. Wat een reis naar binnen toe! Het was een hobbelige weg te gaan. Weerstand, angst, verlangen het werd allemaal aangeraakt. Heb wat tranen gelaten. Het mooie is dat ik zelfs nu het “klaar” is de inzichten nog steeds komen. Ben de dingen helderder gaan zien, hoe ik na mezelf kijk en anderen. Ben veel zachter geworden en mijn verwachtingen laat ik steeds meer los. Het is een opleiding voor anderen te coachen, maar heb innerlijk veel sprongen gemaakt. Ik gun iedereen bijzondere innerlijke reis. Het is een sprong in het diepe waar je al je mooie kanten en je donkere randjes gaat zien. Het is alles omvattend. Je gaat jezelf echt herontdekken. Huib en Eef zijn een geweldig duo samen, ze vullen elkaar goed aan, het is een meerwaarde dat hun zelf deze opleiding geven. Dankjewel voor alles.

 6. Wanneer je op zoek bent naar de coachopleiding in het bos van coachopleidingen dan hoef je niet verder te zoeken. Kundige trainers die het verschil maken!

 7. Lieve Eef en Huib,

  Ik wil jullie nog een keer zeggen hoe leuk ik het vond om jullie weer te zien gisteren. Ik heb van jullie het coachingvak geleerd, heb inmiddels alweer zes jaar een praktijk waarin ik helemaal mijn eigen kennis en focus heb gevonden. En als ik jullie dan weer samen zo hoor en zie, dan merk ik hoezeer jullie mijn basis zijn. Jullie visie is als vanzelfsprekend mijn grondhouding geworden. Jullie manier van werken past mij als een jas.

  Wonderlijk toch hoe ik in het oerwoud aan coachopleidingen destijds (via Sandra) precies bij jullie ben uitgekomen! Ik voel me dankbaar en blij.

  Hartelijke groet,

  Kassandra

 8. Wat een geweldige ervaring is deze opleiding en van onschatbare waarde voor de rest van mijn leven, ik ben dankbaar!

 9. Soms zijn de clichés NIET waar: bij twijfel WEL doen. Je wordt gezien en gehoord. Je zit en je bent, en je krijgt inzicht in je angsten, behoeftes, verlangens en je potentie met ruimte, begrip, mildheid en vaak rust tot gevolg. Het persoonlijk onderzoek wordt vervolgd in het tweede jaar, maar de nadruk verschuift naar coachen. Huib en Eef met hun ruime ervaring en inzicht, leven voor, hóe je coacht. Ik heb het mogen afsluiten met een geweldig groepsgevoel, waar ik een groep eerst spannend vond. Zeer dankbaar voor mijn persoonlijke groei, maar ook dat ik nu weet dat ik een coachpraktijk kan beginnen en mensen echt verder kan helpen. Een zeer fijn gevoel.

 10. 1,5 jaar geleden startte ik met de opleiding bij move a mountain. Ik begon hieraan met de indruk hier zelf veel van te leren, over mezelf. Niet met de intentie coach te worden, als ik de liefde voor het vak gegroeid en heb ik ondertussen heel andere dromen.

  Wat leerde ik hiervan?
  Ik leerde veel over mezelf, waarom ik bepaalde keuzes maak en ik dat een keuze heb. Dat ik ook andere keuzes kan en mag maken. Ik leerde anders naar dingen te kijken, welke aannames ik in dit leven heb gedaan en hoe waar deze voor mij zijn. Ik leerde ook hoe ik me anders kan verhouden tot mijn aannames en mezelf de vraag te stellen of ze allemaal wel waar zijn. Ik leerde met liefde naar mezelf te kijken, niet zo streng te zijn en te zien waar de drang vandaan komt altijd maar meer en beter te willen. Ik heb geleerd weer nieuwsgierig te worden, naar mezelf en naar de ander. Ik leerde dat de oordelen die ik heb over een ander, meer over mezelf zeggen dan over die ander. En ik leerde dat iedereen zijn eigen verhaal heeft en zijn eigen rugzak. Dat het leven voor niemand makkelijk is maar we allemaal doen wat we kunnen om te overleven.

  Het was een heftige periode met hoge pieken en ook diepe dalen. Veel tranen heb ik gelaten, moeilijke momenten heb ik gehad. Ik ben bang geweest en heel erg dapper. Er waren momenten dat ik door moest bijten. En momenten van groot geluk. Puzzelstukjes die op hun plek vielen en weer volledig door de war raakte. Ik begon dingen te begrijpen en in te zien. En dan was er ook weer grote verwarring omdat ik er helemaal niets meer van begreep. Ik snap nu hoe moeilijk het leven voor mij soms is geweest en hoe nodig het was om mij op een bepaalde manier op te stellen of te gedragen. Ik leerde dat de liefde kan en mag stromen.

 11. Lieve zoekende in de wereld van de zelf ontwikkeling. Ik neem je mee op een stukje van mijn reis die de afgelopen 3 jaar heeft geduurd en waar ik nu nog van na zit te sudderen. Ik kan alleen maar zeggen dat ik nog nooit zo veel heb geleerd over mezelf en hoe ik naar de wereld om mij heen kijk als de afgelopen jaren. Na veel technische training en opleiding op het zakelijke vlak merkte ik dat er behoefte was om ook eens naar binnen te kijken ipv alleen maar naar buiten en kwam ik in contact met Eef . Daar tijdens het intake gesprek voelde ik al dat dit mijn pad was. De rake vragen van Eef waren precies dat waar ik niet naar toe wilde. Mijn hart riep gaan mijn hoofd iets heel anders (-: . Die bibber gaf aan dat ik op de juiste weg zat maar ik vond het enorm spannend. Ik heb gekozen voor de lange weg en als je die mogelijkheid hebt dan zou ik dat zeker doen. Start met de Columbus en stroom daarna door in de opleiding. Ik heb gelachen en gehuild heb de bodem geraakt en ben weer boven gekomen en voel me nu meer dan ooit klaar voor het geven wat ik te geven heb en te ontvangen wat voor mij bedoeld is. Move a Mountain raakt alle grote thema’s aan maar geeft ook praktische hulp middelen en wat voor mij belangrijk was ze doen dit met humor en lichtheid. Ik begon aan deze reis voor mezelf en merk dat ik nu in de rol van coach een richting heb gevonden die me helpt in mijn zakelijke werkveld maar waarbinnen ik ook iets voor een ander kan betekenen op zijn/haar pad naar persoonlijke groei en inzicht. En dat alleen maar door op mijn handen te blijven zitten. Ik ben Eef en Huib super dankbaar voor alle inzichten die ik heb gekregen en had deze jaren voor geen goud willen missen. je committent aan Move a Mountain is echt live changing en ik gun je dit vanuit mijn hele hart. Met lieve groet, Susan Feijen

 12. Wat ben ik blij met en trots op de reis die ik de afgelopen anderhalf jaar heb gemaakt met Huib en Eef. Vanuit mijn werk heb ik velen managementopleidingen, trainingen en coaching mogen volgen. Met een vitrinekast vol inzichten begon ik dus aan de opleiding. Met als doel: terug naar de basis, weer wat doen met mijn opleiding Psychologie. Enerzijds met mezelf aan de slag en anderzijds tools en tricks leren om anderen beter te kunnen begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling. En ik kan je vertellen, dit is gelukt. De intensieve opleiding heeft me naast goede coachvaardigheden vooral ook geleerd om ‘te kijken’. Te kijken naar de oorsprong van mijn denkpatronen, te kijken waar mijn emotie vandaan komt en zeker te kijken daar waar het spannend is. Ik heb aan den lijve ondervonden dat dit zogenaamde ‘ruime bewustzijn’ direct een gevoel van ruimte en rust geeft. En dus keuzevrijheid!

  Wat ik laatst terug kreeg van een coachklant: ‘Dit is echt anders coachen! Ik voel de energie gewoon weer stromen…’. En zo heb ik deze opleiding ook ervaren. Je wordt niet zomaar een coach maar een hele bijzondere en bewuste coach. Een coach die perfect in staat is om aan te sluiten bij de ander. Niet vanuit het hoofd maar het hart.

 13. Een geluksvogel ! zo voel ik mij na het afsluiten van deze opleiding.
  De opleiding waar ik 2 jaar lang aan heb deelgenomen, is een verrijking in mijn leven. Wat een prachtige en verhelderende inzichten heb ik gekregen, van onbewust naar bewust én naar onvoorwaardelijke eigenwaarde: het grootste kado aan mijzelf. Met enorme dank aan Huib en Eef voor de geweldige en vakbekwame begeleiding. Deze opleiding raad ik iedereen van harte aan !

 14. Ik ben de personal coach opleiding gestart met het idee om met name mijn persoonlijk bewustzijn te vergroten. Dit was voor mij een uitermate waardevolle opleiding want dit is gelukt. Wat ik merk (bevestigd door omgeving) is dat ik ‘veel’ beter in staat ben te reageren op anderen en situaties.
  The professional coach opleiding ben ik gestart vanwege mijn behoefte om mij nog verder te ontwikkelen. Ik ben coachen gaan zien als iets prachtigs omdat je anderen zo goed kan helpen en daarmee ook zelf in ontwikkeling blijft.
  Ik heb de opleiding particulier moeten betalen wat best een rib uit mijn lijf was. Maar wat ik heb geleerd is onbetaalbaar. Dus mocht je twijfelen, niet doen, je kan hiermee niet fout gaan.

 15. De opleiding is voor mij van onschatbare waarde geweest. Het heeft mij geholpen een beter zicht te krijgen op mijn patronen, die te doorbreken, vrijheid te ervaren en meer mijn leven te leven zoals ik wil. In de 2e module heb ik vervolgens ook coachingsvaardigheden ontwikkeld om anderen te coachen in bewustzijnsontwikkeling. In mijn rol als leidinggevende heb ik hier iedere dag zelf plezier van en kan ik meer van betekenis zijn voor mijn medewerkers. Ik heb de warme en liefdevolle begeleiding door Huib en Eef enorm gewaardeerd net als het ook zo mooie proces met, en steun van, de groep.

 16. Dat waren twee boeiende jaren! Zowel t.a.v. mijn persoonlijke bewustzijn en ontwikkeling als op het gebied van het aanleren en oefenen van nieuwe vaardigheden. Vaardigheden die aansluiten op mijn ervaring en waarmee ik in de toekomst graag iets wil betekenen in de bewustzijnsontwikkeling van anderen. Eef en Huib dragen hun kennis met veel plezier over en het was bijzonder om dit met een groep door te maken. Intensief en met veel humor!

 17. Als je denkt “zelfbewustzijns ontwikkeling is niet mijn ding”, dan heb je de eerste stap gezet om uit je hoofd te komen en naar je hart te gaan. Twee geweldige jaren waarin Huib en Eef hun skills op een fantastische manier hebben ingezet om me te laten groeien. Dit samen met 11 “soulmates” in de opleiding. Het leven is een stuk rijker als je echt in contact bent met jezelf en de ander. Thanks Eef en Huib en thanks Wouter voor je zet in deze richting.

 18. Wat ben ik nog steeds blij en gelukkig dat ik de Coach Wizard opleiding bij Huib en Eef in 2017/2018 heb gevolgd. (Nu Professional Coach opleiding) Regelmatig dalen nog nieuwe inzichten in. De opleiding leert je niet alleen technieken, maar veel meer. Je leert zonder oordeel samen met je coachee een pad te lopen. Een pad waarbij je als coach mag begeleiden, mag leiden, mag volgen, steeds in verbinding. Het blijft magisch om te ervaren dat het onbewuste van de coachee de antwoorden op de eigen vragen van de coachee kan geven. Op dit moment verdiep ik me verder in NLP en dans.

  Ik ben nu in de wereld aan het zetten dat ik een wizard coach ben onder de naam CoachVonk. De coach die de vonk is die het vuur van persoonlijke ontwikkeling verder ontsteekt.

 19. Uiteraard zijn Huib en Eef twee fantastische leermeesters en coaches. Los daarvan zijn ze ook nog eens enorm goed in wat ze doen. Ze weten een veilige haven te creëren, waar je het aandurft om steeds een beetje dieper naar jezelf te kijken. Hun warme steun zorgt ervoor dat je je welkom voelt met alles wat bij je hoort. Ook je weerstand of je nukken mogen er allemaal zijn. Dit maakte het voor mij een onvergetelijke reis. De zelfinzichten hebben een duurzaam karakter, waardoor je echt groeit! Ik had het nooit willen missen.
  Bij twijfel; DOEN!

 20. Wat een belevenis was het. Onder professionele begeleiding jezelf verder ontdekken, waarbij je weet dat je in goede handen bent. En na de eerste stappen in dit proces zelf ook aan de slag gaan met coachen. Theoretisch kader werd tijdens de opleiding helder geschetst. En daarnaast werd er veel geoefend en kwam de praktijk aan bod. De afwisseling én combinatie van theorie en praktijk was perfect. En maakte dat ik altijd met plezier naar de opleidingsdagen ging. Door het vele oefenen voel ik me nu zelfverzekerd en stevig om zelf te coachen.

 21. Het was leerzaam en inspirerend om twee dagen per maand met elkaar aan de slag te zijn. Dat betekende zelf nieuwe ervaringen opdoen en oefenen als coach. De leergang kenmerkt zich door een systematische aanpak en een mooie mix van theorie en praktijk en van westerse en oosterse psychologie. Dat vraagt om tussen de opleidingsdagen door interessante literatuur eigen maken en ervaring op te doen als coach in een coachtraject.Eef en Huib zijn ervaren trainers, die de goede snaar weten te raken en zorgvuldig te werk gaan in alles wat ze doen. Ik had dit niet willen missen voor mijn eigen ontwikkeling en het heeft mijn inzicht en ervaring als coach verbreed en verdiept. Laat je verrassen!

 22. Het is heel bijzonder om twee jaar lang met een groep medecursisten en twee trainers naar jezelf te kijken en naar anderen: van beide leer je heel veel. Kijken zonder oordeel, contact maken met wat er is op dat moment, werken zonder te werken maar ‘laten zijn’: eigenlijk is het allemaal zo simpel maar toch heb ik deze cursus zeer nodig gehad om dat allemaal te (her)ontdekken. De coachopleiding bij Move a Mountain heeft mij als persoon maar ook als coach verrijkt, door de theorie maar nog veel meer door het vele oefenen en ervaren met elkaar. Ik zou het zo weer over doen, dank je wel Eef en Huib!

 23. Ik heb geleerd echt te kijken, met compassie. Ik heb geleerd te luisteren en te voelen zonder oordeel, omdat de ander zijn eigen last draagt. Dank voor de aflopen anderhalf jaar, voor mij was het thuis komen.

 24. Beste lezer,

  Met deze opleiding start je je grootste avontuur ooit. Een avontuur dat -verrassend genoeg- ‘gewoon’ in jezelf blijkt te zitten.

  De kennis, de kunde en de vaardigheden die ik heb opgedaan zijn in de praktijk van alledag, zowel zakelijk als privé, toepasbaar.

  Om dat inzicht te verkrijgen echter waren in willekeurige volgorde Eef, Huib en de combinatie van die twee onmisbaar. En niet alleen door op hun handen te zitten:)…

  Huib, Eef: dank!

 25. De 2 jarige coachopleiding van Move a mountain is zowel een innerlijke reis van bewustzijnsontwikkeling als een gedegen coachopleiding. Je ontdekt dat het contact en de relatie met je client uiteindelijk belangrijker is dan allerlei coachtechnieken, ook al komen die laatste natuurlijk wel aan bod tijdens de opleiding.

  Het gevoel dat je niet eerst iets hoeft te worden, maar dat je al goed bent zoals je bent en bewust worden dat je meer bent dan je vroeger aangeleerde overlevingspatronen geeft je het inzicht dat je kan kiezen om dingen nog hetzelfde te blijven doen of dat in het hier en nu misschien een andere keuze, vanuit je hart en je ware zelf, meer vreugde en voldoening geeft.

  In het eerste jaar van de opleiding ga je dat proces zelf door, in het tweede jaar leer je ook anderen daarin te begeleiden.

  Eef en Huib weten daarbij steeds een veilige sfeer te creeren, soms confronterend maar altijd met respect, met deskundigheid en ook de nodige humor.
  Twee jaren die me heel veel rijker hebben gemaakt, om nooit te vergeten!

 26. Ruim twee jaar geleden was ik op zoek naar een goede coachopleiding. En dan niet een waarin je vooral met modellen en cognitieve technieken aan de slag gaat maar een bredere opleiding die ook uit gaat van oosterse filosofieën en zijnsoriëntatie… Na uitgebreid kritisch onderzoek en aanbevelingen van anderen kwam ik uit bij het voor mij toen onbekende Move a Mountain. De kennismaking met Eef Bruggink was erg prettig en ik voelde meteen: dit is bijzonder. Ik ervoer in dat gesprek wat de ”open houding” is die je leert tijdens deze opleiding, en dat is meteen de meest krachtige vaardigheid voor een coach. Vanuit die houding ontstaat er inzicht, beweging, transformatie; iets dat ik in 20 jaar bedrijfsleven nog nooit op deze manier heb gehoord, gelezen of meegemaakt.

  De tweejarige coachopleiding heeft mij heel veel gebracht. Zeker niet alleen uitstekende coachvaardigheden, maar ook persoonlijke ontwikkeling, meer rust en meer zelfexpressie. En heel veel op mijn handen zitten! Less is more. Want dat is coaching ‘Move a Mountain’ stijl.

  Trainers Eef Bruggink en Huib van der Zwaan vullen elkaar uitstekend aan, zijn meesters in het ‘aansluiten’ bij mensen, tonen compassie en scherpte.

  Zoek je een kwalitatief hoogwaardige opleiding waarbij je niet alleen je hoofd maar ook je hart en ziel gaat inzetten, look no further!

 27. De twee belangrijkste dagen in je leven zijn de dag dat je wordt geboren en de dag waarop je ontdekt waarom (Mark Twain) Gun jezelf deze opleiding en laat jezelf maar ook anderen dit antwoord vinden, een ontdekkingstocht van hoofd naar hart….Supercadeau!

 28. Dit is de coachopleiding!
  Een prachtige combinatie van de Oosterse psychologie en de Westerse psychologie.
  Je gaat beginnen aan een bewustzijnstraject die je dicht bij jezelf en andere brengt.
  Het is een ervaringsgerichte opleiding waarbij je veel kennis krijgt over diverse stromingen maar je gaat ook aan de slag met meditatie, visualisaties en lichaamsgerichte oefeningen.
  Een prachtige combinatie om vanuit je hoofd in je hart te komen. Of wat ik al eerder schreef dichterbij jezelf brengt.
  De trainingsdagen zijn inspirerend en leerzaam.
  De trainers Huib en Eef creëren een prettige omgeving van veiligheid waardoor er gelachen, gehuild, geleerd en ervaren kan worden.
  Het heeft mij veel gebracht! Vanuit mijn hoofd naar mijn hart.
  Wil jij in beweging komen….
  Niet twijfelen schrijf je in en begin!

 29. Als je een coach opleiding zoekt ben je nu op de goede website beland!
  De sterkte van de Move A Mountain opleiding is voor mij dat je zelf door alle processen gaat die een cliënt ook kan doormaken. Daardoor ervaar je wat een cliënt kan ervaren tijdens de coachsessie. Dat biedt echt veel meerwaarde zowel voor de cliënt als voor de coach. Je krijgt geen ‘handleiding’ voor allerlei coachvragen maar je leert mee te bewegen en aan te sluiten bij de cliënt. Daar waar de cliënt is in zijn bewustwordingsproces ben jij ook. En hoe mooi is het als je getuige mag zijn van dat proces!
  Ik heb enorm veel geleerd over wie ik zelf ben en waarom ik de dingen doe zoals ik ze doe maar ook hoe ik mensen goed en respectvol kan coachen.
  Bijzonder knap hoe Eef en Huib binnen 1 dag van een groep mensen die heel verschillend zijn, een hechte groep weten te maken waarin veiligheid en vertrouwen zo natuurlijk aanwezig zijn.
  Dankjewel Eef en Huib voor alle inzichten, de fijne begeleiding en het duwtje in de richting waarvoor ik kwam. Want ja, ik heb nu mijn eigen coachpraktijk!

 30. Deze opleiding was voor mij een weg in persoonlijke ontwikkeling en bewustzijnsontwikkeling.

  Door deze opleiding word je zeer bewust van je eigen proces en leer je er stap voor stap met je eigen valkuilen omgaan. Uiteindelijk is bewustwording het eindresultaat en leer je op je handen zitten. Je communicatie verbetert en er komt meer ruimte voor andere opvattingen en inzichten, doordat je ook de processen van je medecursisten in beeld krijgt en je door de cursusleiders professioneel en met veel persoonlijk aandacht begeleid wordt tot een volwaardige professionele “Move a Mountain coach”. Eerst krijg je jezelf goed in beeld in de eerste module en in de tweede module word je opgeleid tot coach met veel praktische oefeningen.

  Ik heb altijd veel geloof gehad in persoonlijke en bewustzijns ontwikkeling, echter ik kon aanvankelijk de weg niet goed vinden. Door deze cursus is er zeer veel bewustzijnsontwikkeling en persoonlijke groei ontstaan. De beste keuze die ik destijds had kunnen maken. Het was een moeilijke weg en heb flink in het diepe moeten springen, echter ik ben blij dat ik deze keuze voor deze opleiding heb gemaakt. Deze leergang is een echte aanrader voor mensen die voor een coachopleiding en/of bewustzijnsontwikkeling kiezen.

 31. Als coach ben je zelf je belangrijkste instrument. In twee jaar tijd leer je in deze opleiding jezelf te zien, te kennen en hoe je jezelf kunt inzetten om een echte ‘Move a Mountain coach’ te zijn. Niet altijd makkelijk, maar daar waar het ongemakkelijk wordt, begint het interessant te worden! Dank aan Eef en Huib!

 32. Mijn coachingopleiding zit erop. Vanaf maart van dit jaar eigenlijk al, maar door alle omstandigheden heb ik nu officieel mijn coachings diploma gehaald, en mag mij nu ook Personal Coach/Life Coach noemen. Mijn twee mentors zijn naar het revalidatiecentrum in Utrecht gekomen, speciaal om mijn diploma af te geven. Daarbij kreeg ik nog een leerzaam kadootje..het boek “Op Je Handen Zitten” geschreven door Eef, 1 van de mentors, uitgebracht mei dit jaar..heel attent van ze.
  Ik wil Huib van der Zwaan en Eef Bruggink van Move a Mountain coaching hierbij nog 1x keer bedanken voor jullie ondersteuning waar nodig, en tegelijk ook jullie loslaten waar nodig, in de afgelopen twee opleidings jaren. Ik heb dat zeer gewaardeerd.

  Voor mij persoonlijk waren/zijn het roerige jaren, waarin ik het best moeilijk heb gehad. Zowel tijdens de opleiding, omdat het best aardig confronterend is om naar je zelf te gaan kijken en gespiegeld te worden, als met mijn twee ziekenhuis/revalidatiecentra’s opnames. Uiteindelijk was het het zeker waard. Wat een fijne opleiding is het geweest, en wat heb ik er veel van opgestoken. Een heel fijn inzicht, vind ik persoonlijk, is dat we ruimer zijn dan alleen onze persoonlijkheid. Mede hierdoor krijg je ook de ruimte om echt naar jezelf te kunnen en durven kijken. Te kunnen zien, en ook ervaren, wat je waar doet. Op die manier kun je gaan “kiezen”, om iets wel, of iets niet te doen. Daardoor krijg je de rust, die ik persoonlijk voor mijzelf zo nodig heb…..en wat dan weer voor anderen ook een fijne bijkomstigheid is. Omdat als ik rustiger ben, alles om mij heen rustiger is/kan zijn. Ook het inzicht dat soms iets niet doen, iets doen is, is voor mij een hele mooie..zo rustgevend en een derde inzicht: dat je alleen kan leren om zelf anders met de dingen des levens om te gaan. Je kan niet een ander veranderen. Als dat nodig zou zijn, zal dat inzicht, vanuit de ander zelf moeten komen.
  Drie van mijn groei momenten in de verruimende zin van het woord.

  De persoonlijke reden waarom ik voor deze coachingopleiding heb gekozen: omdat de opleiding de westerse psychologie samen met de oosterse filosofieën en levenswijzen combineert. Dit voelde ik zo in het eerste kennismakingsgesprek al, en dat is zo heel de opleidingsduur gebleven. Deze balans tussen het westerse en het oosterse, is voor mij ook de balans hoe je probeert je leven invulling te geven, op elk vlak. Balans in dingen is sowieso naar mijn bescheiden mening datgene waar het in het leven om gaat. Naast, of in, gezondheid, liefde, geluk, familie en vrienden. Daar komen dan voor mij nog twee persoonlijke bij..de natuur en haar dieren. Uiteindelijk wil niemand echt alleen zijn. Is iedereen op welke manier dan ook, of in welke context dan ook, op zoek naar een liefdesvorm. Om primair te overleven, en secundair bv ter herkenning en erkenning. In mijn beleving kunnen we de westerse psychologie oa gebruiken, om onze psyche te sturen waar dat nodig is. De oosterse filosofieën en levenswijzen kunnen we oa gebruiken om tussen het sturen door, de rust en ruimte te vinden, zodat we niet continue in ons denken blijven hangen. Dit is natuurlijk niet heel het verhaal..er is zeker meer te onderzoeken. Maar dit is denk ik zelf een beetje de spil of kern van het verhaal.

  Ieder die een coachingsopleiding zou willen doen, die daarbij de interesse heeft om verder te willen kijken dan alleen aan de oppervlakte en de daartoe bijbehorende symptomen, raad ik deze opleiding aan. Je kan nml pas echt iets leren te begrijpen, of los te laten, als je de kern ziet, voelt, ervaart. Anders ben je met symptoom bestrijding bezig, en dat werkt vaak maar voor een tijdje.

 33. Een prachtige opleiding die op mij een grote impact heeft gehad. Huib en Eef zijn als geen ander in staat om je op een warme, professionele en inspirerende manier te laten ervaren wat het inhoudt om bewustzijn te ontwikkelen. Een mooie balans tussen leren en ervaren. Ervaren wat de kracht van niet-doen is en aanwezig te zijn. En passant ontwikkel je daarbij ook zoveel vaardigheden dat je van jezelf kunt zeggen dat je echt kunt coachen.

 34. Eef en Huib zijn vakprofessionals met passie. Binnen een veilige, warme en inspirerende opleidingsruimte is alles aanwezig om je te laten groeien. Deze opleiding neemt je mee op een reis naar plekken in jezelf. Mooie, intensieve en breed georiënteerde opleiding tot coach. Een geweldige
  combinatie tussen theorie en praktijk, bewustwording en ervaren, zowel bezig met anderen te coachen als met zelfontwikkeling en breed in diversiteit van methodes.

 35. Deze opleiding heeft mijn leven voorgoed veranderd. Het is niet alleen een opleiding tot coach, maar ook een reis naar je diepste zelf. En op die manier groei je door naar de soort coach die bij jou past. Waarbij je jouw klanten het beste kan bieden van jezelf, zonder jezelf kwijt te raken. Je krijgt tijdens de opleiding enorm veel oefeningen, technieken en vormen van therapie aangereikt die je als coach de benodigde tools geeft om goed te kunnen coachen. Je hebt coach-opleidingen en je hebt COACH-opleidingen. Move a Mountain valt in de 2e categorie. Wil je een allround coach worden? Dan adviseer ik je echt om deze opleiding te volgen. Ik heb er geen moment spijt van gehad.

 36. De coach-wizard opleiding en moveamountain als geheel hebben mij veel gebracht. Ik ben een goede coach geworden en (bijna) nog belangrijker heb ik een grote persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt. Deze liep bij mij parallel met mijn haarkleur vanaf mijn 15de tot aan de start van het eerste coachjaar verfde ik mijn haar, mijn oorspronkelijke kleur vond ik saai. Toen besloot ik mijn eigen kleur te laten zien en langzaam is deze de afgelopen twee jaar tevoorschijn gekomen. En waar ik saaie grijsheid verwachtte kwam er veel meer kleur tevoorschijn. En zo is het ook gegaan met mijn ware essentie mijn oorspronkelijke gezicht. Het blijkt dat ik in essentie helemaal goed ben zoals ik ben. Wat een prachtig traject en wat een mooie ervaring. Met dank aan Eef en Huib voor de deskundige en wijze begeleiding.

 37. Wat een bevrijding deze opleiding..… Uhh hoezo? Wat wat is er dan anders aan Move a Mountain? Nou dit! Kijken naar mijzelf en de ander zonder oordeel. Contact met en acceptatie van mijzelf en de ander, mijn ervaringen, mijn emoties, mijn situatie in het hier en nu. Het enige dat er in essentie toe doet en waarover ik kan beschikken. En van daaruit ontstaat vanzelf ruimte en beweging. En dat is dé verandering.
  Op het moment dat ik even vastloop, mijzelf weer opjaag, keer ik terug naar wat ik tijdens de opleiding heb geleerd en daarmee naar mijzelf. Een duurzaam resultaat dus.
  En niet te vergeten Huib en Eef! Twee zeer ervaren, authentieke, transparante trainers die vanuit contact werken, zichzelf durven laten zien mét behoud van hun professionele rol als trainer. Knap werk 🙂

 38. De twee jarige opleiding bij Move a Mountain zijn voor mij ongelofelijk waardevol geweest. Huib en Eef hebben mij in deze opleiding kennis laten maken met een diep en ruim bewustzijn. Het inzicht in mijzelf en in de mensen op mij heen is duurzaam veranderd. Ik geloof dat ik nu met mijn 36 jaar eindelijk kan zeggen dat ik volwassen ben geworden. Ik voel mij vrijer, rijker en lichter en heb geleerd hoe ik ook andere mensen kan inspireren en begeleiden in hun persoonlijke bewustzijnsontwikkeling. Ik kan iedereen deze opleiding oprecht en vanuit het diepst van mijn hart van harte aanbevelen!

 39. Voor mij is er een periode vóór en ná mijn opleiding bij Move a Mountain. Wat een voorrecht om in een veilige omgeving 2 jaar lang naar jezelf te mogen kijken, jezelf te ervaren en te omarmen. Zicht te krijgen op je eigen patronen en op die van anderen. En het moment dat ik me realiseerde dat niet mijn man, maar ikzelf een fikse ontwikkeling en groei had doorgemaakt, was dé eye-opener die ik nodig had om mezelf en het hier en nu volledig te accepteren. Dat wil ik graag met anderen delen. Ik ga mijn nieuwe vaardigheden inzetten in mijn werk als manager in een commerciële organisatie én daarnaast ontvang ik, geheel onverwachts, 2 weken na afronding van de opleiding, deze week mijn eerste 1-op-1 coach klant ;-). Met dank aan twee inspirerende mensen: Eef en Huib zijn zeer bedreven en kundige op- en begeleiders!

 40. Geweldige opleiding. Voldeed helemaal aan mijn verwachtingen. De combinatie westerse / oosterse psychologie vond ik heel waardevol en inspirerend. De beide trainers (Eef en Huib) creëren een bijzondere prettige, open sfeer met een mooie balans tussen kennisoverdracht en praktische oefeningen. Ik kijk terug op een mooie periode met veel persoonlijke groei en een stevig fundament om als coach aan de slag te gaan.

 41. Huib en Eef zijn waanzinnig lieve, warme en nuchtere mensen. Staan niet boven de groep, maar zijn met de groep. Zijn eerlijk en oprecht. Het is een prachtige opleiding!

 42. De intensieve combinatie van Personal Coach en Coach Wizard is meer dan een cursus ‘hoe wordt ik coach’. Natuurlijk is het een grondige beroepsopleiding om coach/counselor te worden, waarbij je een goed gevulde gereedschapskist met interventies, moderne humanistische psychologie en meditatieve technieken meekrijgt.
  Maar het is ook ervaren hoe jezelf gaat veranderen als iemand volstrekt open, geïnteresseerd en zonder oordeel je helpt om naar jezelf te kijken en je helpt te ervaren dat je meer ruimte hebt dan je ooit gedacht had.
  Door dit in een fijne en veilige setting te ervaren als coachee en als coach, ontdek je dat coaching veel verder gaat dan technieken: het is een houding die ook buiten het coach-vak waardevol is.
  Ik heb het eerste leerjaar , ‘Personal coach’, ervaren als een ontdekkingstocht naar mijzelf. Het tweede leerjaar, ‘Coach Wizard was voor mij de reis van persoonlijke ervaring naar kunnen toepassen in een professionele en toch persoonlijke praktijk.

 43. In het licht van Move a Mountain

  Wees maar niet bang,
  je zult niet veranderen.
  Dat hoeft ook niet,
  want je bent goed zoals je bent.

  Wees maar niet bang,
  je zult niet veranderen,
  dat kan ook niet,
  want je bent alles al.

  Je zult alleen meer zien van alles
  ook dat wat in de schaduw zit,
  zal zichtbaar worden in
  het licht van Move a Mountain

  Je blik verruimt,
  maar verscherpt niet,
  geen oordeel maar
  een milde glimlach.

  Vol liefde naar het kind dat in je zit
  en alle monsters in de kelder
  je bent met velen,
  ontelbaar ben jij toch één.

  Wees maar niet bang,
  want je

  zeg ik!

  oké ik ben niet bang,
  want ik zal niet veranderen,
  ik laat alleen meer van mezelf zien
  aan jou, en aan mijzelf.

  ik zie alleen maar meer
  van wat al is.

 44. Twee prachtige leerzame ontdekkende jaren ervaren. Niet alleen in de ontwikkeling als coach, maar zeker ook als mens. Een zeer intensieve, diepgaande en vooral praktisch gerichte opleiding.

 45. Deze ervaringsgerichte opleiding heeft mij erg goed gedaan. Vooral het
  tweede jaar was genieten en inspirerend.
  Kortom, een prachtige ontdekkingsreis waarbij ik mijn eigen weg heb
  gevonden en ook anderen kan helpen in zijn of haar zoektocht.
  Fijn en bedankt.

  Gert

 46. Hoe helend is het om zonder oordeel in contact te zijn met een ander. Helend voor de ander maar ook voor jezelf. Tijdens de opleiding is er alle ruimte om dat te ervaren en te onderzoeken.

 47. De opleiding heeft mij bewust gemaakt van de rijkdom die onbewust in mijn hart en ziel is opgeslagen. Door het zelf te ervaren heb ik geleerd hoe ik andere mensen kan begeleiden om zich bewust te worden en (nog meer) te leren houden van zichzelf en van het leven.

 48. Er zijn mensen die ze beklimmen
  Omdat ze op de toppen iets zien glimmen
  Er zijn mensen die er van af dalen
  Om in het dal iets op te halen
  Er zijn er die ze fotograferen
  Om van de vorm iets te leren?
  Je kunt er ook gewoon naar kijken
  En ze met andere vergelijken
  Zelfs schilderen en aan het doek toe vertrouwen
  Omdat ze gewoon van bergen houwen
  Maar verzetten, dat is een ander thema, dat is intensief en zwaar
  Dat doet niemand, dat is waanzin, meer dan raar!
  Move a mountain, verzet jouw berg
  Word bewust, dat is toch niet zo erg?
  Vind je hart, daar in het midden van de die spelonk
  Ervaar de warmte voel die ene vonk
  Het steekt je aan, het pakt je vast
  Het bevrijdt je van een zware last
  Voel de liefde
  En de pijn
  Het is
  Prachtig
  Mens
  Te
  Zijn

 49. Voor ik in contact kwam met Move a Mountain werd mijn leven beheerst door het verleden en de toekomst. Ik had steeds minder contact met het nu en liep volledig vast in zelfbedachte scenario’s. Daarbij was ik ervan overtuigt dat ik geen keuze had. Hier had ik het mee te doen.

  Via de workshops en opleiding heb ik weer licht en ruimte gevonden. Geen vaag gezweef maar terug naar het contact met je innerlijke kracht. Je maakt een onvergetelijke reis van onbewust naar bewust. En krijgt weer zicht op je kwaliteiten. Wat begon als een interventie is uiteindelijk een groot geschenk aan mezelf geworden. Een geschenk wat ik iedereen zal aanbevelen en van harte gun!

 50. De coach opleiding bij move a mountain is veel meer dan een opleiding tot coach. Deze opleiding is zo diepgaand en heeft zo’n impact op mijn leven gehad dat ik deze opleiding iedereen toewens. Of hij of zij er nu coach mee wil worden op niet.

 51. Ik denk dat als ik een héél oud vrouwtje ben en terugkijk op mijn leven dat ik de 2 jaar bij Move a Mountain nog steeds als een heel belangrijk moment in mijn leven bestempel. Ik ben aan de éne kant een diepgaand innerlijk schoonmaakproces aangegaan, waarbij ik hardnekkige issues die al lang speelden eindelijk kon doorbreken. Dat voelt als rust, vrijheid en ruimte. Aan de andere kant heb ik mij tot coach ontwikkeld, waarmee ik mijn leven een andere wending heb gegeven. En dat geeft energie, plezier en bezieling.
  En dat op een manier die zo liefdevol, veilig en respectvol is!
  Het bijzondere van Move a Mountain is dat het coachen niet gaat om werkvormen, het inzetten van instrumenten. Je bent zélf namelijk het instrument. Uit onderzoek blijkt dat het contact wat je maakt met je cliënt zorgt voor het resultaat. ‘Presence’ (presentie) noemen ze dat tegenwoordig, aanwezigheid met wie/wat er is. Een vaardigheid die steeds belangrijker wordt. Dit wordt tegenwoordig in artikelen over coaching ook wel bestempeld als ‘het nieuwe coachen’.
  Ha, bij Move a Mountain doen ze dit al járen! En dat is dus wat je hier leert.
  Lieve Eef en Huib, jullie zijn een voorbeeld in het werken in liefde en vanuit zuiverheid met mensen. Dank!

 52. Uitdagend, prikkelend, veilig, inspirerend, verbredend, nuchter en verfrissend!
  Deze opleiding vormt je niet alleen als coach, maar ook als mens.
  Ervaren dat mijn sleutel in het hier en nu aanwezig zijn zit!

  Bedankt Eef en Huib voor de super tijd!

 53. Meestal werkt het zo dat des te langer het geleden is dat ik een opleiding heb afgerond, des te meer de inhoud is weggevaagd. Bij de coachopleiding van Move a Mountain is dat precies andersom! Meer en meer beginnen kwartjes te vallen van de vele inzichten die ik gedurende de twee jaar heb gehad. Meer en meer begin ik die inzichten echt te leven in mijn leven van alledag. Dingen die ik al in het eerste jaar heb gehoord, zie ik nu pas echt of weer in een heel nieuw daglicht. Ik voel dat de opleiding me enorm verrijkt, als mens, als coach en ook als moeder van drie jonge kinderen en dat die verrijking nog steeds groeit. Ik sta een stuk vrijer in het leven!

  Ik heb Eef en Huib ervaren als hele kundige en liefdevolle coaches die samen heel snel diepgang weten te bereiken in ieder contactmoment en de deelnemers heel respectvol zelf laten ervaren waar de schoen wringt. Praten ‘over je gevoel’ kunnen we allemaal, zij laten je praten ‘vanuit je gevoel’, wat deuren opent naar acceptatie en vertrouwen.

  Vaak, heel vaak heb ik gehoord: “Je bent al helemaal goed zoals je bent”. “Geloof je het zelf?”was dan mijn reactie. Inmiddels… geloof ik het zelf.

 54. In het kort heeft deze opleiding mij geholpen te worden wie ik al was.
  Bewustwording, acceptatie en loslaten hebben op mijn pad daarnaartoe een grote rol gespeeld, evenals de vragen en compassie van Huib en Eef, de aanbevolen literatuur en de steun van medestudenten.
  En nu mag ik anderen begeleiden: om bij hun eigen essentie te komen en van daaruit te leven. Hoe mooi is dat!
  Ik kan vanuit volle overtuiging deze opleiding aanraden aan iedereen die wil gaan coachen en behoefte heeft aan een ervaringsgerichte opleiding die voorbij het instrumentele gaat.

 55. Twee jaar lang van Brussel naar Meppel en terug reizen om bij Move a Mountain de coachopleiding én een vervolmakingsjaar te volgen, dat heb ik niet gedaan zonder gegronde reden. Het zegt op zich al genoeg over de unieke kwaliteit van die opleiding. Voor mij een openbaring en voor mijn evolutie een scharniermoment. En wanneer ik met coaches uit scholen in België van gedachten wissel over het studiemateriaal, zijn ze stomverbaasd over de diepgang en vragen ze of ik alleen een coachopleiding gevolgd heb.

  Wat mij speciaal getroffen heeft, is de unieke aanpak waarin vele facetten van de mens aan bod komen en vol respect benaderd worden.
  Die aanpak beperkt zich niet tot één enkele gangbare stroming. Wel integendeel, het ruime aanbod aan invalshoeken maakt het mogelijk om als coach aan te sluiten bij de noden van de zoeker op zijn zoektocht naar zichzelf.
  Wars van elke stroming, is de aanpak in essentie gericht op “Darsein”, “er bewust zijn”, wat voor de coach een grondhouding is zonder dewelke de helende werking inboet.
  Tenslotte omvat die aanpak ook de begeleiders van de opleiding zelf: ze voelen zich niet te beroerd om zich in vraag te stellen en zelf ook in het bootje te stappen waar ze de studenten toe uitnodigen. Mede daardoor is hun onderlinge samenwerking en voorbeeldfunctie oprecht, open, kwetsbaar, hartelijk, leerzaam, gedurfd en getuigend van diep inzicht.
  Ik zou nog lang kunnen uitweiden over de kwaliteit van deze opleiding, maar uiteindelijk kan ik dat slechts gebrekkig en met mondjesmaat overbrengen. De beste manier is om zelf de stap te zetten en het aan de lijve te ondervinden in de coachopleiding of in de andere bewustzijnstrainingen die Move a Mountain aanbiedt.

  Het ga je goed,

  Frans.

 56. Ik heb nog nooit een opleiding gevolgd met zoveel impact! De opleiding geeft veel helderheid over je eigen vastgeroeste reactiemechanismes en waar die uit voort komen. En maakt je bewust van kwaliteiten waar je het bestaan niet van vermoedde. Het resultaat is dat je je realiseert dat je ruimer bent dan je dacht; ‘meer’ bent dan hoe je jezelf tot nu toe hebt gezien en hebt laten zien. Je neemt verantwoordelijkheid voor je eigen leven en de te maken keuzes daarin. Wordt autonomer en authentieker. En als klap op de vuurpijl leer je ook nog anderen te begeleiden op dit waardevolle pad! Ik kan iedereen de opleiding van harte aanbevelen!

 57. Met veel plezier heb ik de coachopleiding gevolgd. Door de begeleiding van Huib en Eef voelde ik me uitgenodigd om vanuit mijn hart present te zijn. Daardoor kon ik dichtbij me zelf zijn en in het coachen ook dichtbij de ander. Veel mooie, kostbare en openende momenten heb ik meegemaakt. Waardevolle inzichten opgedaan en nieuwe coachingsinstrumenten me eigen gemaakt. Geinspireerd en met vertrouwen verheug ik me er op om vanuit mijn hart te coachen en te zijn met wat alles wat er is. Dat doe ik in de wetenschap dat de schat ligt onder de grond waarop je staat.

 58. De opleiding tot coach wizard heb ik als zeer waardevol ervaren. Persoonlijke groei en ontwikkeling die mij in het Hier en Nu hebben gebracht en een fantastische uitwerking hebben op zowel mijn persoonlijk als zakelijk functioneren. En: ook nog een goede opleiding tot coach. Huib en Eef zijn kanjers die een veilige omgeving voor iedereen creëren. Nogmaals dank.

 59. Ooit begon ik aan de coachopleiding bij Move a Mountain in de hoop mezelf én andere mensen beter te leren kennen. Nu, twee jaar verder, blijkt de opleiding me nog veel meer te hebben gebracht.

  Waar gewone coachopleidingen vooral instrumenteel gericht zijn, helpen Eef en Huib je dieper te zoeken naar de werkelijke, gevoelsmatige beweegredenen van mensen. De vaste patronen die hen zo ver hebben gebracht in het leven, maar die in sommige gevallen ook beperkend kunnen zijn. En ze laten je zien dat je meer keuzes en meer vrijheid hebt dan je dacht, dat je niet samen hoeft te vallen met die gewoontepatronen.

  Eef en Huib leren je coachen op een dieper niveau. Je werkelijk open te stellen voor je gesprekspartner. Daarbij is er alle ruimte voor spiritualiteit zonder dat het zweverig wordt. Je krijgt een veelheid aan oefeningen, technieken en andere “gereedschappen” ingezet die je als coach of adviseur kan instellen. Maar het belangrijkste is dat je je belangrijkste instrumenten leert inzetten: je hart, je gevoel en je open houding ten opzichte van je gesprekspartner.

  Ik zou deze opleiding warm aanbevelen aan iedereen die in een adviserende of coachende rol met mensen werkt!

 60. Ik ben mijn innerlijke ontdekkingsreis volledig aangegaan en daardoor is er een nieuwe wereld voor mij open gegaan. Ik heb mijn onbewuste denkbeelden leren kennen en ervaren waar deze mij beperken in mijn leven. Ook heb ik mijn oorspronkelijke wilskracht ontdekt. Ik heb geleerd te communiceren en te ervaren, kijkend vanuit het nu. Het is ongelofelijk hoeveel antwoorden daar te vinden zijn. We hebben heel intensief gewerkt in de groep, een combinatie van boeiende theorie, ervaringsgerichte oefeningen, coachopdrachten en reflecties hierop. Na 2 jaar kan ik zeggen dat ik veel bewuster en lichter ben gaan leven en ik veel meer vertrouwen en geloof in mezelf heb gekregen. Ik ga dan ook met veel plezier het coachavontuur aan om andere mensen te begeleiden op hun weg naar meer bewustzijn.

 61. Ik begon niet als onbeschreven blad aan de opleiding maar ik heb de rijke combinatie van:
  alle aangeboden stof, het werken in de groep, de veilige en heldere interventies van de trainers, het werken vanuit een ruim en accepterend perspectief waarvoor we tal van prachtige oefeningen aangeboden hebben gekregen als een enorme verdieping ervaren zowel professioneel als persoonlijk. Iets wat niemand je meer kan afnemen.

  Ik heb de afgelopen 2 jaren ervaren als een groot cadeau aan mezelf.

  Met enorme dank aan Huib en Eef en met de inspiratie om dit weer verder mee de wereld in te nemen…

 62. In een veilige omgeving jezelf beter leren kennen (ook al dacht je misschien dat je jezelf door en door kende). Bewust worden van je onbewuste overtuigingen en thema’s en hier zonder oordeel naar leren kijken.
  Tijdens de coachopleiding krijg je enorm veel tools en instrumenten aangereikt, zodat je je rol als coach goed kan vervullen. Echter, het meest waardevolle van de opleiding, zowel persoonlijk als in de rol van coach, is de relatie die je met je medestudenten, je coachees en jezelf opbouwt.

  Eef en Huib zijn geweldige opleiders; zij bieden een veilige haven maar dagen ook uit waar nodig. Zij laten zien dat wanneer je je ergens bewust van bent, je daadwerkelijk een keus hebt in de beslissingen die je maakt. Dit besef geeft een ongekende ruimte aan je belevingswereld in de breedste zin van het woord!

 63. Move a mountain coach opleiding biedt een veilig kader en sfeer voor eigen(persoonlijk) onderzoek om coachvaardigheden te ontwikkelen. In de trainers van Move a Mountain heb ik zachtheid en ruimte mogen ervaren om spiegelend mijn eigen verantwoordelijkheden te kunnen ontmoeten.

 64. Lieve Eef en Huib, ik heb de twee jaren coach opleiding als erg waardevol ervaren. Dank voor het helpen ontrafelen van mij eigen onbewuste strategie.
  Nu na 2 jaar opleiding en inmiddels coach wizard kan ik oprecht zeggen dat niemand buiten onszelf over ons innerlijk kan heersen. Een aanrader voor iedereen die een reis door zijn eigen onbewustzijn wil maken met af en toe een beetje dwalen maar nooit verdwalen.